Poetin: Rusland zal ‘voorwaarden scheppen zodat niemand tegen ons wil vechten.’

Vladimir Poetin heeft toevertrouwd dat de Amerikaanse president Donald Trump privé de “krankzinnige” militaire begroting van de VS betreurde. Hij zegt ook dat Rusland zichzelf beschermt door de kosten van het aanvallen van het land te hoog te maken voor iedereen om over na te denken.

“De VS heeft ons overtroffen” in termen van jaarlijkse defensie-uitgaven, zei de Russische president in een nieuwe aflevering van de serie ’20 Vragen aan Vladimir Poetin ‘van persbureau TASS. Maar als ’s werelds grootste militaire spender is Donald Trump niet echt blij, zei Poetin. “Donald vertelde me dat ze een krankzinnig [militair]budget voor het volgende jaar hebben aangenomen, $ 738 miljard.”

De opperbevelhebber van de VS, die graag over militaire hardware van zijn land praat tijdens buitenlandse reizen terwijl hij opschept over de strijdkrachten, is volgens Poetin privé meer gereserveerd. “Hij vertelde me dat de kosten te hoog waren, maar hij moest het doen,” zei hij, zijn tegenhanger beschrijvend als “een voorstander van ontwapening, zoals hij zegt.”

In termen van militaire uitgaven loopt Rusland achter op China, Saoedi-Arabië, het VK, Frankrijk en Japan, met een defensiebudget ter waarde van $ 48 miljard, hoewel de lagere kostenbasis het meer koopkracht geeft dan de meeste westerse staten.

“Bovendien dalen onze jaarlijkse uitgaven. De uitgaven van andere landen stijgen daarentegen. We zullen tegen niemand vechten. We gaan voorwaarden scheppen zodat niemand tegen ons wil vechten.”

Poetin legde ook uit waarom Trump – die het kenmerkende Intermediaire Nucleaire Krachtensverdrag dat de VS met de oude Sovjet-Unie ondertekende al had ontmanteld, terughoudend is om te praten over non-proliferatie en wapenbeheersing.

“Dat is een andere vraag, dit is een vraag die betrekking heeft op het begrip van veiligheid en hoe dit te waarborgen … We kunnen dit onderwerp bespreken,” antwoordde de Russische president zonder in details te treden.

Een ander cruciaal verdrag dat nu in evenwicht is, is het Strategic Arms Reduction Treaty (START), dat het aantal kernkoppen en de wijze van levering drastisch verminderde.

De huidige editie van het pact, bekend als New START, werd in 2010 ondertekend door de voormalige Amerikaanse president Barack Obama en zijn toenmalige Russische tegenhanger, Dmitry Medvedev. Het loopt af in februari volgend jaar.

Terwijl Moskou heeft aangegeven bereid te zijn het verdrag onmiddellijk te verlengen, hebben de VS hierover niets gezegd.

Bronnen:

RT

 

Zoals u wellicht weet doen de Social Media sites zoals Facebook en Twitter er alles aan om ons bereik tot een minimum te beperken! We zijn daarom meer dan ooit afhankelijk van uw support om het woord bij de mensen te krijgen.
Wanneer u bovenstaand artikel nuttig, interessant of leerzaam vond, like het dan en deel het overal waar u maar kunt!
Alvast heel hartelijk bedankt voor de support!

Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 31 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Laatste reacties....

De aap in Ankara op de voorpagina van Charlie Hebdo na de aanval op Macron
29 oktober 2020
Erdogan heeft gelijk.en aanslagen.ja daar krijgen de Islam de schuld v...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
27 oktober 2020
Echt er gebeuren enge dingen op de wereld en wij moeten onze bek maar ...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
26 oktober 2020
Als de avondklok in gaat ! Je verwacht elk moment dat de eerste bommen...
Willekeurige partner