Parijs test gezichtsherkenningssoftware op Metro reizigers

De Parijse metro-autoriteit test CCTV-software om te detecteren of reizigers gezichtsmaskers dragen.

Het maakt deel uit van de inspanningen van de stad om de lockdown te beëindigen en de verspreiding van Covid-19 te helpen voorkomen, maar het heeft tot bezorgdheid geleid van de privacywaakhond van de overheid.

De autoriteit begon deze week een driemaandelijkse test van haar software van het Franse technologiebedrijf Datakalab in het station Chatelet-Les-Halles in het hart van Parijs, dat normaal gesproken door ongeveer 33 miljoen passagiers per jaar wordt gebruikt. Monitors hebben toegang tot een dashboard met het aandeel passagiers waarvan wordt aangenomen dat ze maskers dragen.

Frankrijk is van plan om het dragen van maskers vanaf 11 mei verplicht te stellen in het openbaar vervoer wanneer het van plan is om de vergrendelingsmaatregelen te vergemakkelijken, en software zoals Datakalab’s kan mogelijk handhavers in stations aanvullen. Toch heeft CNIL, de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor privacy, bezorgdheid geuit dat dit type technologie het risico met zich meebrengt dat de identiteit van de geanalyseerde mensen kan worden gereconstrueerd. De maatregelen komen ook in aanmerking onder de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming omdat de camera’s persoonlijke gegevens van mensen verzamelen, aldus de groep.

“We verzamelen geen gegevens, we slaan ze niet op”, zegt Xavier Fischer, chief executive officer van Datakalab. Er is ook een vertraging van 15 minuten vanaf het moment dat de gegevens worden verzameld tot het moment dat ze naar de autoriteiten worden gestuurd, zei hij.

Het gebruik van surveillancetechnologie is sterk toegenomen nu regeringen proberen manieren te vinden om de bevolking onder controle te houden tijdens de pandemie van Covid-19 – van drones die bevelen blaffen bij mensen die samenkomen tot het in kaart brengen van de bewegingen van mensen met hun mobiele telefoons. De technologie van Fischer is al ingezet in de kuststad Cannes op een markt en bij bushaltes om de sociale afstand te bewaken.

RATP, de Parijse metro-autoriteit, zei dat ze CNIL op de hoogte heeft gebracht van haar plannen en zich nauw zal houden aan de AVG. De software zal worden ingezet om te meten hoeveel mensen de regels volgen en zal niet worden gebruikt om mensen te straffen die geen masker dragen, zei een woordvoerder.

Bronnen:

Bloomberg

Nieuws - Voois & van Brederode - De Belgische overheid zet vanaf ...

Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 19 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner