By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

 

Studie: dodental door lockdown recessie zal hoger zijn dan door Coronavirus

Een studie toont de verwoestende en omvattende gevolgen van economische crisis aan. De crisis als gevolg van de lockdowns in de wereld zou wel eens groter en dodelijker kunnen zijn dan de Coronapandemie zelf.

In feite zijn er genoeg voorbeelden van de gevolgen van economische crisissen en vooral van de gevolgen van verkeerde politieke beslissingen met ernstige economische gevolgen. De economische crisis aan het eind van de jaren twintig eisten honderdduizenden levens en de “Grote Sprong Voorwaarts” in China in de jaren vijftig mogelijk 125 miljoen levens.

Er zijn ook mortaliteitsramingen voor het economische lockdown-beleid dat de regeringen in veel landen momenteel voeren. De Zwitserse “Bank for International Settlements” heeft eind vorig jaar al een studie uitgevoerd waarin gekeken is naar de economische effecten van de lockdown.

Na de huidige situatie onomwonden te hebben beschreven als de “ergste wereldwijde economische crash sinds de Tweede Wereldoorlog”, concluderen de twee auteurs van de studie:

Voor het pandemiejaar 2020 is er een zogeheten negatieve correlatie tussen economische neergang en oversterfte, dat wil zeggen: hoe dieper de economische neergang, hoe hoger de oversterfte. Deze correlatie is vooral bijzonder sterk voor armere landen. Bovendien heeft het een eigen dynamiek: hoe langer de neergang duurt, hoe groter de toename van het sterftecijfer.

Om de tegenwerping te weerleggen dat de correlatie slechts oppervlakkig is, maar dat het hogere sterftecijfer in feite een rechtstreeks gevolg is van de pandemie, vergeleken de auteurs de economische ontwikkeling en het sterftecijfer voor perioden zonder pandemie. Ook voor deze jaren kan een negatieve correlatie worden vastgesteld: economisch succes en niet-succes worden geassocieerd met respectievelijk een kleinere en grotere oversterfte.

Het is opvallend dat deze tendens nog sterker is in het geval van kindersterfte. Dus terwijl het vooral de ouderen zijn die onder Covid-19 te lijden hebben, zijn het de gezinnen met hun kinderen die het eerst onder de economische crises te lijden hebben.

En ook voor het verleden kan worden gesteld dat economische crisissen, drastisch geformuleerd, dodelijker zijn voor armere landen.

En voor de toekomst? – De auteurs vatten het samen met de woorden: “Looking beyond the immediate impact of recessions reveals that they cast a long shadow”.

Als we verder kijken dan de onmiddellijke gevolgen van recessies, zien we dat ze een lange schaduw werpen. In tegenstelling tot een epidemie, blijft de mortaliteit verscheidene jaren aanhouden.

In het algemeen komt de studie tot de bezorgde conclusie:

Dat het aantal sterfgevallen als gevolg van Covid-19 hoger zou kunnen zijn dan het aantal sterfgevallen direct veroorzaakt door de ziekte, aangezien ook rekening moet worden gehouden met sterfgevallen als gevolg van de pandemie-geïnduceerde recessie.

Zij werpen met name de vraag op of een korte, harde lockdown niet zinvoller zou zijn dan een lange lockdown met zijn dramatische economische gevolgen. Een vraag die een verantwoordelijke regering al veel eerder had moeten stellen.

De verkeerde pandemie

Frontnieuws

© Frontnieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 04 maart 2021

Zoeken

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Rutte ontwijkt moeilijke vragen toeslagenouder: ‘Er zijn ook heel veel dingen wel goed gegaan’
02 maart 2021
hij mag niet weg van de elite, hij zit daar om het plan u...
YouTuber bespotte voorheen Covid-19 vaccinatie-critici – Nu geeft hij toe: “Ik heb vaccinschade”
01 maart 2021
Al die mensen die continue wappie roepen zullen erop teru...
Willekeurige partner