By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

 

Parijs: woeste botsingen barsten los terwijl Gele Hesjes protesteren voor het 62e opeenvolgende weekend

Ten minste 59 mensen zijn gearresteerd in Parijs nadat op zaterdag gevechten tussen Gele Hesjes en de politie waren uitgebroken. De protesten hebben een nieuw elan gekregen, gevoed door een landelijke staking tegen pensioenhervorming.

Duizenden anti-regeringsdemonstranten overspoelden zaterdag de straten van de Franse hoofdstad Parijs, slogans reciterend om de ingrijpende hervormingen van het socialezekerheidsstelsel te hekelen, geïnitieerd door de pro-business regering van de Franse president Emmanuel Macron.

De mars onder leiding van Gele Hesjes-demonstranten in het centrum van Parijs werd ontsierd door geweld, en zag dat de politie knuppels en traangas gebruikte op activisten, die op hun beurt met voorwerpen gooiden.

Video’s die op sociale media zijn geplaatst, tonen officieren in volle opstand die demonstranten slaan terwijl ze op de grond liggen. De beelden zetten activisten ertoe aan de politie ervan te beschuldigen onevenredig veel geweld te gebruiken om de onrust te onderdrukken.

De politie zei dat ze vanaf 20 uur lokale tijd 59 arrestaties hadden verricht en merkte op dat officieren “systematisch moesten ingrijpen” om “misbruik door gewelddadige groepen” te stoppen.

Gele Hesjes gaan sinds november 2018 elk weekend de Franse straten op. Terwijl de demonstranten op een gegeven moment hun aantal zagen afnemen, heeft een voortdurende landelijke staking tegen pensioenhervormingen die in december van start is gegaan, de protestbeweging nieuw leven ingeblazen.

Bronnen:

 

Zoals u wellicht weet doen de Social Media sites zoals Facebook en Twitter er alles aan om ons bereik tot een minimum te beperken! We zijn daarom meer dan ooit afhankelijk van uw support om het woord bij de mensen te krijgen.
Wanneer u bovenstaand artikel nuttig, interessant of leerzaam vond, like het dan en deel het overal waar u maar kunt!
Alvast heel hartelijk bedankt voor de support!

Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 09 maart 2021

Zoeken

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Dutch Digger News belt Pfizer in Amerika
08 maart 2021
Geloof je nou echt dat we eerder uit de lockdown komen me...
Dutch Digger News belt Pfizer in Amerika
04 maart 2021
Het is goedgekeurd door FDA , ze moeten stoppen met stoke...
Willekeurige partner