By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Terwijl Joe Biden worstelt, wacht Hillary Clinton op de oproep

Hillary Clinton  blijft in de coulissen zweven, klaar om naar voren te stappen als  Joe Biden  faalt.

Kijk niet nu, maar Joe  is  mislukt. Niet alleen is zijn campagne opgeschrikt door beschuldigingen van seksueel misbruik van eenmalige medewerker Tara Reade, maar het publiek begint de voormalige vice-president op te geven.

Een  nieuwe poll van het Emerson College toonde aan dat  57 procent van de waarschijnlijke kiezers denkt dat  president Trump  in november herverkiezing zal winnen.

Onthoud dat Establishment Democrats Uncle Joe naar voren brachten omdat hij de ‘veilige’ kandidaat was, die Trump ongetwijfeld zou verslaan. Oeps.

Dat is niet het enige probleem dat opduikt in de Emerson Poll. Het laat ook zien dat Trump-supporters 19 punten enthousiaster zijn over hun kandidaat dan Biden-supporters.

Die ‘enthousiasme-kloof’ zal dit najaar de opkomst drijven. Nu democraten afhankelijk zijn van jongeren en minderheden, beide doorgaans minder betrouwbare kiezers, zou dat gebrek aan opwinding voor de kandidaat een groot probleem kunnen zijn.

Ook minder dan gung-ho over Biden is, voorspelbaar, het  leger van Bernie Sanders . Hoewel de socialist uit Vermont Biden heeft onderschreven, staat volgens Emerson 51 procent van de Bernie-aanhangers open om te stemmen op een derde partij.

Een andere rode vlag is de lauwe fondsenwerving van Biden; Volgens de New York Times heeft Trump een monstervoordeel  van $ 187 miljoen . Verder loopt de vermoedelijke Democratische genomineerde in swing-state polling  achter  waar Hillary Clinton op dit punt in de race stond, en we weten hoe dat is gekomen.

Aangezien al deze problemen de vooruitzichten van Biden in twijfel trekken, moet de vermoedelijke kandidaat nu de aantijgingen van Tara Reade afweren, waardoor # MeToo-ondersteunende democraten op een ongelooflijk ongemakkelijke plek terechtkomen.

Dit alles voorspelt niet veel goeds voor de Biden-campagne, die de komende maanden waarschijnlijk met nog meer obstakels zal worden geconfronteerd. Uiteindelijk zal het coronavirus de onzichtbaarheid van de voormalige VP niet langer verontschuldigen; hij zal zich moeten bezighouden met het soort geven-en-nemen dat hem vaak laat zien dat hij in de war raakt, met inbegrip van echte – niet op schrift gestelde – stadhuizen en interviews.

Op dat moment zal het publiek zien wat talloze  democraten hebben opgemerkt:  sotto voce: Obama’s voormalige wing-man worstelt met een of andere cognitieve achteruitgang.

We kunnen echt geen president kiezen die zijn zus door elkaar haalt met zijn vrouw of die midden in de zin in elkaar zakt, niet zeker waar hij heen gaat.

Deze video is ingesloten door ICH en verscheen niet in het oorspronkelijke artikel.

Het obstakel van de democraten om Biden opzij te duwen, is Bernie Sanders. De senator van Vermont was de nummer twee in de voorverkiezingen en blijft zijn afgevaardigden vasthouden. Democratische leiders willen niet dat Sanders weer opduikt; ze zijn ervan overtuigd dat hij niet verkiesbaar is.

Maar ze weten ook dat de Bernie Bros in opstand zouden komen als ze Biden bovenaan het ticket vervangen en Sanders niet verheffen.

Lees ook:  De groeiende obsessie met het koppelen van Iran aan terrorisme

Inderdaad, het lijkt duidelijk dat partijfunctionarissen zo bezorgd zijn dat Sanders nog een run zou uitvoeren, dat ze de 224-delegate rijke New York State primary afzagen. Ze beweerden dat de stemming gevaarlijk zou zijn geweest in dat epicentrum van COVID-19, maar aangezien ze nog steeds van plan zijn een voorverkiezingen te houden voor staats- en lokale functionarissen, lijkt dat excuus zwak.

Terwijl de voorverkiezingen naar voren rollen, en vooral met de duimen van ambtenaren op de weegschaal, zal Biden vrijwel zeker de kandidatuur winnen. Hoe kunnen democraten, als er geen tussenhandel is, hun vaandeldrager vervangen?

Een idee was om Biden ervan te overtuigen opzij te gaan in het voordeel van de zeer populaire  Michelle Obama , die als een zekere gok wordt beschouwd om Trump te verslaan. Maar tot nu toe heeft de voormalige first lady naar verluidt  alle uitnodigingen om deel te nemen aan de strijd  afgewezen .

Dat laat Hillary Clinton achter. Biden zou Clinton kunnen kiezen als zijn running mate en dan voor de verkiezingen aftreden en Hillary in zijn plaats laten rennen.

Clinton is de enige VP-kandidaat die zo’n last-minute switch zou kunnen maken. Ze heeft het team, de middelen en de ervaring om de genomineerde te zijn; Sen.  Amy Klobuchar  (D-Minn.), Voormalige staat Georgia Rep. Stacey Abrams en Sen.  Kamala Harris  (D-Calif.) Niet.

Clinton is er klaar voor en enthousiast. Ze is wanhopig om haar verlies van 2016 te wreken (wat ze  nog steeds Poetin verwijt ) en heeft  haar publieke profiel opgepompt  om zichzelf in overweging te nemen.

In de afgelopen maanden heeft ze eindeloze interviews afgenomen, de zeer flatterende vierdelige Hulu-film over zichzelf gepromoot, de krantenkoppen gehaald door Bernie Sanders en  Mark Zuckerberg aan te vallen en eindeloze schoten afgevuurd tegen president Trump.

Onlangs vervoegde ze vicepresident Biden in een stadhuis dat zich bezighield met vrouwenkwesties, waar ze   haar oude collega uitbundig steunde .

Ze haalde herinneringen op aan hun tijd samen in de regering-Obama, sprak over hun wederzijdse liefde voor Scranton, Pennsylvania, waar haar vader opgroeide, en herinnerde zich bijeenkomsten in de Situation Room.

Clinton sprak zelfs zo veel over hun gedeelde geschiedenis dat het gemakkelijk was om te vergeten dat ze Joe Biden onderschreef. Het klonk bijna alsof ze in plaats daarvan haar eigen cv prikte.

Misschien was ze dat wel.

Hoe zou Hillary deze keer als genomineerde opstaan? Hillary ziet er zeker sterker en opgewondener uit dan Biden; ze heeft de energie die hij mist. Ze heeft een grotere aanhang op sociale media (28 miljoen Twitter-volgers, vergeleken met bijvoorbeeld 5 miljoen) en ze heeft een grote toegewijde aanhang die, net als Hillary, nog steeds niet kan geloven dat ze in 2016 heeft verloren.

Ze kon erop rekenen dat president Obama voor haar campagne zou voeren, zoals Biden dat ook kan, en ze zou ook de altijd populaire echtgenoot Bill helpen. In 2016 waren democraten niet enorm enthousiast over haar kandidatuur, maar haar ‘enthousiasme’-lezingen waren  beter dan die van Biden vandaag . Net als haar polling in kritieke slagveldtoestanden.

Hillary is afschuwelijk polariserend, maar ze zou een krachtiger kandidaat zijn dan Biden, heeft een enorme naamsbekendheid en, misschien wel het belangrijkste, kan een zin beginnen en eindigen zonder grote omwegen. En ze is niet geloofwaardig beschuldigd van aanranding.

Hillary is mogelijk de laatste redmiddel van de Democraten. Je weet dat ze het wil.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met eenkleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

Lees ook:  Covid 19: De ultieme buitenlandse aangelegenheid

Comments

comments

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 05 december 2020

Jouw account

Nieuwsbox

Nieuwste leden

.

Laatste reacties....

Sinterklaas thuis vieren met mondkapje op
05 december 2020
Heel treurig allemaal 😠
Wanhopige mensen stemmen overal mee in
05 december 2020
goed stuk
Sinterklaas thuis vieren met mondkapje op
04 december 2020
Vandaag bij een bouwmarkt ook getuige geweest van een hel...

Agenda

Alleen maar chaos
  1.   4th dec, 2020 20:00
Protest tegen tradities
  1.   5th dec, 2020
All For Humanrights
  1.   10th dec, 2020 14:00
Willekeurige partner

Online (laatste 5)

Laatste website updates
29 november 2020
25 november 2020