15 mensen overleden in 24 uur

De afgelopen 24 uur zijn er 15 mensen overleden aan corona. Het totale dodental van het coronavirus stijgt daarmee tot 58 in Nederland. Gisteren was er sprake van bijna een verdubbeling: toen steeg het aantal sterfgevallen met 19 naar 43.

In één dag tijd zijn er bijna honderd mensen extra opgenomen in Nederlandse ziekenhuizen. In 24 uur nam het het aantal ziekenhuisopnamen toe van 314 naar 408.

De Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) doet daarom een klemmend beroep op alle ziekenhuizen om patiënten over te nemen uit Brabantse ziekenhuizen. Voorzitter Diederik Gommers, die zelf leiding geeft aan de IC van het Rotterdamse Erasmus MC: ,,Op dit moment is er in Nederland echt nog meer dan voldoende capaciteit. Ik vraag jullie dan ook om laagdrempelig van elkaar over te nemen. Op die manier blijft de druk op de IC's hanteerbaar.''

16-jarige

Om de drukte behapbaar te houden zijn al meermaals Brabantse coronapatiënten overgeplaatst naar noordelijke gelegen ziekenhuizen. Zo heeft het Erasmus MC al een reeks patiënten overgenomen om Brabantse ziekenhuizen te ontlasten. De 16-jarige Sehraz uit Breda, die tot voor kort kerngezond was, belandde bijvoorbeeld op de intensive care van het Erasmus MC/Sophia ziekenhuis in Rotterdam.

De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. Maar IC-expert Gommers benadrukt dat het lang niet alleen ouderen zijn die getroffen worden door het virus. ,,Meer dan de helft van die patiënten is onder de vijftig jaar. Er zitten ook jongeren bij.'' Volg in het live blog de laatste ontwikkelingen.

 

Reacties 2

TrotsNL op woensdag 18 maart 2020 21:13

Ok dat is best heftig

Ok dat is best heftig
Gast - Mathijs (website) op donderdag 19 maart 2020 01:31
https://www.alles-over-corona.nl/
Gast
dinsdag 07 juli 2020

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Migranten niet welkom in Bosnië! Dieren en burgers zijn niet langer veilig
01 juli 2020
Ik ben Katherine Johnson, uit Nederland, een moeder van 2 kinderen, ma...
Het wereldwijde complot van de werkelijke slavenhandelaren
25 juni 2020
In ons kleine Nederlandje ... Worden net als in de rest van de wereld,...
Willekeurige partner