By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Wat er gebeurt met Assange zal gebeuren met de rest van ons

David Morales,  de aangeklaagde eigenaar van het Spaanse particuliere beveiligingsbedrijf Undercover Global, wordt onderzocht door het Spaanse Hooggerechtshof voor het naar verluidt verstrekken van de CIA van audio- en video-opnames van de vergaderingen WikiLeaks-oprichter Julian Assange had met zijn advocaten en andere bezoekers toen de uitgever in de Ecuadoraanse ambassade in Londen was . 

Het beveiligingsbedrijf fotografeerde naar verluidt ook de paspoorten van alle bezoekers van Assange. Het wordt beschuldigd van het nemen van bezoekerstelefoons, die niet waren toegestaan ​​in de ambassade, en deze te openen, vermoedelijk in een poging om oproepen te onderscheppen. Naar verluidt heeft het gegevens gestolen van laptops, elektronische tablets en USB-sticks, allemaal achtergelaten bij de receptie van de ambassade. Naar verluidt heeft het gedetailleerde rapporten samengesteld over alle vergaderingen en gesprekken van Assange met bezoekers. Het bedrijf zou zelfs van plan zijn geweest om de luier van een baby te stelen – gebracht om Assange te bezoeken – om een ​​DNA-test uit te voeren om vast te stellen of het kind een geheime zoon van Assange was. UC Global, blijkbaar in opdracht van de CIA, zou ook Ecuadoraanse diplomaten hebben bespioneerd die in de Londense ambassade werkten.

Het onderzoek door de rechtbank, de Audiencia Nacional, naar de activiteiten van UC Global, samen met gelekte video’s, verklaringen, documenten en rapporten  gepubliceerd door de Spaanse krant El País  en de  Italiaanse krant La Repubblica , biedt een venster op de nieuwe wereldwijde beveiligingsstatus. Hier is de rechtsstaat niet relevant. Hier bestaan ​​geen privacy en advocaat-cliëntrechten. Hier leven mensen onder toezicht van 24 uur per dag. Hier zullen allen die proberen de misdaden van tirannieke macht te ontmaskeren, worden opgejaagd, gekidnapt, gevangengezet en gebroken. Deze wereldwijde beveiligingsstaat is een angstaanjagende samensmelting van het bedrijfsleven en het publiek. En  wat het Assange heeft gedaan  , zal het binnenkort ook met de rest van ons doen.

De publicatie van gerubriceerde documenten is nog geen misdrijf in de Verenigde Staten. Als Assange wordt uitgeleverd en veroordeeld, wordt het één. Assange is geen Amerikaans staatsburger. WikiLeaks, die hij heeft opgericht, is geen Amerikaanse publicatie. De uitlevering van Assange zou het einde betekenen van journalistiek onderzoek naar de innerlijke werking van macht. Het zou een angstaanjagende mondiale, zakelijke tirannie op zijn plaats houden onder welke grenzen, nationaliteit en recht niets betekenen. Zodra een dergelijk juridisch precedent is ingesteld, wordt elke publicatie die gerubriceerd materiaal publiceert, van de New York Times tot een alternatieve website, vervolgd en tot zwijgen gebracht.

Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.

Lees ook:  Klokkenluider in een corrupte maatschappij je leven niet zeker

Comments

comments

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 14 april 2021

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Andreas Kalcker - Nederlands
14 april 2021
De grote bedrijven verdienen er te weinig aan.
Andreas Kalcker - Nederlands
13 april 2021
Super! Crusiaal dit mensen! Geneest bijna alle ziektes di...
Het vaccin: Lijst van bijwerkingen
13 april 2021
Excuus voor mijn zeer late reactie. Er staan zoveel beric...
Willekeurige partner