QR-code is niet ‘tijdelijk’, maar permanent: ‘De zoveelste complottheorie die uitkomt’

Hij zou tijdelijk zijn, maar nu lijkt hij toch te blijven. De Europese Commissie werkt aan een permanent coronacertificaat, schrijft Trouw. Hij moet ook anders: twee vaccinaties zijn waarschijnlijk niet genoeg om een QR-code te behouden, aldus de krant, die zich baseert op de website Euractiv.

Verwacht wordt dat een boosterprik verplicht gaat worden om het certificaat geldig te houden. Een anonieme bron zei dat de Commissie de lidstaten gaat voorstellen om het certificaat een jaar na de laatste vaccinatie te laten vervallen.

“De QR-code is niet ‘tijdelijk’, maar permanent,” reageert Forum voor Democratie. “De zoveelste ‘complottheorie’ die uitkomt. Om hem te behouden moet je gehoorzaam blijven. Prikken blíjven nemen. Tot in de eeuwigheid!”

“Gaan mensen het nu eindelijk zien?!” vraagt de partij.



Lastig te veranderen

Overigens wordt de QR-code op dit moment niet aangepast als gevaccineerden besmet raken. Ze hebben nog steeds toegang tot locaties en activiteiten waarvoor een coronatoegangsbewijs nodig is. Daar kunnen ze anderen besmetten.

Volgens minister Hugo de Jonge is dit privacytechnisch lastig te veranderen. Als het systeem wordt aangepast, ‘zouden we heel erg afbreuk doen aan de privacyaspecten van de coronatoegangsbewijzen’, zei hij.

coronavaccinpaspoort

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 29 maart 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers