Ryanair baas eist strengere controles voor moslims op luchthaven

Het hoofd van de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft zich uitgesproken voor het onderwerpen van moslimmannen aan strengere veiligheidscontroles dan andere passagiers voor het vertrek.

“Wie zijn de bomaanslag-plegers? Het zullen alleenstaande mannen zijn die alleen reizen. Je kan zoiets niet zeggen omdat het racisme is, maar in het algemeen zullen het mannen zijn van het moslimgeloof. Dertig jaar geleden waren het de Ieren”, zei Michael O’Leary in een interview dat zaterdag in de Britse krant Times werd gepubliceerd.

In het gezelschap van hun familie zijn moslimmannen echter geen gevaar, zegt de bedrijfsbaas Michael O’Leary, die bekend staat om zijn polariserende opmerkingen. Het risico dat ze zichzelf zouden opblazen met hun kinderen is nul, zei hij. Zijn opmerkingen werden in het Verenigd Koninkrijk onmiddellijk met harde kritiek beantwoord.

Muhammad hakte agent zes keer in het hoofd met machete

“Racistisch en discriminerend”

Een woordvoerder van de Britse moslimgemeenschap in Groot-Brittannië beschreef de verklaringen als “racistisch en discriminerend”. Het was een schande dat het hoofd van een luchtvaartmaatschappij zich zo openlijk en schaamteloos uitspreekt over “islamofobie”, zei een woordvoerster. Volgens de organisatie Tell Mama, die islamofobe incidenten registreert en slachtoffers helpt, zou O’Leary met dergelijke woorden zijn eigen bedrijf kunnen schaden.

Profilering, waar O’Leary voor pleit, houdt in dat mensen op basis van stereotypen en uiterlijke kenmerken als verdacht worden geclassificeerd en gescreend. Vorig jaar werd de Keulse politie bijvoorbeeld beschuldigd van “racistische profilering” na het stoppen en doorzoeken van verschillende jonge moslims – ze waren ten onrechte verdacht van terrorisme toen ze met lange gewaden aan het eind van de Ramadan het Keulse Centraal Station binnen liepen en “Allahu Akbar” schreeuwden.

“Verkrachters citeerden de koran aan mij”

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 01 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Dit is waarom bijna iedereen positief test op corona
30 september 2020
Waarom id an niet 100% van de afgenomen tests positief?
Erdogan dreigt Griekenland openlijk met oorlog
30 september 2020
Tussen beide landen is de oorlog nooit gestopt. er is enkel een "staak...
Migranten niet welkom in Bosnië! Dieren en burgers zijn niet langer veilig
26 september 2020
Groeten van de Grote Orde van Verlichting voor de Verenigde Staten en ...
Willekeurige partner