PvdA-leden: snelheid verlagen naar 80 km/u

Screenshot_30

Ook verbod op vliegen binnen Europa op verlanglijst

EINDHOVEN – Leden van de Partij van de Arbeid (PvdA) willen de maximumsnelheid rond natuurgebieden verlagen naar 80 kilometer per uur en willen een verbod op vliegen binnen Europa. Een motie met de ultragroene maatregelen werd op de partijraad in Eindhoven met gejuich ontvangen.

De Telegraaf

Partijleider Lodewijk Asscher liet direct weten niet mee te gaan in die wens. De Tweede Kamerfractie zei wel ’in gesprek’ te gaan over de voorstellen die de stikstofcrisis zouden moeten bezweren. Het voorstel werd niet in stemming gebracht. Tweede Kamerleden twijfelen aan het effect van de radicale maatregelen.

Het was de enige onderlinge twist op de partijbijeenkomst. Bij de PvdA wordt namelijk weer hardop gesproken over verkiezingswinst. Met een even felle als voorspelbare uithaal richting het kabinet is de aanval geopend. Rutte is ’losgezongen’ van wat er echt gebeurt en heeft te weinig oog voor problemen die spelen in de samenleving, zei Asscher in Eindhoven. „De lucht in het torentje is ijl geworden, de blik troebel.”

Asscher haalde uit, omdat hij het onvoorstelbaar vindt dat Rutte noodmaatregelen tegen de stikstofproblemen als grootste crisis beschouwt in de negen jaar dat hij minister-president is. „Hoe bizar is het als je er even later achterkomt dat de premier zo verdrietig kijkt vanwege zijn eigen campagne. De vroemvroemcampagne, poseren bij borden met daarop 130.” Het zegt volgens de PvdA-voorman alles over Rutte. „Hij had het niet over een crisis in het land of over de MH17-ramp, maar over een crisis in de VVD. Niet het land, maar de politiek.”

De frontale aanval zorgde in het congrescentrum in Eindhoven voor luid applaus van partijgenoten. Ook zij voelden aan dat dit het moment is om als oppositiepartij het vuur te openen. Na een week gedraai en pijnlijke maatregelen zijn coalitiepartijen een makkelijke prooi, in die zin kwam de crisisweek van de coalitie als een vervroegd sinterklaascadeau voor de PvdA. Toch viel ook op dat het enthousiasme voor de eigen partij groot is. Het evenementencentrum stond vol sociaaldemocraten, dat op een zaterdag waarop leden ook voor de intocht hadden kunnen kiezen.

De PvdA-voorman vindt het hoog tijd voor een frisse wind. Volgens hem zeggen massale demonstraties de laatste tijd alles over het beleid van dit kabinet. „Je moet tegenwoordig naar het Malieveld om gezien te worden.” Het probleem is volgens de PvdA’er in ieder geval niet een gebrek aan geld. „Het probleem is een gebrek aan oog voor wat er nodig is in de samenleving.”

Asscher roept het kabinet op meer oog te hebben voor problemen die spelen in de samenleving. „Al die mensen die kritiek uiten op dit kabinet zijn niet ondankbaar, ze verwachten ook niet dat problemen morgen zijn opgelost.”

De PvdA’er, die met zijn partij in de vorige kabinetsperiode aan het roer stond, wijst naar het overschot. Meer geld uitgeven kan nu, vindt hij. „We hebben nu een gouden kans om andere keuzes te maken.” Zijn partij wil bijvoorbeeld al langer dat er structureel meer geld naar het onderwijs gaat. Als dat niet gebeurt, steunt de PvdA de onderwijsbegroting niet. De sociaaldemocraten stellen zich meer dan ooit op als de partij die strijdt voor beter onderwijs, een strategie die D66 is het verleden geen windeieren legde.

Het vertrouwen binnen de PvdA is groot. „Wij staan te popelen”, aldus Asscher. Dat is al heel wat, omdat de partij na de vorige kabinetsperiode electoraal klap na klap te verwerken kreeg. Pas afgelopen voorjaar krabbelde de oppositiepartij op met een verrassende verkiezingswinst bij de Europese verkiezingen. Na die winst verwacht Asscher meer: „We hebben onze lessen geleerd en zijn klaar voor de toekomst. Kunnen we weer winnen? Jazeker.”

Bron:
www.telegraaf.nl
(Premium-artikel)

h/t “Tistochwat”

E.J. Bron

© E.J. Bron

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 22 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner