Oud-hoogleraar kraakt corona-aanpak: ‘Westen pleegt zelfmoord’

Veel mensen accepteren dat de hele economie wordt stilgelegd vanwege een virus dat vooral oude en zieke mensen doodt die over een paar weken of maanden sowieso al gestorven zouden zijn, schrijft de Tsjechische theoretisch natuurkundige dr. Lubos Motl, die de corona-aanpak vergelijkt met zelfmoord.

“Diezelfde mensen accepteren ook dat er 46 geslachten zijn in plaats van twee, dat koeien minder scheten moeten laten om de ijsbeer te redden, dat miljoenen ‘neurochirurgen’ uit de derde wereld naar Europa moeten komen, enzovoorts.”

Motl vergelijkt het idee dat alles – inclusief de economie – opgeofferd moet worden om het coronavirus te verslaan met de middeleeuwse heksenjachten; het offer lijkt belangrijker te zijn dan het vinden van een manier om het probleem op te lossen.

Zwaarste recessie uit de geschiedenis

Onze decadente massacultuur heeft een monopolie op vrijwel alle informatiekanalen, inclusief de mainstream media en politieke partijen, aldus Motl, die van 2004 tot 2007 als professor verbonden was aan Harvard.

Onze leiders maken zich schuldig aan groepsdenken en kondigen lockdowns af die mogelijk de zwaarste recessie uit de geschiedenis veroorzaken.

Duizenden bedrijven sluiten hun deuren en de langetermijnvooruitzichten zijn somber.

En de burgers zijn onwetend, onverschillig, of ze zijn er blij mee. Zij houden liever bij welke beroemdheden besmet raken met het virus.

Klimaatcrisis

De coronacrisis vertoont volgens dr. Motl veel gelijkenissen met de klimaatcrisis.

De klimaatbeweging waarschuwt dat een opwarming van 1-2 graden Celsius als gevolg van CO2-emissies zal leiden tot een armageddon die we koste wat kost moeten voorkomen.

Als mensen al geloven dat een opwarming van 1-2 graden het einde van de wereld betekent, is het niet vreemd dat een dodelijk griepachtig virus hen angst inboezemt.

Na ieder sterfgeval worden we er nog maar eens aan herinnerd hoe gruwelijk de corona-pandemie is.

Niet genoeg

Het maakt de meeste mensen niet uit dat de economie eronder lijdt omdat ze veiligheid en welvaart voor lief nemen.

Hun geld en voedsel komen ‘ergens’ vandaan. Ze staan er verder niet bij stil.

Ze vinden het goed dat biljoenen worden opgeofferd zodat een 90-jarige niet besmet hoeft te raken en iets langer zal leven.

Wellicht zullen mensen zich realiseren dat de reactie op het coronavirus buitenproportioneel was.

“Maar ik ben bang dat het niet genoeg zal zijn,” zei dr. Motl.

[RT]

Vond je deze informatie waardevol? Deel het dan met je vrienden op Twitter

© Copyright (c) NineForNews.nl

NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 10 april 2020