‘Stop nu de uitrol van 5G en doe eerst serieus onderzoek, voor het te laat is’

Stop nu de uitrol van 5G en doe eerst serieus onderzoek. Dat schrijven secretaris van het wetenschappelijk instituut van de SGP Johan van den Brink en hoogleraar Aart Nederveen van de Universiteit van Amsterdam in het Nederlands Dagblad.

Ze wijzen erop dat wetenschappers het niet in alles eens zijn over de gezondheidseffecten van 5G. “Laten we liever op safe spelen.”

Dat doen ze namelijk ook in andere delen van Europa. Zo hebben sommige Zwitserse kantons besloten om 5G te verbieden. Hetzelfde is gebeurd in Italië en Slovenië.

Ziek

Cellen in ons lichaam kunnen beïnvloed worden door elektromagnetische straling, stellen Van den Brink en Nederveen.

De straling kan ervoor zorgen dat moleculen in het lichaam zich anders gaan gedragen. Daar kun je ziek van worden, licht het tweetal toe.

Het kabinet wil eind dit jaar een werkend 5G-netwerk hebben. Het veilen van de frequenties gaat deze zomer van start. Dat levert de overheid minimaal 900 miljoen euro op. In Duitsland is al 6,55 miljard euro opgehaald met 5G-veilingen.

Voor het te laat is

De veiling van de 4G-frequenties, acht jaar geleden, leverde de overheid 3,8 miljard euro op.

Van den Brink en Nederveen willen eerst grondig onderzoek laten doen. “Voor het te laat is. Met uitstel van 5G is vooralsnog weinig te verliezen, maar mogelijk veel te winnen. Niet experimenteren met burgers.”

[Nederlands Dagblad]

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 24 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Willekeurige partner