Canadese wetenschappers claimen dat ‘medicinale cannabis’ kan helpen tegen Covid-19

Canadese wetenschappers hebben tegen een tv-zender gezegd dat lokale cannabisvarianten een ‘veelbelovend’ middel lijken tegen Covid-19. De onderzoekers, Igor en Olga Kovaltsjoek, zeiden dat ze al meer dan vijf jaar onderzoek doen naar de medicinale eigenschappen van cannabis. Sinds kort houden ze zich ook bezig met het coronavirus.

“Er is veel informatie beschikbaar over het effect van cannabis op kanker, ontstekingen, angst en obesitas,” zei Igor Kovaltsjoek. “Toen Covid-19 opdook, kwam Olga met het idee om te kijken of we het kunnen gebruiken tegen Covid.”

Ze begonnen de speciale eiwitten, zogeheten receptoren, te bestuderen die het virus ‘kaapt’ om het lichaam binnen te komen. De onderzoekers hebben inmiddels hun eerste paper ingediend over de effecten van medicinale cannabis op Covid-19.

Helemaal verbijsterd

“We waren in eerste instantie helemaal verbijsterd,” zei Olga. “Daarna waren we vooral heel blij.”

De wetenschappers van de Universiteit van Lethbridge claimen dat de ontstekingsremmende eigenschappen van cannabisextracten met een hoge concentratie CBD receptoren in de mond, longen en darmen kunnen aanpassen. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat sommige cannabisvarianten zogeheten ACE2-receptoren kunnen aanpassen, die volgens onderzoekers een belangrijke rol spelen bij virusbesmettingen.

70 procent

Covid-19 kan via ACE2-receptoren het lichaam binnendringen. “Het virus hecht zich aan de receptor, die fungeert als een soort deur naar de cel,” zei Olga. “Sommige cannabisextracten helpen de ontsteking terug te dringen en het virus te vertragen.”

“Stel je een cel voor als een groot gebouw,” zei Igor. “Cannabinoïden verminderen het aantal deuren in dat gebouw met 70 procent, waardoor het lastiger is voor het virus om binnen te komen.”

De Canadese onderzoekers pleiten nu voor klinische onderzoeken.

[Zero HedgeviaCTV News]

Vond je deze info belangrijk? Deel het dan met anderen op Facebook/Twitter

© Copyright (c) NineForNews.nl

NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 29 maart 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers