Spaanse politie ontdekt twee migranten verborgen achter achterbank en dashboard in auto

De Spaanse Guardia Civil heeft dit weekend beelden vrijgegeven van een inzet in Melilla. De agenten hadden aan de grens tussen Melilla en de Marokkaanse stad Beni Ansar een auto met “ongebruikelijke afmetingen” in de kofferbak opgemerkt, die niet overeenkwam met het seriemodel van het personenautomerk. De ambtenaren van de Spaanse exclave inspecteerden het en vonden twee migranten uit Guinee in uitgewerkte schuilplaatsen in de auto.

Het moment van hun arrestatie werd op video opgenomen en gepubliceerd. Voor de schuilplaatsen werden holtes in de auto gecreëerd. In de video wordt eerst een 19-jarige vrouw ontdekt achter de achterbank. Wanneer een politieman de dashboardbekleding afscheurt, verstopt zich daarachter een 19-jarige man.

Nadat de twee personen uit de kofferbak en de motorkap van de auto waren geklommen, vertoonden ze symptomen als desoriëntatie en duizeligheid. In hun schuilplaatsen zouden ze direct zijn blootgesteld aan de giftige effecten van uitlaatgassen van auto’s. Beide konden relatief snel herstellen en werden doorverwezen naar het lokale tijdelijke opvangcentrum voor immigranten (CETI). Daar kunnen ze asiel aanvragen en basiszorg krijgen. Het centrum is eigenlijk alleen bedoeld voor 1.000 mensen. Er zijn momenteel echter 1.600 mensen in het CETI in Melilla. De overgrote meerderheid van de mensen in het opvangkamp wil van hier naar Midden-Europa verhuizen.

Spanje: Angst voor strandslachting

Na het incident met de twee migranten in de auto arresteerde de Spaanse politie twee Marokkaanse staatsburgers. Ze worden beschuldigd van mensenhandel.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 06 december 2019

Jouw account

Laatste reacties....

Niburulezer uit trein gezet
06 december 2019
Vaag verhaal
NAVO verklaart naast Rusland nu ook China officieel tot vijand
05 december 2019
Ja joh,want er is nog geen ellende genoeg. 😩

Updates

Pinned Items
Recent Activities
  • Deborah Dogan is nu vrienden met Theo
    Bericht wordt gecontroleerd
    Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
Er zijn hier nog geen activiteiten

Zoeken