Steeds meer woede en geweld in Parijs na verlenging sociale afstand Macron

Er ontstaan ​​rellen in Parijs te midden van woede over de ‘hardhandige’ behandeling van minderheden door de politie tijdens de sluiting nadat Macron de sociale afstand verlengt om COVID-19 te bestrijden tot 11 mei

Traangas- en knuppelkosten werden door de politie in de noordelijke buitenwijk van Parijs gebruikt Ploegen van officieren van de Republikeinse Veiligheidsdienst werden ingeschakeld om afwijkende meningen te bestrijden Komt nadat de 30-jarige motorrijder ernstig gewond was geraakt door de politieauto 

In Parijs zijn rellen uitgebroken door woede over de ‘hardhandige’ behandeling door de politie van etnische minderheden tijdens de coronavirusvergrendeling .

De politie gebruikte traangas en knuppelladingen in Villeneuve-la-Garenne, in het noorden van Parijs, vanmorgen in de vroege uren toen vuurwerk op straat explodeerde.

Gewapende politie werd door het gebied gezien terwijl groepen demonstranten samenkwamen.

Het komt nadat een 30-jarige in de buurt ernstig gewond raakte bij een aanrijding met een ongemarkeerde politieauto.

Vuurwerk kleurde de lucht rood boven de Parijse buitenwijk vanmorgen vroeg, video’s gepost op sociale media.

Er werden ook bakken gefilmd die laaiend brandden en de lucht met rook vulden terwijl de gewapende politie het gebied binnenkwam.

In video’s van de problemen die zijn geplaatst door de Franse journalist Taha Bouhafs, die een Algerijnse achtergrond heeft, wordt een van hem door de politie behandeld, wat leidt tot beschuldigingen van racisme.

De eerdere beelden van de heer Bouhaf laten zien dat traangasflessen worden afgevuurd door de politie, die op mijn talrijke vuurwerk is geraakt.

Lees ook:  Erdogan stuurt 40 nieuwe imams naar België

Vuurwerk kleurde de lucht rood boven de Parijse buitenwijk vanmorgen vroeg, video’s gepost op sociale media.

Er werden ook bakken gefilmd die laaiend brandden en de lucht met rook vulden terwijl de gewapende politie het gebied binnenkwam.

In video’s van de problemen die zijn geplaatst door de Franse journalist Taha Bouhafs, die een Algerijnse achtergrond heeft, wordt een van hem door de politie behandeld, wat leidt tot beschuldigingen van racisme.

De eerdere beelden van de heer Bouhaf laten zien dat traangasflessen worden afgevuurd door de politie, die op mijn talrijke vuurwerk is geraakt.

Het geweld in de vroege ochtend volgde op aanklagers die een onderzoek instelden nadat een 30-jarige motorrijder ernstig gewond raakte na een botsing met een ongemarkeerde politieauto in Villeneuve-la-Garenne.

Vrienden van het slachtoffer, die niet zijn genoemd, beweerden dat het incident op zaterdagavond een voorbeeld was van hardvochtigheid van de politie tegen etnische minderheidsgemeenschappen tijdens de afsluiting.

‘De zeer zwaargewonde man heeft een Arabische moslimachtergrond’, zei een bron dicht bij de zaak.

‘Hij is kritisch in het ziekenhuis en de mensen in de omgeving hebben heel slecht gereageerd op wat er is gebeurd.’

Een woordvoerder van de lokale politie zei: ‘De politie en hun versterkingen zijn het doelwit geweest van relschoppers, die stenen en vuurwerk hebben gegooid.

‘Het geweld begon in Villeneuve-la-Garenne en heeft zich verspreid naar andere steden en landgoederen in de buurt.’

Lees ook:  Klokkenluider in het ministerie van veiligheid van Obama dood gevonden

Aanklagers van vorige week in Béziers, in het zuiden van Frankrijk, kondigden aan dat officieren strafrechtelijk werden vervolgd nadat een vader van drie kinderen was overleden terwijl hij werd gearresteerd wegens overtreding van de afsluiting van Coronavirus.

Drie agenten werden gefilmd terwijl ze de 33-jarige Mohamed Gabsi over de grond sleepten tijdens een avondklok.

Ze worden verdacht van ‘opzettelijk geweld door een ambtenaar die leidt tot doodslag’ en ‘niet-assistentie van een persoon in gevaar’.

De misdrijven gaan gepaard met een mogelijke gecombineerde gevangenisstraf van vijftien jaar plus, aldus de lokale aanklagers.

De zaak is bijzonder gevoelig omdat de heer Gabsi een moslim was en Béziers wordt geleid door een extreem-rechtse burgemeester die wordt ondersteund door de National Rally Party, die vroeger het National Front heette.

De heer Gabsi had een hartaanval gehad tegen de tijd dat hij bij een plaatselijk politiebureau aankwam, en getuigen zagen twee van de agenten bovenop hem zitten in hun patrouillewagen.

De verdachte dood van Gabsi volgt op talrijke klachten over racistisch politie-optreden, aangezien de troepen in heel Frankrijk een van de strengste afsluitingen in Europa handhaven.

Een woordvoerder van de Franse Liga voor de mensenrechten omschreef de dood van Gabsi, die een Arabische achtergrond had, als een ‘schandaal dat laat zien hoe de armen worden gedood’ door de afsluiting.

Frankrijk meldde dinsdag in totaal 19.718 sterfgevallen als gevolg van coronavirus sinds het begin van de gezondheidsnoodsituatie. In totaal zijn er in het land ook 152.894 gevallen ontdekt.

Lees ook:  Buitenlands beleid van Trump: zeer selectief voor vijanden

De strenge lockdown-maatregelen werken ‘,’ zei premier Edouard Philippe vandaag op een persconferentie.

De Franse autoriteiten hebben gezegd dat ze plannen zullen publiceren om de afsluiting ‘binnen twee weken’ te beëindigen, en beginnen hun strategie ‘de komende dagen’ bekend te maken.

‘Het is waarschijnlijk dat we geen einde zullen zien aan opsluiting die in één beweging overal en voor iedereen zou gebeuren’, zei de heer Philippe en onthulde details van de strategie.

The French lockdown could lead to a 10 per cent contraction in the French economy this year.

Het land is vanaf 17 maart afgesloten en dit zal doorgaan tot ten minste 11 mei.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met eenkleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

Comments

comments

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 17 augustus 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers