Onderzoek: COVID-19 NIET via voorwerpen

Volgens de Duitse viroloog Hendrik Streeck, mag ná onderzoek in de regio Heinsberg nabij Sittard de volgende conclusie worden getrokken: “Het coronavirus wordt niet doorgegeven via klinken, gsm’s, afstandsbedieningen, katten of in kapsalons of winkels. Het gevaar op besmetting bestaat vooral als mensen urenlang samenzijn in een enge ruimte.” Daarmee zouden dus -om maar eens een dwarsstraat te noemen van de Corona-hysterie- al die lieve supermarkt-, tuincentra- en bouwmarktmedewerkers al ruim 2 weken de karretjes nutteloos schoon te maken.. En heerst er ongefundeerde paniek over het aanpakken van cash geld..!!!

En, professor dr. Hendrik Streeck (42) is niet zómaar iemand. Want hij is directeur van het Instituut voor Virologie van de Universiteit Bonn. In het geval van COVID-19 is hij vooral geïnteresseerd in het effect van het Coronavirus op de mens en zijn immuunsysteem. Hij baseert zich -naar eigen zeggen- alléén op feiten en niet op allerlei algemene rekenmodellen.

Hij was de eerste onderzoeker die met zijn onderzoeksteam van deur tot deur ging, in de zwaar getroffen gemeente Gangelt (Heinsberg). Daar was het virus midden februari uitgebroken, na een carnavalsfeest. Elke Coronapatiënt werd door hen ondervraagd en er werden monsters genomen van de lucht bij deze mensen thuis. En er werden uitstrijkjes van deurklinken, gsm’s, afstandsbedieningen, wc-brillen, enz. genomen. Een degelijk onderzoek zou je kunnen zeggen..!

Wat zij als eersten konden vast stellen, is dat maar liefst 70% van de onderzochte, besmette personen, een paar dagen last hadden van ruik- en smaakverlies. Het is een karakteristieke constatering, de we nu steeds meer om ons heen horen van (ex-)Corona-patiënten. Afgelopen week maakte professor Streeck zijn nieuwe bevindingen kenbaar in de ZDF-talkshow Lanz.

Daarbij verklaarde hij onomwonden:

“We weten nu zeker dat Covid-19 geen contactbesmetting is. Er is geen enkel levend virus aangetroffen op voorwerpen, ook niet bij de zwaarst geïnfecteerde gezinnen. Er is ook geen enkele bewezen besmetting bij het inkopen, bij kappers of in restaurants.
Een deurklink kan alleen besmettelijk zijn als iemand in zijn handen hoest, direct daarna deze klink vastneemt en meteen daarna, iemand anders de klink aanraakt.”

De grote uitbraken van Corona zijn er volgens hem gekomen op plaatsen waar veel mensen langere tijd samen waren, zoals al die tijd ook al gedacht werd. En dan gaat het om plekken als bij de après-ski in Ischgl, het voetbal in Bergamo en de carnavalszitting in Gangelt.

Vanuit zijn kennis van het virus, is viroloog Streeck voorstander van een exit met strenge maatregelen. Hij neemt daarbij landen als Zuid-Korea en Zweden als voorbeeld, landen waar -in  tegenstelling tot Nederland bijv.- géén uitgaansbeperkingen werden ingevoerd. Zijn raad in deze blijft: afstand houden en de handen wassen.Hij zegt daarover:

“En wie ziek is, blijft thuis. Je moet daarvoor niet een heel land lamleggen. Het gevaar van dit virus zit vooral in ziekenhuizen, verpleeginstellingen en rustoorden. Daar moeten we het personeel goed testen om de zwakkere groepen te beschermen”.

Het verhaal in breder perspectief
Viroloog Steven Van Gucht van het onderzoekslab Sciensano, noemt dit Duitse onderzoek ‘zeer interessant’ en hij zegt ‘uitermate benieuwd te zijn’ naar het eindresultaat van het onderzoek in Nordrhein-Westfalen. Van Gucht:
“Deze bevindingen komen overeen met wat we altijd zeggen: geen te dichte en langdurige contacten, maximaal afstand houden en opletten met de handen. Ik volg Streeck als ie zegt, dat het virus niet eeuwig blijft leven op voorwerpen. De testen tot nu in laboratoria zijn wellicht in ideale omstandigheden gebeurd.”


Viroloog Steven Van Gucht

Vergelijken met Zuid-Korea of Zweden heeft volgens Van Gucht weinig zin. “De Zweden zijn niet gaan skiën in Noord-Italië, die gaan meestal naar Noorwegen. Na de krokusvakantie zijn wij door de terugkerende skiërs geconfronteerd met een massale infectie van het virus dat zich in enkele dagen tijd heeft uitgezaaid over heel België, en niet het minst in Limburg. Het enige wat we nog konden doen, was de kraan van het virus dichtdraaien.

En als je op duizend plaatsen tegelijk besmettingen krijgt, riskeer je achter de feiten aan te hollen met een voorzichtige aanpak. Kijk naar de VS of het Verenigd Koninkrijk. Ik besef wel dat onze aanpak grote gevolgen heeft voor de economie. Daarom zullen we de maatregelen ook versoepelen eens we controle krijgen over het virus. De resultaten van het onderzoek in Heinsberg zijn waardevol en kunnen we in aanmerking nemen bij onze exitstrategie”.

GuidoJ.

© www.wanttoknow.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 24 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner