Onthullende documentaire: op zoek naar de waarheid achter de Oekraïnecrisis

De documentaire ‘Ukraine on Fire’ uit 2016 is weer helemaal actueel. In de film werpt de Amerikaanse regisseur en Oscarwinnaar Oliver Stone een kritische blik op de rol van de Verenigde Staten en de CIA bij de Oekraïnecrisis. “De vingerafdrukken van de CIA zijn in het hele conflict terug te vinden.”

In de documentaire zijn interviews te zien met de Russische president Vladimir Poetin en de afgezette Oekraïense president Viktor Janoekovitsj. Stone stelde dat Janoekovitsj het slachtoffer was van een staatsgreep, aangestuurd door de CIA. Hij zei ook dat de westerse media doelbewust verzwijgen dat de Amerikanen erbij betrokken waren.

Vaker

Janoekovitsj werd in 2014 verjaagd omdat hij weigerde een samenwerkingsverdrag met de Europese Unie te ondertekenen. Hij vluchtte naar Rusland, waarna de situatie escaleerde. Het Oekraïense leger begon Donetsk en Loehansk te bombarderen, met grote verwoesting en duizenden doden tot gevolg.

Stone wijst erop dat de Amerikaanse spionagedienst deze methode vaker heeft toegepast als een regime moest verdwijnen, bijvoorbeeld in Iran (1953) en in Chili (1973). “Creëer genoeg chaos en je kunt de regering omverwerpen.”

Surrealistische verdraaiing van de geschiedenis

“De slachting op het Maidanplein is volgens de westerse media het gevolg van een instabiele en gewelddadige pro-Russische regering. In het Westen wordt het verhaal verteld van ‘Rusland op de Krim’, maar in werkelijkheid is het ‘Amerika in Oekraïne’,” zei de documentairemaker.

“De waarheid wordt niet uitgezonden in het Westen,” concludeerde hij. “Het is een surrealistische verdraaiing van de geschiedenis, zoals we ook in de VS zagen toen Bush Irak binnenviel omdat er massavernietigingswapens zouden liggen.”

De Theorist

 

Interessant

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers