By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Talkshowoorlog – Humberto Tan hekelt racisme Angela de Jong

Een column van Angela de Jong over de nieuwe talkshow Op1 van de NPO en het EO-presentatieduo Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana is bij Humberto Tan in het verkeerde keelgat geschoten. In zijn nieuwe radioshow op NPO Radio 1 noemde Humberto de column in het AD “racistisch en vrouwonvriendelijk”.

Om zijn woede te illustreren citeerde hij een deel uit de column over Tijs en Giovanca waar hij zich zo aan heeft geërgerd: “Angela schrijft en ik citeer letterlijk:

‘Tijs en Giovanca. Ik was van te voren bang dat het een ouderwets beeld zou opleveren van de ervaren witte man en een bevallige donkere assistente ernaast. Maar daar hadden ze in de voorbereiding op geanticipeerd. Er was duidelijk afgesproken dat Giovanca in alle gesprekken de leiding zou hebben en Tijs de dienende rol had’.”

“Ik vond dit wel een schandalige column”, zei Humberto in gesprek over de ‘talkshowoorlog’ met Rob Goossens van De Telegraaf en Frits Barend. “Hiermee impliceert ze eigenlijk, omdat Giovanca donker en vrouw is, dat ze van tevoren had bedacht dat ze dienend zou zijn. Ik was woest. Dit is niet alleen vrouwonvriendelijk, het is ook racistisch. Zij beoordeelt haar op haar uiterlijk en haar sekse. Op basis daarvan oordeelde ze dus al vooraf: ‘dat is een dienende rol voor Giovanca’. Wat is dat voor column?”

Angela de Jong kreeg afgelopen week veel kritiek over zich heen in de media, vooral omdat de tv-recensent van het AD vorige week zelf te gast was in de eerste uitzending van de talkshow van Eva Jinek op RTL4. Critici vinden dat ze daarmee minder onafhankelijk over de prestaties van Jinek kan oordelen in de talkshowoorlog. De kritiek leidde zelfs tot een hoofdredactioneel commentaar van het AD waarin hoofdredacteur Hans Nijenhuis haar vele tv-optredens verantwoordde. In dit commentaar zei hij dat Angela de Jong in de meeste gevallen niets voor haar tv-optredens krijgt betaald. Zelf reageerde ze vrijdagochtend op de kritiek. “Business as usual”, zei ze daar zelf over op Radio 1.

ANP

Afbeeldingsresultaat voor Humberto Tan hekelt racisme Angela de Jong

AD-mediacriticus Angela de Jong bij De Slimste Mens. (Screenshot NPO)

 

 

© www.tpo.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 12 mei 2021

Vaccin updates

Jouw account

Conflicten livemap

Defcon Level world conflict map
Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Mondkapjesplicht in strijd met wet, boete ingetrokken
08 mei 2021
Dat mondkapjes schadelijk zijn is wel bewezen. Tijdens de...
Overheden spelen een leidende rol
07 mei 2021
Je ziet duidelijk het clubje wat naar de pijpen van satan...
Willekeurige partner