Twee leidinggevenden van Moderna verkochten $ 25 miljoen aan aandelen voordat de waarheid over het mislukken van vaccinproeven aan het licht kwam

Twee leidinggevenden bij drugsbedrijf Moderna verkochten stilletjes bijna $ 30 miljoen aan aandelen toen ze een coronavirusvaccin onthulden en de waarde steeg enorm, voordat de aandelenkoers snel weer daalde onder de scepsis van de medische gemeenschap.

Moderna’s financieel directeur Lorence Kim en medisch directeur Tal Zaks lieten de duizelingwekkende waarde van aandelen op maandag en dinsdag achterwege toen de aandelenkoers omhoogschoot na de aankondiging van het bedrijf van wat het beschreef als ‘positieve’ resultaten van de vaccinproef.

De twee leidinggevenden staken bijna 25 miljoen dollar winst in een dag werk op voordat experts het succes van het vaccin in twijfel trokken en de aandelen tuimelden. FRN rapporteerde over de valse rapporten, onder verwijzing naar een artikel geschreven door Robert F. Kennedy Jr. dat de resultaten van het vaccin Moderna een mislukking waren.

Valse factcheckers die voor sociale-mediabedrijven werken, hebben het rapport van FRN getagd als ‘valse informatie’, in plaats daarvan volhoudend dat de tests van Moderna een succes waren. Beleggers in biotech en farma en de virologen waarvan ze afhankelijk zijn, waren het kennelijk eens met de beoordeling van FRN.

Kim bracht maandag 241.000 opties uit voor $ 3 miljoen, en verkocht ze vervolgens onmiddellijk voor $ 19,8 miljoen, waarmee ze een nette winst van $ 16,8 miljoen behaalde, SEC-aanmeldingen gezien door CNN Business show. Op dinsdag bracht Zaks $ 1,5 miljoen aandelenopties uit voordat hij een winst van $ 8,2 miljoen maakte, toen hij ze onmiddellijk voor $ 9,77 miljoen verkocht.

Aandelen in Moderna stegen maandag met maar liefst 30 procent naar $ 87 per aandeel, nadat het naar eigen zeggen ‘veelbelovende resultaten’ van zijn COVID-19-vaccinproef had vrijgegeven.

Moderna’s financieel directeur Lorence Kim en medisch directeur Tal Zaks hebben de duizelingwekkende waarde van aandelen op maandag en dinsdag gedumpt toen de aandelenkoers omhoogschoot na de aankondiging van het bedrijf over de vaccinproef. Het biotechbedrijf heeft maandag resultaten bekendgemaakt van zijn COVID-19-vaccinproef, nadat het in maart het eerste Amerikaanse bedrijf was dat een klinische proef voor een vaccin startte. Dit wekte hoop dat een vaccin voor het dodelijke virus in januari op de markt zou kunnen komen en Wall Street-investeerders in overdrive zou brengen.

De aandelen in Moderna stegen maandag met maar liefst 30 procent tot 87 dollar per aandeel, en de marktwaarde van het bedrijf steeg tot 29 miljard dollar. Terwijl investeerders raceten om een ​​deel van het bedrijf te bemachtigen, dumpten de twee insiders CFO Kim en CMO Zaks de bijna $ 30 miljoen aandelen tussen hen op maandag en dinsdag.

Volgens de documenten heeft Kim ook de aandelen uitgelost in de dagen voordat de resultaten van de proef werden bekendgemaakt, en op 15 mei 20.000 aandelen ter waarde van $ 1,3 miljoen verkocht. De timing van de verkopen lijkt verdacht, maar Moderna stond erop dat de verkoop van deze week door de twee insiders werd uitgevoerd onder geautomatiseerde handel met voorkennis, bekend als 10b5-1-plannen. Dergelijke plannen beschrijven toekomstige aandelentransacties tegen vaste prijzen of op vaste data, waarbij transacties doorgaans worden uitgevoerd zonder dat de insiders actie ondernemen. ‘Deze transacties worden automatisch uitgevoerd volgens deze handelsplannen’, zei het bedrijf.

Experts hebben gezegd dat dit betekent dat de deals volkomen legaal zijn. Andrew Gordon, directeur van onderzoeksdiensten bij Equilar, vertelde CNN Business dat de acties van leidinggevenden alleen een ‘juridisch probleem zouden vormen als ze hun 10b5-1-plan hadden opgesteld of gewijzigd terwijl ze in het bezit waren van materiële voorkennis. ‘Het is niet ongebruikelijk dat insiders aandelen die ze bezitten verkopen, en het is ook niet slecht voor hen om te profiteren van de huidige aandelenkoers.’

De aandelenkoers van het bedrijf wankelde meer naarmate de week vorderde, aangezien de medische gemeenschap een gemengd antwoord gaf op het succes van de vaccinproeven. Dr. Fauci noemde de proeven ‘optimistisch’. Gezondheidswebsite Stat twijfelde dinsdag aan het vaccin en zei dat er niet genoeg informatie beschikbaar was om te begrijpen of de fase 1-studie een succes was en dat de aandelen die dag werden verlaagd tot $ 71,67. Het aandeel daalde verder tot een dieptepunt van $ 67,05 op donderdag, een daling van 16 procent ten opzichte van de maandagafsluiting.

Andere experts hebben ook hun scepsis geuit over de processen. Peter Hotez, een vaccinwetenschapper aan het Baylor College of Medicine in Houston, Texas, vertelde Nature.com dat hij ‘niet overtuigd’ was van de beweringen van Moderna. ‘Ik ben er niet van overtuigd dat dit echt een positief resultaat is’, zei Hotez. De aandelen gingen toen vrijdag weer omhoog naar $ 68,60 nadat dr. Anthony Fauci, de belangrijkste immunoloog van de federale regering, zei dat hij ‘voorzichtig optimistisch’ was over het vaccin van Moderna. ‘Hoewel de aantallen beperkt waren, was het vrij goed nieuws omdat het een belangrijke hindernis bereikte en ging over de ontwikkeling van vaccins. Dat is de reden waarom ik er voorzichtig optimistisch over ben ‘, zei Fauci donderdag aan CNN.

Het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, waar Fauci het hoofd van is, ontwikkelt het vaccin in samenwerking met Moderna. Dr. Carlos del Rio, een hoogleraar geneeskunde aan de Emory University die het vaccin van Moderna test, herhaalde Fauci’s optimisme in een interview met CNBC Friday. ‘Ik ben voorzichtig optimistisch. We ontwikkelen ons in een tempo dat nog nooit eerder is gedaan ‘, zei hij.

Moderna’s fase één-studie van 45 deelnemers en het meten van de antilichamen bij acht deelnemers vond dat alle acht antilichamen tegen het virus hadden ontwikkeld op niveaus op of boven de antilichamen die worden aangetroffen bij mensen die zijn hersteld van COVID-19. ‘Proberen te denken dat we een jaar nadat een virus is geïdentificeerd, een vaccin klaar hebben om uit te rollen en klaar voor massale distributie, het is gewoon verbijsterend voor mij. ‘Ik moet een beetje voorzichtig zijn en zeggen dat ik hoop dat het gebeurt, maar dat wil ik niet – ik wil ervoor zorgen dat we het op de juiste manier doen.’

Men verwacht binnenkort fase 2-proeven met 600 deelnemers te starten en fase 3-proeven in juli.

Fort Russ

 


Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?
Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 19 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner