Ondanks hoge jeugdwerkloosheid wil Spanje 9 miljoen migranten binnenslepen

Foto Twitter.

De Spaanse regering, onder leiding van de socialistische “Partido Socialista Obrero Español” (PSOE), kondigde vorige week aan dat het land acht tot negen miljoen migranten nodig heeft om zijn bevolking op peil te houden. In feite heeft Spanje na Griekenland het hoogste jeugdwerkloosheidspercentage in Europa. 32,1 procent van de jonge Spanjaarden was eind vorig jaar werkloos.

De oproep voor miljoenen meer immigranten werd gedaan op een OESO-conferentie in Parijs door José Luis Escrivá, minister van Sociale Zekerheid en Migratie. De politicus beweerde dat deze immigratiecijfers noodzakelijk waren om de levensstandaard van de samenleving te handhaven.

Een op de drie jongeren is werkloos

Als men deze eis in verband brengt met de huidige jeugdwerkloosheid in Spanje, kan men zich afvragen wat deze politici bezield. Alleen in Griekenland is de situatie dramatischer, met 32,5 procent jeugdwerkloosheid. Italië staat met 28,6 procent op de derde plaats. Ter vergelijking: in Oostenrijk bedraagt de jeugdwerkloosheid slechts 8,6 procent.

Minister: Immigratie van miljoenen is goed voor kinderen

Volgens een bericht van het Duitse nieuwsportaal Info-Direkt zei de Spaanse minister: “We moeten onze samenlevingen voorbereiden; leg aan hen uit waarom dit goed is voor hen, hun kinderen en toekomstige generaties”. Maar de socialistische regering in Madrid zal echter vooral aan de huidige generatie moeten uitleggen hoe een immigratie van miljoenen mensen goed kan zijn voor een samenleving waarvan de leden nu al geen werk hebben.

Spanje zet al lang in op massamigratie

De vraag naar miljoenen migranten is niet nieuw in Spanje. Al in 2007 stond het land in de krantenkoppen omdat 1,2 miljoen illegale immigranten genaturaliseerd werden. De redenering was toen al dat het land deze mensen nodig had om economische groei te bereiken. En zelfs toen was illegale massa-immigratie een van de grootste zorgen van de lokale bevolking. De facto is de Spaanse economie sinds een dieptepunt in 2009 gegroeid, met een lichte daling sinds 2015.

 

 

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 31 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Laatste reacties....

De aap in Ankara op de voorpagina van Charlie Hebdo na de aanval op Macron
29 oktober 2020
Erdogan heeft gelijk.en aanslagen.ja daar krijgen de Islam de schuld v...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
27 oktober 2020
Echt er gebeuren enge dingen op de wereld en wij moeten onze bek maar ...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
26 oktober 2020
Als de avondklok in gaat ! Je verwacht elk moment dat de eerste bommen...
Willekeurige partner