Recreatievakanties in Syrië – voor asieltoeristen die bescherming zochten

“Voor de komende maanden is het belangrijkste repatriëring, repatriëring en meer repatriëring”, verklaarde de populaire Duitse “Kanselier voor Hervestiging” energiek. Veel asiel- en schatzoekers hebben dit volledig verkeerd begrepen.
Foto: Eritrese “vluchtelingen” vieren vakantie in hun “levensgevaarlijke” vaderland.

Waarschijnlijk ook als gevolg van aanzienlijke integratie- en communicatietekorten in het slaapland van het sociale stelsel. Het land waar de grenzen open staan als schuurpoorten en alle archaïsche cultuurverrijkers naar eigen wens en stemming in en uit kunnen reizen, want Duitsland heeft elk talent nodig. Wij hebben al bij verschillende gelegenheden verslag uitgebracht over lange vakantiereizen van asielzoekers, over de “voor het geweld in hun eigen land gevluchtenen”, over “welke dan ook getolereerde”, en over criminele en illegale migranten die graag reizen. Zoals nu de BILD, het voormalige mediale speerpunt van de beweging “Refugees welcome!”, in detail bericht, zijn er Duitsland veel mogelijkheden voor een comfortabele toegang tot Syrië, bijv. via Libanon, Iran of Turkije:

Telefoontje naar de Libanese luchtvaartmaatschappij Nakhal, die een nummer in Berlijn op haar website heeft, en het reisbureau Al-Outom in Berlin-Neukölln. De verslaggever legt uit dat hij naar zijn land van herkomst wil reizen, hoewel dat volgens de asielwetgeving niet is toegestaan. Antwoord van een medewerker: “Geen probleem. U heeft alleen Syrisch paspoort nodig of een ‘overgangsticket’ bij de Syrische ambassade vragen. Wij zorgen voor de rest”.

Als men dan over de juiste “documenten” beschikt, krijgen de reislustigen in Libanon een uitzonderingsvergunning voor toegang tot Syrië: “Een bus haalt u rechtstreeks van de luchthaven in Beiroet op en brengt u over de grens”, legt een medewerker van het reisbureau uit. Kosten voor de thuisvakantie: zo’n 800 euro – inclusief vlucht, busreis, documenten en steekpenningen – rapporteert BILD, over de goed georganiseerde vakantieplanning voor de asielzoekers die bescherming en onderdak zochten.

Ontspanning, recreatie en “rust van Duitsland”
In de sociale media doen veel Syriërs enthousiast verslag van de mooie reizen naar het thuisland. Zo schreef de “ZEIT und Freitag” blogger en “voorbeeld-migrant” Aras Bacho, 20, veroordeeld voor seksuele intimidatie, op Twitter:

“Twee weken geleden zijn zes Syriërs die ik ken op vakantie geweest in Syrië om hun familieleden te bezoeken en wat rust te nemen, vooral van Duitsland. Je mist je thuisland en het is inmiddels doodgewoon dat Syriërs dat doen!”

BILD citeert andere “vluchtelingen” die al meerdere malen naar Syrië en terug zijn gevlogen: “Ik ben twee maanden gebleven, heb vakantie gevierd, legt ene “Gina” uit:

“Ik heb mijn drie kinderen bezocht. Ik zou het zo opnieuw doen, zelfs als ik mijn verblijfsvergunning zou verliezen.”

“Ik vloog naar Turkije, stak de grens over naar de Syrische stad Qamishli… Ik heb de Duitse autoriteiten niet ingelicht omdat ik bang was dat mijn asielrecht zou worden ingetrokken.”

Repatriëring na repatriëring
Met de (eigenlijk verloren) Syrische identiteitspapieren keren ze terug naar het doorvoerland Libanon of Turkije, van daaruit met de Duitse asielpapieren weer terug naar Duitsland. Als de identiteitspapieren in Syrië zijn gestempeld, kunnen ze  bijv. via Denemarken weer binnenkomen en aan de grens zelfs nogmaals beweren dat ze hun reisdocumenten zijn kwijtgeraakt. Het Bureau voor Migratie en Vluchtelingen (BAMF) is uiteraard op de hoogte van deze “thuislandvakanties”, maar kent de exacte aantallen niet.

Een woordvoerster van het Arbeidsbureau bevestigt dat er gevallen zijn waarin asielzoekers “tijdelijk voor vakantiedoeleinden terugkeren naar het land van waaruit zij officieel zijn gevlucht”, bijvoorbeeld naar Syrië, Irak, Iran, Eritrea, Afghanistan of Libanon – waarna zij naar Duitsland terugkeren. Officiële cijfers zouden echter niet beschikbaar zijn. “We hebben geen evaluatie of statistieken over dit onderwerp, dus we hebben geen informatie.” Volgens rapporten probeert het Bureau voor Migratie en Vluchtelingen sinds 2016 een overzicht te krijgen.

Volgens het BAMF mag een vluchteling zich “vrij verplaatsen” zodra hij een verblijfsvergunning krijgt en niet meer “getolereerd” is. Dit betekent dat hij/zij ook intensief kan reizen – behalve natuurlijk naar het “voormalige vaderland”, dat hem/haar in louter theoretische termen intensief met dood en marteling bedreigt, maar dat hij/zij theoretisch dan een visum voor het betreffende land zou moeten aanvragen.

Als de asielzoeker bijvoorbeeld Hartz IV (Duitse ziektewet) krijgt, moet hij/zij “zijn/haar” arbeidsbureau in theorie informeren en mag de reis niet langer dan drie weken duren. Bovendien krijgen asielzoekers met erkenning of subsidiaire bescherming in de administratieve theorie “de identiteitspapieren van hun land van herkomst terug”. In principe zou dit hen ook in staat stellen om te reizen, maar natuurlijk niet naar het “gevaarlijke” land waaruit zij “gevlucht” waren.

Het BAMF heeft zijn interne beleid voor Syrië als onderdeel van zijn lopende evaluatie in maart geactualiseerd, zij het met goede reden door de reguliere media genegeerd: “Men kan niet langer een landelijk gewapend conflict verwachten. Gevechtsacties bestaan slechts in enkele gebieden”.

Beste Syriërs, Irakezen, etc…: Jullie vrouwen hebben de oorlog gewonnen (zoals de Deutsche Welle trots meldde) – tijd om eindelijk terug te keren naar huis en uw land weer op te bouwen!

BijstandsTurk klust bij als pooier en gaat zes keer per jaar op vakantie

Seehofer ” spreekt” over deportaties
De WeLT am Sonntag betitelt zijn krantenkoppen onbedoeld komisch:

“Seehofer spreekt over deportaties voor Syrische vakantiegangers”.

En citeert Vollhorst Drehhofer: “Een Syrische vluchteling die regelmatig op vakantie gaat in Syrië kan niet serieus beweren dat hij vervolgd wordt in Syrië. Dan moeten wij zijn vluchtelingenstatus intrekken”.

Let op de nadruk op “regelmatig”! Samen met migratie-dwepers sprak Seehofer zich vrijdag uit voor een “door de staat georganiseerde reddingsdienst voor migranten” (georganiseerde mensensmokkelboten op kosten van de belastingbetalers). Seehofer had uitzonderlijk veel gelijk met het citeren van de PI-NEWS-term “asieltoerisme”, waarvoor de Groenen hem beschuldigden van “het bevorderen van de brutalisering van de politieke cultuur”…

Je slaat stijl achterover.

Bron:
Erholungsurlaub in Syrien – für schutzsuchende Asyltouristen

Onthuld: “Oorlogsvluchtelingen” gaan massaal op vakantie – in hun eigen land

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 06 december 2019

Jouw account

Laatste reacties....

Niburulezer uit trein gezet
06 december 2019
Vaag verhaal
NAVO verklaart naast Rusland nu ook China officieel tot vijand
05 december 2019
Ja joh,want er is nog geen ellende genoeg. 😩

Updates

Pinned Items
Recent Activities
  • Deborah Dogan is nu vrienden met Theo
    Bericht wordt gecontroleerd
    Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
Er zijn hier nog geen activiteiten

Zoeken