Op de smerige markten van China

Het Wuhan Coronavirus-genoom is in kaart gebracht. Het sprong van vleermuizen naar mensen door een derde drager afgelopen november. Dit is niet de eerste uitbraak van het Coronavirus in China. Negeer de samenzweringstheorieën die zeggen dat het een biologisch wapen is, die op het internet worden verspreid.

Naar verluidt was voorloper-virus zelf vrijwel zeker een virus dat ongevaarlijk circuleert in vleermuizen (zoals SARS) maar een ‘tussenreservoir’ heeft in een of meer dieren die in contact komen met de mens. Vermoedelijk is dit reservoir een van de diersoorten op de Wuhan-markt, die voor de uitbraak als ongevaarlijk werd beschouwd.

De genoomsequenties suggereren dat dit een eenmalige sprong was. “De genomen [van de 24 monsters] zijn zeer consistent. Als er verschillende introducties waren geweest, onder andere van veel verschillende dieren, zou er meer genomische diversiteit zijn geweest. Dit was een enkele introductie”, zegt Andersen.

Helaas kan met genetische analyse niet worden vastgesteld van welke diersoort het Coronavirus in de mens is gesprongen. Echter, een analyse door een team van het Wuhan Wuhan Institute of Virology gepubliceerd op Preprint-Server bioRxiv toont aan dat het genoom van dit Coronavirus (de zevende waarvan bekend is dat het de mens infecteert) 96% identiek is aan dat van een vleermuis-Coronavirus, de oorspronkelijke bron. Een ander team van wetenschappers in China rapporteerde in de New England Journal of Medicine op vrijdag dat het nieuwe Coronavirus 86,9% identiek is aan het SARS-achtige vleermuis-Coronavirus.

New York Post:

“Meestal kun je de markten ruiken voordat je ze ziet. Vooral als je tegen de wind in bent. Het is een zieke, bijna zoete en walgelijke geur van de dood. Eenmaal op de markt, verergerd door de zinderende temperaturen, is die overweldigend en het zijn plekken als deze die de bron zijn van het dodelijke Coronavirus.

In stal na stal een mengsel van levende en dode dieren van het bekende (varken, os, eend, kip) naar het zeldzame of onbekende vanwege de vorm van het karkas. De stank is erger in de vochtige gebieden van de markt, die normaal gesproken gereserveerd zijn voor vissen en zeedieren en waar de grond glad is met water en vaak bloed. De dieren die nog niet met het slagersmes zijn afgeslacht, doen wanhopige pogingen om te ontsnappen door over elkaar heen te klimmen en uit hun containers te klimmen of te springen (zonder succes). In de vochtige gebieden maken de dieren tenminste geen geluid. De kreten van zoogdieren en pluimvee zijn ondraaglijk en hartverscheurend.

Deze ongereguleerde en normaal gesproken vuile markten zijn overal in Azië en Afrika te vinden. …”

New York Times:

“LANGFANG, China – De typische markt in China bestaat uit fruit en groenten, geslacht rundvlees, varkensvlees en lamsvlees, hele geplukte kippen met aangehechte koppen en snavels, en levende krabben en vissen die in met water gevulde tanks verblijven. Sommige verkopen meer ongewone gerechten, waaronder levende slangen, schildpadden en cicaden, cavia’s, bamboeratten, dassen, egels en zelfs otters.

De markten zijn in veel Chinese steden een trekpunt en zijn nu, althans voor de tweede keer in twee decennia, de bron van een epidemie die angst heeft verspreid, de bureaucratie van de Communistische Partij heeft belast en de epidemiologische risico’s heeft blootgelegd die zich kunnen voordoen op plaatsen waar mensen en dieren samenkomen. …”

Video’s bevatten grafische afbeeldingen die voor sommige kijkers schokkend kunnen zijn.

Inside China’s Filthy Wet Markets

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 28 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner