Rusland kan bommen gooien op buitenlandse schepen die waarschuwingen van de kustwacht negeren en de territoriale wateren van het land binnenvaren, aldus Moskou

Een dag nadat een Britse torpedobootjager de Russische zeegrens heeft geschonden, heeft de vice-minister van Buitenlandse Zaken van het land gewaarschuwd dat Moskou zich het recht voorbehoudt geweld te gebruiken tegen buitenlandse oorlogsschepen die zijn territoriale wateren binnendringen.

In een toespraak zei Sergej Ryabkov donderdag dat de territoriale integriteit van Rusland met alle mogelijke middelen zal worden beschermd, ook met militair geweld, meldt RT.

“We kunnen alleen maar een beroep doen op ons gezond verstand en eisen dat het internationaal recht wordt nageleefd,” zei Ryabkov tegen verslaggevers. “Als dat niet helpt en als onze collega’s het niet begrijpen, kunnen we niet alleen vóór het schip op de koers bombarderen, maar ook op doel.”

Ryabkovs dreigement verwees naar het incident van woensdag met de Britse HMS Defender, toen een Russisch gevechtsvliegtuig “een waarschuwingsbombardement uitvoerde” vóór de koers van het schip om het terug in internationale wateren te dwingen.

Volgens het Russische ministerie van Defensie voer het Britse marineschip om 11.52 uur plaatselijke tijd de territoriale wateren van het land binnen en reisde het 3 km binnen de grens, in de buurt van Kaap Fiolent, op de Krim. Het ministerie zei ook dat de destroyer van tevoren was gewaarschuwd voor het gebruik van wapens.

Groot-Brittannië heeft ontkend dat het oorlogsschip werd beschoten en zei dat het op doorreis was in Oekraïense wateren.

“De territoriale integriteit van Rusland is onschendbaar,” vervolgde Ryabkov. “We zullen die zowel diplomatiek als politiek en, indien nodig, militair beschermen.

“De veiligheid van ons land staat voorop.”

Op dezelfde dag noemde de Russische opperbevelhebber van de marine, Nikolaj Jevmenov, het incident een “provocatie” en een “test”.

“De Britse kant moet een grondig onderzoek instellen en de acties van de kapitein beoordelen,” zei hij.

Irritant NAVO-schoothondje Nederland was ook als haantje de voorste aanwezig om nodeloos de Russen te provoceren:

DissidentNL
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 12 augustus 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers