Ontmaskerd! FB-pagina Greta Thunberg niet door haarzelf volgeschreven

12 januari 2020 Nieuws Plaats een reactie

Een fout in de codering van Facebook heeft iedereen een halve dag toegang gegeven tot wie achter een specifieke Facebook-pagina schuilgaat. Zo ook bij de persoonlijke pagina van de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg, waarop ze zelf – naar iedereen aannam – zou schrijven. Dit blijkt, na deze fout van het sociale mediabedrijf, een leugen, de pagina wordt beheerd door twee volwassenen, namelijk haar vader Svante Thunberg en de Indiaanse klimaatactivist Adarsh Prathap.

Van donderdagavond tot en met vrijdagmorgen was voor iedereen op Facebook na te gaan wie achter welke pagina schuilgaat, simpelweg door op berichten te klikken en zo te zien wie deze heeft geschreven. Hoewel Facebook de fout snel herstelde, waren digitale prikboorden als 4Chan er snel genoeg bij om van talloze pagina’s de informatie op het internet te zetten. Zoals bijvoorbeeld Banksy, Vladimir Poetin, Hillary Clinton, Justin Trudeau, Anonymous en vele anderen.

Hoewel het gebruikelijk is dat niemand kan zien wie een pagina op Facebook controleert en er berichten op plaatst, suggereert – anders dan vele andere pagina’s – de pagina van Greta Thunberg heel duidelijk dat teksten, oproepen en meer door het 17-jarige meisje zelf zijn geschreven én op Facebook zijn geplaatst. Inmiddels heeft Adarsh Prathap zich ook officieel laten zien op de pagina als ‘teamlid’ en komt dus naar voren als beheerder, Svante Thunberg hult zich nog in zwijgen.

Greta Thunberg, of een van de beheerders, heeft inmiddels op Facebook gereageerd op de ontmaskering met het verhaal dat ze zelf met haar vaders (dus Svante Thunberg) account berichten zou plaatsen en dat Prathap de pagina opgericht zou hebben. Wie de gelikte mediacampagne van het ‘fenomeen Thunberg’ vanaf het begin heeft gevolgd zal deze reactie met een korreltje zout nemen.

ReactNieuws

© React nieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 17 augustus 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers