By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Erdogan: Jeruzalem overgedragen aan “de bloedige klauwen van Israël”

Foto: Turkse president Recep Tayyip Erdogan. R4BIA.com (Public domain)

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan raast nu tegen de moslimlanden die niet hebben geprotesteerd tegen het zogenaamde vredesplan van Donald Trump voor Palestina en Israël.

Donald Trump heeft zijn vredesplan in het Palestina-conflict “The Deal of the Century” genoemd, terwijl critici het “The Steal of the Century” hebben genoemd, dat wil zeggen “De Diefstal van de Eeuw”.

Het plan betekent onder andere dat de joodse nederzettingen en 30 procent van de Westelijke Jordaanoever officieel deel gaan uitmaken van Israël en de Palestijnen in ruil vooral woestijnzand krijgen in Gaza als compensatie, het verbieden van Palestijnse vluchtelingen om terug te keren, en de mogelijkheid om tienduizenden Israëlische Palestijnen in tien grenssteden van hun Israëlische burgerschap te strippen.

Bovendien zal Jeruzalem de “onverdeelde hoofdstad” van Israël worden.

Maar dit is in feite een schending van het internationale recht.

Net als andere zogenaamde vredesplannen die door de Verenigde Staten en Israël worden gepresenteerd, zijn de voorwaarden zo opgesteld dat de Palestijnen ze niet kunnen accepteren. De Palestijnse president Mahmoud Abbas was niet eens betrokken bij de “onderhandelingen”.

“De Palestijnen die ontheemd zijn, zouden niet het recht moeten hebben om naar hun huizen terug te keren, en als compensatie krijgen ze het gebied dat voor het grootste deel uit zand bestaat. Ze mogen ook geen eigen verdediging hebben… en dan naast een vijand wonen die alle denkbare militaire kracht heeft en die ook nog eens gesteund wordt door de sterkste militaire macht ter wereld?, schrijft Expressen-journalist Magd Gad”

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is woedend dat Arabische landen als Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Oman het plan steunen of er geen bezwaar tegen maken. Het is “verraad” tegen zijn eigen volk en de hele wereld, vindt hij.

“Jeruzalem kan niet worden uitgeleverd aan de bloedige klauwen van Israël”, zegt Erdogan in de Times of Israel.

Op zaterdag kondigde Mahmoud Abbas ook aan dat hij alle relaties met zowel de Verenigde Staten als Israël opschort. Dit is uit protest tegen het eenzijdig ontwikkelde plan voor het gebied, schrijft AFP.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 12 april 2021

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

“Er gaan straks doden vallen!”, zeggen Agenten & ME-ers…
12 april 2021
Wie had dit gedacht tien jaar geleden. Wat een land is di...
Is het coronavirus gevaarlijk?
11 april 2021
Inderdaad
‘Long Covid’ geen reden voor coronamaatregelen
11 april 2021
Allemaal Q-koorts xD
Willekeurige partner