PEGIDA: Zwarte Piet, wie kent hem niet…

Screenshot_56

(Door: “Helena”)

Beste lezers van “E.J. Bron”. Bij dezen weer een vrolijk verslag van het afgelopen weekend van de Pegida Zwarte Pieten Tour! In de reclames op de staats-tv, in de folders van de staats-supermarkten en in de straten van de grote steden is het een en al treurigheid! Was het vroeger – voordat de bezetting begon – nog één en al vrolijk- en gezelligheid als de goedheiligman in het land was (dan waren de etalages versierd met Sinterklaas en Zwarte Pietjes en schalden de Sinterklaas èn Zwarte Piet liedjes uit de luidsprekers) anno 2019 is het stil en straalt het chagrijn de mensen van hun gezichten. Geen sfeer, wel overdadig versierde etalages die ons – het mooiste kinderfeest negerend – richting het ‘lichtjesfeest’ leiden en puilen de schappen bij de grootgrutters nu al uit van al die vreterijen die ons moeten doen geloven dat het weer erg gezellig gaat worden met de feestdagen!

Zaterdag 30 november

Onze Zwarte Pietjes besloten er het afgelopen weekend maar weer een feestje van te maken, wie moet het anders doen? De bestemming werd zoals altijd strikt geheim gehouden en pas op het laatste moment werd er gekozen voor: jawèl, Rotjeknor! De stad van ‘een beetje salafist’ Aboutaleb, die zich vorig jaar de pleuris was geschrokken, omdat bleek dat bij de landelijke intocht van de nep-Sinterklaas Stefan de Walle (slechte type casting: hij deed het beter als Kees Flodder) enkele ‘rechts-extremistische’ infiltratie Pegida Pieten waren meegelopen! Wat vonden de Rotterdamse kindjes het leuk om onder dat vreselijke spandoek ‘Zwarte Piet is racisme’, dat KOZP (zonder toestemming!) aan de Erasmusbrug had geknoopt, de vrolijke Pietjes aan te treffen, en werd er gezongen en gelachen en veelvuldig foto’s gemaakt, vooral door de mensen met een kleurtje! Ja hoor! En ze kregen allemaal pepernootjes, of je nu bruin, zwart, geel of blank bent de èchte Zwarte Piet maakt geen verschil, zelfs hele families met hoofddoekjes kropen tegen de Pietjes aan om een selfie te maken, het was gewèldig!

Maar de griep gooide dit jaar roet in het eten, dus moesten er ‘reserve Pietjes’ worden ingezet die met het nodige kunst- en vliegwerk in de parkeergarage werden getransformeerd tot heuse Pegida Zwarte Pieten! Zo, dat hadden we ook weer voor elkaar! Nu even kijken of de kust wel veilig was! De Hoofdpiet voelde zich ook niet zo lekker en was bang dat hij door het gesnotter binnen no-time in een roetveeg zou veranderen en daar moet je natuurlijk niet aan denken! Dus besloot hij zich deze keer te beperken tot ‘een oogje in het zeil houden’. Dat kon hij van een afstand – en incognito – natuurlijk wel. Al bij de uitgang van de parkeergarage kwam er een zwerm Antilliaantjes aanrennen die natuurlijk allemaal een handje pepernootjes kregen “En wat zeggen jullie dan?”, riep mama vanaf de overkant. “Dankjewel Zwarte Piet!” Nog even een fotootje met de hele familie en nu op naar De Koopgoot, eens kijken hoe het winkelend publiek deze verrassing zou oppakken!

Maar aan het claxonneren onderweg en de vele duimpjes omhoog merkten we al dat we welkom waren, de kindjes werden door hun ouders naar voren geduwd en met de Zwarte Pieten op de foto gezet, we werden spontaan omhelsd en velen bedankten ons uitvoerig voor wat we deden. We zagen ook verschillende mensen lopen met een button ‘Zwarte Piet moet blijven’ waaronder een Hindoestaanse man die een eindje met ons meeliep en zichtbaar genoot van het feit dat we er waren. Kortom: een warm bad!

Er was ook een DJ ingezet om op dit weekend van ‘Black Friday’ de sfeer te verhogen, de beats knalden ons al van verre tegemoet en we besloten – naar goed Zwarte Pieten gebruik – de heupen in beweging te zetten en liepen swingend de trappen af de KoopGoot in. “Kijk nou dan, heeeel veel Zwarte Pieten!”, riep een klein jongetje blij en zette de achtervolging in. Hij volgde ons voorbeeld bij de DJ op het podium en liet zien dat hij ook al behoorlijk kon swingen “Zal ik je vast opgeven voor de Zwarte Pieten school?”, maar dat vertrouwde hij niet helemaal gezien zijn argwanende blik naar de zak.

De Incognito Piet stuurde het groepje hier en daar even aan. “Blijf bij elkaar”, maar de Zwarte Pietjes werden zo in beslag genomen door de enthousiaste kindertjes dat ze ongemerkt een beetje overmoedig werden… totdat er plots een filiaalhoudster van een chique modezaak naar buiten kwam snellen, in de haast had ze het kledingstuk dat ze stond te scannen nog over haar arm hangen, die iets riep. “Wil je ook pepernootjes?”, probeerden we “Nee, jullie moeten weg! De beveiliging komt zo, jullie mogen hier niet zijn!” Het bleek loos alarm “Als we maar niet gingen flyeren”, en dat deden we niet!

Zo, nog even een bakkie doen bij de DE en dan naar huis, het begon flink koud te worden. “Wat krijgen we nou? Droom ik dit of zijn dit èchte Zwarte Pieten??” Een vrolijke meneer stak zijn duim op. “Geweldig!!”

Screenshot_57

Zondag 1 december Den Bosch

In Den Bosch waren winkeliers bedreigd door KOZP, ze moesten hun Zwarte Pietjes uit de etalages halen of anders!!!!! En ja, intimidatie helpt en maakt meer kapot dan je lief is en zo bleven er nog maar een paar over die zich er niets van aantrokken, maar wier ramen wel volgeplakt werden met KOZP-stickers! We besloten ze de volgende dag, koopzondag, een hart onder de riem te steken en een bezoekje te brengen aan deze winkels en de stickers van de ramen te plukken. Deze actie werd erg gewaardeerd en tevreden vervolgden we onze route door het centrum.

Screenshot_58

In Den Bosch keerde ineens de vrolijkheid terug, er werd gezwaaid en geroepen om Zwarte Piet en onze Pietjes moesten alle zeilen bijzetten om alle gretige kinderhandjes te vullen met pepernootjes! De ouders, waarvan sommigen zichtbaar ontroerd, genoten van de blije kindersnoetjes en wij niet minder! Maar ook hele groepen jongeren (studentjes) kwamen op ons af en wilden met ons op de foto, met een groepje dames werd de polonaise ingezet, kortom dikke pret!

Screenshot_59

Maar één ding ontbrak: muziek!! Waar waren de vrolijke sinterklaasliedjes? Een straatpianist die een slap zeikliedje aan het spelen was, veranderde ineens zijn repertoire en begon zowaar ‘Zwarte Piet wie kent hem niet!’ te spelen en toen hij bijval kreeg, ging hij nog even door: de juiste toon was gezet!!

Screenshot_60

In de verte hoorden we ineens tromgeroffel en we besloten de fanfare op te zoeken, en ja hoor: een paar straten verder stond, jawel: het roetveegpieten orkest!! Het viel ineens stil, maar daar namen we geen genoegen mee; “Maestro muziek!”, commandeerde onze Multi taskende ‘Pietelientje’. Ze hief haar armen in de lucht als een volleerd dirigente en toen konden ze niet anders (maar als blikken konden doden!) en werd het ‘Zie ginds komt de stoomboot ingezet’ en maakten de Pegida Pietjes een vrolijk dansje.

Screenshot_61

Na gedane arbeid ff een bakkie doen met een echte Bossche Bol, ja als je er toch bent! Een lief klein meisje kwam om pepernootjes vragen en ja, natuurlijk kreeg ze die èn toen haar oma kwam aangelopen ook nog een mooie foto met alle Pietjes. Even later kwamen ze nog even terug om een zak oliebollen te brengen, het meisje was het dochtertje van de eigenaar van de oliebollenkraam ertegenover!

Screenshot_62

Klein incidentje: aanval door bontkraagje die de zak van ons Knuffel Pietje wilde confisqueren, maar werd verijdeld door de Hoofdpiet die de aanvaller stevig met pepernoten bekogelde. Met een “het was maar een grapje” maakte hij zich jammerend uit de voeten, de ‘held’! Onderweg naar huis nog even een hapje gegeten bij de van de Valk in Budel, en ook daar waren we van harte welkom. De bediening speelde het spelletje leuk mee, en hield in de gaten dat als er kinderen in de buurt waren we snel onze handschoenen weer aan deden.

Toen we weg wilden gaan nog even hier en daar op de foto en vloog er een meisje recht in onze armen. Ze wilde graag pepernootjes en toen we vroegen “En: ben je dan lief geweest?”, zei ze heel gevat: “Ja, ik heb mijn bordje leeggegeten!” Met een “Houdoe!!” namen we afscheid van Brabant en kregen we die lach niet meer van ons gezicht!! Allemaal een heel fijn sinterklaasfeest toegewenst, en wilt u ook dat we doorgaan met onze vreedzame ludieke acties voor een leuker en minder verzuurd Nederland volg ons dan op www.pegidanederland.com of evt. via Facebook of word vriend en help ons uit de kosten met een kleine – of grote (zou fijn zijn) – donatie via www.vriendenvanpegida.nl

Door:
“Helena”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

E.J. Bron

© E.J. Bron

 

Reacties 1

Chemtrail Fighter op dinsdag 03 december 2019 21:00

❤👊

❤👊
Gast
zaterdag 19 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner