San Francisco het doelwit van islamistische terroristen

Terroristische aanslagen op San Francisco – dat is wat jihadistische groepen adverteren op internet, in woord en beeld. Ze stellen concrete doelen voor en verspreiden propaganda die de bezienswaardigheden van de stad laat zien, zoals de Golden Gate Bridge. De media-monitoringgroep MEMRI, die gespecialiseerd is in het observeren en vertalen van islamistische propaganda, vestigt de aandacht hierop in een dossier dat in januari is gepubliceerd   .

Waarom San Francisco van alle plaatsen? MEMRI legt uit:

“De regio San Francisco is de thuisbasis van belangrijke technologiebedrijven, waaronder sociale media – YouTube, Twitter, Facebook, Instagram, het internetarchief en vele anderen – die een integraal onderdeel zijn geworden van de dagelijkse activiteiten van elke jihadistische organisatie.” 

Omdat bedrijven in de loop der jaren stappen hebben gezet om de inhoud van de jihad te verwijderen, zijn hun CEO’s en hoofdkantoren gericht. De bedreigingen begonnen begin 2015, zei MEMRI.

Geselecteerde bestemmingen waren enkele van de belangrijkste toeristische attracties en buurten van de stad: Golden Gate Bridge, Geary Street, Pine Street, Nob Hill Cable Cars, Pier 39, de Federal Reserve San Francisco (centrale bank) en bars, die worden bezocht door studenten of die behoren tot de homoscene die met name aanwezig is in San Francisco.

Sommige propagandavideo’s en -teksten moedigen mensen aan om te beginnen wanneer er een groot aantal toeristen in de stad zijn, bijvoorbeeld met Kerstmis. De voorgestelde methoden voor massamoord variëren van gifgas tot rugzak en autobommen tot aanvallen door sluipschutters. Interessant: een sluipschutter die – ook in San Francisco – mensen willekeurig in een hinderlaag lokt, is de schurk van de Clint Eastwood-film “Dirty Harry” uit 1971 – of de jihadisten dat weten? Het zou denkbaar zijn.

Terreur als een religieuze plicht

MEMRI meldt: “Jihadistische media zoals de Al-Abd Al-Faqeer Foundation, Ash-Shaff Media, de Al-Taqwa Media Foundation, de Al-Khilafa Media Foundation, de Hadm Al-Aswar Foundation en anderen hebben allemaal bedreigingen tegen San Francisco zei : “ Tot nu toe zijn er volgens MEMRI weinig aanwijzingen dat ISIS, Al-Qaida of andere groepen op het punt staan ​​terroristische aanslagen in San Francisco uit te voeren, maar zij riepen hun aanhangers op via internet. Enkele voorbeelden:

Een propaganda- afbeelding (poster) gepubliceerd op het Telegram- kanaal van de Pro-IS-groep Hadm Al-Aswar Foundation  op 24 oktober 2019 toont  twee IS-jagers en een IS-vlag tegen de achtergrond van Geary Street in San Francisco , De stichting publiceert regelmatig posters getiteld “Flames Of War”, gebaseerd op twee bekende IS-video’s met deze naam, die bedreigingen tegen de VS en andere westerse landen bevatten. Op 29 juli 2019 heeft de pro-IS-groep Ash-Shaff Media Foundation vijf propaganda-afbeeldingen verspreid via haar  Telegram- kanaal. Een van de foto’s  toont  een IS-jager die met een bazooka op de kijker mikt boven San Francisco. De tekst luidt: “Terreur – De wraakaanvallen in uw stad.” Men gelooft dat de Ash Shaff-mediagroep vanuit Indonesië wordt bestuurd. In maart 2019 hebben IS-aanhangers talloze propagandabeelden vrijgegeven die bedreigingen tegen de Verenigde Staten bevatten. Een van hen, gepubliceerd door de Pro-IS-groep Al-Taqwa Media Foundation volgens MEMRI ,  toont  een gewapende IS-jager met uitzicht op de brandende skyline van San Francisco. 
San Francisco is in feite bijna volledig in de geschiedenis afgebrand: na de aardbeving van 1906. Moeten bepaalde beelden van het ‘culturele geheugen’ (Jan Assmann) van de bevolking specifiek worden opgeroepen? Het past dat de propagandafoto’s meestal zijn ontworpen als filmposters. In juli 2019 publiceerde de Pro-IS-groep Al-Abd Al-Faqeer Foundation een reeks posters waarin werd opgeroepen tot biologische aanvallen op westerse doelen, volgens MEMRI: “Ze werden via telegram verspreid van 22 tot 29 juli, na Een video werd uitgebracht op 20 juli waarbij biologische en chemische wapenaanvallen werden bedreigd als vergelding voor de chemische aanvallen door het Syrische president Assad-regime en vermeende chemische aanvallen door de Amerikaanse overheid. “ Een van de foto’s  toont  een IS-jager die groene rook verspreidt in San Francisco, waarvan wordt gezegd dat het gifgas is. De tekst luidt: “Wij zullen u bang voor de lucht die je inademt te maken.” Op een andere foto is de centrale bank als de bestemming  getoond . In het geval dat de jihadisten het moeilijk vinden om het gebouw in het midden van San Francisco te vinden, worden ook de GPS-coördinaten gegeven. Andere bedreigingen zijn gericht tegen de eigenaren van grote online mediagroepen zoals Facebook en Twitter. Het hoofd van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg is bijvoorbeeld te zien in een strop  , achter hem IS-jagers in zwarte uniformen en bivakmutsen. Over het  Telegram kanaal van de pro-IS groep Mu’sasat Al-Dhakhair Al-I’lamiyyah was een  poster  verspreid een digitaal gecreëerde beeld van Twitter mede-oprichter en CEO Jack Dorsey tonen met een kogelgat in zijn bebloede voorhoofd, om de tekst: “Als u onze accounts verwijdert, zullen we uw nek wissen.” Zoals MEMRI schrijft, werd het ook gepubliceerd op een WordPress-site onder het kopje “Terrorisme is een plicht in onze religie”.

Gedwarsboomde aanvallen

Verschillende aanvalsplannen zijn al ontmaskerd en gedwarsboomd in San Francisco.

In 2018 werd voormalig vrachtwagenchauffeur Everitt Aaron Jameson veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf. Hij had  bekend dat hij een pijpbomaanval had gepland die menigten naar Pier 39 zou drijven, populair bij de lokale bevolking en toeristen, waar hij hen wilde neerschieten. Demetrius Nathaniel Pitts, die momenteel terecht staat voor het voorbereiden van een aanval op de 4 juli-parade in Cleveland – waarin hij president Trump, zijn dochter en schoonzoon wilde vermoorden – wordt door de FBI beschuldigd, onder meer in San Francisco doelen  gescout  te hebben. Op 26 februari 2019 werd de 23-jarige Amer Sinan Alhaggagi veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf  voor het proberen aan te werven voor IS. Bovendien wilde hij een aanval uitvoeren dat “het hele baaigebied in brand staat”. Hij was van plan om een ​​autobom te laten ontploffen voor een homo-nachtclub in San Francisco en rugzakbommen te plaatsen op routes waarvan bekend is dat ze worden gebruikt door hulpdiensten. Dus hij wilde first responders doden die zich haasten om de slachtoffers te helpen.

Verontrustende: Hoewel de stad het doelwit van de jihadisten is, politie van San Francisco heeft de samenwerking met de instanties die verantwoordelijk zijn voor terrorismebestrijding eenheid van de FBI in februari 2017  geannuleerd .

Destijds vierde de lobbygroep “Council for American-Islamic Relations” (CAIR), die dicht bij de Moslimbroederschap staat,   deze stap als “goed nieuws”. Een CAIR burgerrechtenadvocaat zei: “Gezien de toenemende bezorgdheid over het gedrag van de federale overheid, zijn we blij dat onze politiedienst deze belangrijke stap zet om ervoor te zorgen dat het onze gemeenschap blijft beschermen.”

Lees ook:  “Dit is progressief Gent”: Islamkritische bejaarde aangeklaagd voor racisme

Reacties

Reacties

Een bevolking die de vrijheid van meningsuiting, het debat en de waarheid niet respecteert en verdedigt, zal niet lang de vrijheid hebben die voortvloeit uit de vrijheid van meningsuiting, het debat en de waarheid. Deze website respecteert de waarheid en het vereist uw steun denk aan onze sponsors of doe een donatie hier wij zijn blij met elke euro. Zoals u wellicht weet doen de Social Media sites zoals Facebook en Twitter er alles aan om ons bereik tot een minimum te beperken! We zijn daarom meer dan ooit afhankelijk van uw support om het woord bij de mensen te krijgen. Wanneer u bovenstaand artikel nuttig, interessant of leerzaam vond, like het dan en deel het overal waar u maar kunt! Alvast heel hartelijk bedankt voor de support!

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 25 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner