Parijs: woeste botsingen barsten los terwijl Gele Hesjes protesteren voor het 62e opeenvolgende weekend

Ten minste 59 mensen zijn gearresteerd in Parijs nadat op zaterdag gevechten tussen Gele Hesjes en de politie waren uitgebroken. De protesten hebben een nieuw elan gekregen, gevoed door een landelijke staking tegen pensioenhervorming.

Duizenden anti-regeringsdemonstranten overspoelden zaterdag de straten van de Franse hoofdstad Parijs, slogans reciterend om de ingrijpende hervormingen van het socialezekerheidsstelsel te hekelen, geïnitieerd door de pro-business regering van de Franse president Emmanuel Macron.

De mars onder leiding van Gele Hesjes-demonstranten in het centrum van Parijs werd ontsierd door geweld, en zag dat de politie knuppels en traangas gebruikte op activisten, die op hun beurt met voorwerpen gooiden.

Video’s die op sociale media zijn geplaatst, tonen officieren in volle opstand die demonstranten slaan terwijl ze op de grond liggen. De beelden zetten activisten ertoe aan de politie ervan te beschuldigen onevenredig veel geweld te gebruiken om de onrust te onderdrukken.

De politie zei dat ze vanaf 20 uur lokale tijd 59 arrestaties hadden verricht en merkte op dat officieren “systematisch moesten ingrijpen” om “misbruik door gewelddadige groepen” te stoppen.

Gele Hesjes gaan sinds november 2018 elk weekend de Franse straten op. Terwijl de demonstranten op een gegeven moment hun aantal zagen afnemen, heeft een voortdurende landelijke staking tegen pensioenhervormingen die in december van start is gegaan, de protestbeweging nieuw leven ingeblazen.

Bronnen:

 

Zoals u wellicht weet doen de Social Media sites zoals Facebook en Twitter er alles aan om ons bereik tot een minimum te beperken! We zijn daarom meer dan ooit afhankelijk van uw support om het woord bij de mensen te krijgen.
Wanneer u bovenstaand artikel nuttig, interessant of leerzaam vond, like het dan en deel het overal waar u maar kunt!
Alvast heel hartelijk bedankt voor de support!

Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 19 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner