September 2019: 'Binnen twee jaar breekt Derde Wereldoorlog uit'

"De Derde Wereldoorlog kan elk moment beginnen." Dat zegt voormalig legercommandant Ingo Piepers nadat hij data, structeren en wetmatigheden rondom oorlogen uit het verleden heeft geanalyseerd. Komende maandag verschijnt zijn boek De onvermijdelijkheid van een nieuwe wereldoorlog.

In 2006 promoveerde Ingo Piepers aan de Universiteit van Amsterdam op dit onderwerp. In zijn nieuwe boek schrijft Piepers dat er binnen twee jaar een grote 'systeemoorlog' uitbreekt. 'Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst,' zeggen reclames voor beleggingsproducten. Maar Ingo Piepers heeft niets met deze leus. Sterker nog, gebeurtenissen uit het verleden bieden in zijn ogen wel degelijk de mogelijkheid om nieuwe conflicten te voorspellen.

Vier grote 'oorlogscycli'

Piepers beschrijft vier grote 'oorlogscycli' die zich tussen 1498 tot 1945 hebben zich vier van deze grote 'oorlogscycli' hebben voorgedaan. In die vijfhonderd jaar oorlog voeren zijn 'griezelige' patronen te ontdekken. "Als je alle patronen, structuren en wetmatigheden in de opbouw naar een oorlog naar de huidige tijd kopieert, zie je dat er binnen nu en twee jaar opnieuw een grote oorlog moet uitbreken."

In vijfhonderd jaar oorlog voeren zijn griezelige patronen te ontdekken

Ingo Piepers

Door: Ingo Piepers
Bron: visie.eo.nl

De machtsbalans in de wereld piept en kraakt in zijn voegen. Vanaf de Baltische staten is er via Wit-Rusland, Oekraine, Turkije, het Midden-Oosten richting India en Pakistan een keten van spanningsopbouw waar te nemen. Maar de grootste disbalans zit momenteel in de relatie tussen de Verenigde Staten en China. "Mensen zijn onrustig en niemand is verbaasd als het een keer uit de hand loopt," aldus Piepers. "Er is geen politiek systeem dat al deze spanningen reguleert. Het recht van de sterkste geldt op het internationale vlak en onenigheid wordt militair uitgevochten. De kaarten moeten opnieuw worden geschud."

'Apocalyptisch scenario'

Religieus is Ingo Piepers niet, maar hij begrijpt wel dat er paralellen zijn tussen zijn voorspelling en een bijbels apocalyptisch scenario; "Ik heb normaal gesproken altijd graag gelijk, maar in dit geval hoeft dat van mij niet. Als ik het niet fout heb, hoop ik in ieder geval dat deze oorlog gebruikt wordt om er uiteindelijk een betere wereld van te maken".

Piepers heeft een militaire achtergrond en is ex-NAVO-commandant. Hij heeft door het gebruik van big data een totaal nieuwe manier van kijken naar de geschiedenis bedacht die voorheen niet mogelijk was. "Ik zoek in de database naar patronen, maar op een andere manier dan historici dat doorgaans doen," legt hij uit. "Die denken niet in eeuwen en meten de ernst van conflicten vaak alleen af aan de aantallen slachtoffers. Dat kan natuurlijk, maar mijn stelling is dat je er niet mee doorgrondt wat er werkelijk gaande is. Het aantal betrokken staten is een veel betere maat voor de ernst van een conflict."
 

Reacties 3

Gast - Henk op vrijdag 25 februari 2022 11:14

Ja, maar dat zagen wel meer mensen aankomen

Ja, maar dat zagen wel meer mensen aankomen
Dune op zaterdag 26 februari 2022 03:32

Welke big data was dat dan?

Welke big data was dat dan?
GEERTVB op zaterdag 26 februari 2022 11:11

Dat zag zelfs mijn neefje aankomen in 2019.
We hadden bijna drie jaar geen contact met elkaar, door mij was het niet.
Maar we zaten meteen op dezelfde lijn.
Waar ik hoopte dat de grote crisis die we in 2008 vermeden hadden zonder gewapend conflict kan uitgewerkt worden stelde hij (26 jaar toen) dat de wereld in brand stond, tot aan de Europese grenzen.
Dat Europa enkel de gordijntjes van de ramen sloot en hoopte dat het zou weggaan (zijn woorden).

Dat zag zelfs mijn neefje aankomen in 2019. We hadden bijna drie jaar geen contact met elkaar, door mij was het niet. Maar we zaten meteen op dezelfde lijn. Waar ik hoopte dat de grote crisis die we in 2008 vermeden hadden zonder gewapend conflict kan uitgewerkt worden stelde hij (26 jaar toen) dat de wereld in brand stond, tot aan de Europese grenzen. Dat Europa enkel de gordijntjes van de ramen sloot en hoopte dat het zou weggaan (zijn woorden).
Gast
maandag 29 mei 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers