Tal van analisten zeggen dat de wereld na corona nooit meer hetzelfde zal worden

‘Geld, aandelen, staatsobligaties, vastgoed – straks niets meer waard dan toiletpapier?’

Grootste Zwitserse goudhandelaar: ‘Wereld kan niet meer gered worden van totale financiële instorting – Doug Casey: ‘Hysterie over corona zal Depressie en diepe armoede veroorzaken’ – Wat is de oplossing? Alles accepteren, of juist revoluties? Wachten op een leider of een messias? Iets anders?

Tal van financieel-economische en politieke analisten schrijven in hun commentaren dat de coronacrisis nu al zo’n enorme impact heeft,  dat de wereld na het virus nooit meer hetzelfde zal worden. Egon von Greyerz, de grootste private goudhandelaar van Zwitserland, waarschuwde anderhalf jaar geleden dat de risico’s voor de wereldeconomie toen al ‘exponentieel en onmeetbaar’ waren geworden, en ‘op zeker moment de hel zal losbarsten’. Het coronavirus is volgens hem enkel de trigger van de grootste financieel-economische crisis aller tijden, die onze wereld binnen 18 maanden tijd onherkenbaar zal veranderen. Von Greyerz zegt dat bijna alles waardeloos zal worden: bestaande valuta, aandelen, staatsobligaties, en zelfs vastgoed.

‘Het systeem is kapot en bankroet, maar dat begon niet met het coronavirus,’ schrijft Van Greyerz. ‘Het systeem was aan het begin van deze eeuw al kapot. De crisis van 2007-2009 was het eerste signaal dat het financiële systeem niet meer functioneerde. Ze gooiden er $ 25 biljoen tegenaan… maar ik heb altijd gezegd dat dit een generale repetitie was. Helaas krijgen we nu de echte crisis. Dit is het einde van een twee- tot driehonderdjarige cyclus. Er komen daarom extreem moeilijke tijden aan. Het coronavirus is een vreselijke trigger, maar meer niet. Het is niet de oorzaak, want dat is een kapotte financiële systeem. We staan nu aan het begin van de laatste fase van het einde van dat systeem.’

‘Alle markten zijn fake, wereld kan niet meer van crash gered worden’

Mensen zijn door de corona paniek afgeleid van het echte probleem, en dat is de ondergang van het complete financiële systeem. ‘Op zeker moment zullen ze erachter komen dat er geen geld meer is… In de meeste landen is er al amper cash meer, dus daar zal het eenvoudig zijn het systeem stop te zetten.’ Sinds 2009 zijn alle markten ‘compleet vals’, omdat ze enkel nog met digitaal geprint geld overeind worden gehouden. ‘We hebben geen echte markten meer, geen echte prijzen meer. Het is allemaal fake, omdat het wordt ondersteund met fake geld.’

De beurzen zullen met 90% of meer instorten, voorspelt Von Greyerz. Net als in 1929, toen dat in een periode van slechts 2 ½ jaar gebeurde. ‘Maar de zeepbel is nu veel groter, dus kan het heel erg snel gaan… Het gevaar is nu zo groot geworden, dat de wereld niet meer gered kan worden… De grootste crash zal op de (staats)obligatiemarkt plaatsvinden, en niemand zal geloven met wat voor snelheid dat zal gaan gebeuren.’ Ook vastgoed is straks veel minder waard, omdat er bijna geen kopers meer zullen zijn. (1)

Doug Casey: Hysterie veroorzaakt Depressie en diepe armoede

Doug Casey, een andere bekende onafhankelijke analist, zit op hetzelfde spoor. ‘Zelfs al zouden er miljoenen doden vallen door het virus, dan nog zal dat niet het grootste probleem zijn. Vele malen erger is dat de economie door de hysterie plat wordt gelegd, en de nieuwe wetten en maatregelen langdurige gevolgen zullen hebben.’

Tot nu toe zijn verhoudingsgewijs weinig mensen omgekomen door het coronavirus. ‘Maar de wereld zit in de greep van een reusachtige, krankzinnige massa hysterie. Dat is pas écht heel ernstig.’ Diensteneconomieën die bijna louter consumeren, waar vooral linksgroenliberalen op inzetten (omdat ze de ‘vuile’ industrieën naar het buitenland hebben weggepest ), zullen als eerste instorten.

De consumenten geven veel minder uit aan reizen, etentjes, luxe goederen, et cetera, waardoor tal van bedrijven binnen no-time bankroet gaan. Pensioenfondsen, de Nederlandse toch al leeggezogen door de ECB, zullen worden weggevaagd zodra de beurzen instorten. ‘En dan krijg je een depressie. Zullen de mensen ook hun huizen kwijtraken?… Armoede, niet een virus, is de echte reden van massa’s doden.’

Noodmaatregelen die overheden nemen ‘allerergste’

Maar zelfs de aanstormende megacrash vindt Casey niet het allerergste. Dat zijn volgens hem de draconische noodwetten en –maatregelen die de overheden al hebben genomen, en nog gaan nemen. Die beperken onze vrijheid en het bedrijfsleven, en slokken astronomische bedragen op. Dat wordt allemaal gefinancierd met nieuw digitaal geld.

‘Dit virus is toevallig de speld geweest die de grootste financiële zeepbel in de geschiedenis heeft doorgeprikt. En het is heel moeilijk een uiteen gespatte zeepbel weer op te blazen. Het maakt niet uit hoeveel geld overheden bijdrukken. Dat zal enkel een catastrofale retail inflatie veroorzaken. Zal het uw schuldenprobleem oplossen? Nou, enkel zoals een hartaanval de aandacht afleidt van het feit dat uw kanker hebt. Als u uw baan verliest of uw bedrijf verdient niets meer, dan zal uw schuld (en hypotheek) nog steeds blijven bestaan.’

Iedereen zal daarom schreeuwen om een bailout, om ‘gered’ te worden, door de overheid. Dat gaat gebeuren, en gebeurt nu al, met enorme hoeveelheden nieuw geld.  Mensen die denken dat dit geen ingrijpende gevolgen zal hebben voor hun koopkracht en welvaart, zullen zwaar bedrogen uitkomen.

Totalitaire digitale controlestaat

Cash geld wordt verboden, omdat dit ‘besmettelijk’ zou zijn. Daarna volgen verplichte vaccinaties en een vaccinatiepaspoort. Ontsnappen en frauderen is onmogelijk, omdat iedere gevaccineerde een digitale marker in zijn of haar lichaam zal krijgen. Mensen die weigeren zullen feitelijk worden uitgesloten van deelname aan de samenleving, die in ijzingwekkend tempo in een totalitaire, digitale, Marxistische controlestaat wordt veranderd, met nul vrijheid, nul inspraak, en nul privacy.

Naast Von Greyerz en Casey komen ook veel andere analisten tot de conclusie dat het te laat is om dit proces nog te stoppen. De signalen zijn weliswaar al heel lang aanwezig, maar de meeste mensen hebben geweigerd wakker te worden en na te gaan denken, en hebben keer op keer op dezelfde systeempartijen gestemd, die deze controlestaat al jaren in de stijgers aan het zetten zijn.

Het ‘massale ontwaken’ dat op veel alternatieve sites wordt gepropageerd als DE oplossing, blijkt in de meeste gevallen juist de doelstellingen van dit in de maak zijnde wereldwijde grenzen-loze Marxistische systeem te ondersteunen. Als u niet mee wilt doen met deze nieuwe heilstaat, deze ‘heerlijke nieuwe wereld’, zult u daar met harde hand uit verwijderd worden (ongeveer in deze volgorde: uitsluiting, opsluiting, heropvoedingskampen, concentratiekampen, uitroeiing).

Revoluties? Een messias? Iets anders?

Revoluties dan? Die zullen overal met grof geweld en inzet van het leger worden neergeslagen, nog voordat ze goed en wel op gang zijn gekomen. Uitkomst ongewis, behalve dan dat er enorme ladingen bloed zullen worden vergoten. Met andere woorden: dit is geen pad waar we op moeten willen gaan.

Moeten we alles dan maar lijdzaam accepteren? Hopen dat één of andere sterke, charismatische figuur ons een keertje komt ‘redden’ (denk aan de jaren ’30 van de vorige eeuw waar dat toe kan leiden)?

Veel religieuzen zullen wachten totdat hun messias hen komt verlossen. Maar wat nu als die (nog) niet blijkt te komen? Of als hij wel komt, maar het ‘de verkeerde’ messias is, wellicht een figuur die door een eveneens achter de schermen in oprichting zijnde één-wereldreligie als de enige ware wordt gepresenteerd, die alle gelovigen van alle religies in de naam van ‘vrede’, ‘solidariteit’ en ‘diversiteit’ zullen moeten accepteren?

Passief afwachten totdat er een redder komt?

Goedbedoelde adviezen zoals ‘je moet gewoon geloven en vertrouwen dat (een) God alles goed maakt’, of dat ‘God ons voor dit alles gaat redden’ houden velen in een passieve en zelfs fatalistische houding, waardoor ze feitelijk meewerken aan de komst van de wereldwijde techno-dictatuur. Er is namelijk geen enkel objectief bewijs dat hun interpretatie van de in hun ‘heilige geschriften’ beloofde alomvattende redding er inderdaad op korte termijn gaat komen.

Het is niet uitgesloten dat zo’n leider of messias er toch komt, maar de moslims wachten al zo’n 1300 jaar op hem, de christenen bijna 2000, en de Joden iets van 3000.  In de hele geschiedenis hebben al miljoenen mensen tijdens grote crises vergeefs op de komst van hun verlosser gehoopt, zoals bijvoorbeeld de Joden in de aanloop naar WO-2, en vervolgens in de vernietigingskampen belandden. Of christenen op de Balkan in de jaren ’90, en vervolgens door moslims werden uitgemoord. Zij werden ondanks hun hoop en gebeden niet op bovennatuurlijke wijze gered.

Laten we daarom met zoveel mogelijk mensen, van alle mogelijke rangen, standen, kleuren en achtergronden, gaan nadenken wat er NU gedaan kan worden, wat er NU praktisch mogelijk is, zonder een eventuele oplossing of redding door te schuiven naar de toekomst, en tot die tijd op de bank gaan zitten afwachten totdat het misschien een keertje zover is. En daarmee de oplossing in handen geven van precies diegenen die de inmiddels begonnen systeemcrisis hebben veroorzaakt.

 


Xander

(1) Zero Hedge
(2) InternationalMan via Zero Hedge
(3) Afbeelding:  Steve Buissinne, Pixabay (rechtenvrij)

Zie ook o.a.:

22-03: ‘EU besluit op korte termijn tot bank holiday en permanent verbod op contant geld’
19-03: ‘VS denkt serieus aan verplichte geïmplanteerde microchip om corona crisis op te lossen’
………
17-03: Denemarken voert met noodwet verplichte corona vaccinaties in; EU zal volgen
………
05-03: ‘Corona pandemie aangegrepen voor verbod op cash geld en vorming werelddictatuur’
………
30-01: Hoe de globalisten de corona pandemie kunnen gebruiken voor oprichting wereldregering
………
21-01: Wordt het coronavirus de Mexicaanse griep pandemie hoax op herhaling?


2019:
31-05: Techno-tirannie: De ijzeren vuist van de totale digitale controlestaat komt eraan (/ ‘Dit is geen vrijheid, dit is geen vooruitgang, maar een enkele reis naar levenslange opsluiting in een elektronisch concentratiekamp’)

 

Vanwege de grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden. 


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten. 

Xander

© Xandernieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 25 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner