Top corona expert Zweedse overheid: Heel gevaarlijk te denken dat mondkapjes bescherming bieden

Deense universitaire viroloog: 100.000 mensen moeten week lang mondkapje dragen om misschien één besmetting te voorkomen

Anders Tengell, de top expert van de Zweedse overheid die verantwoordelijk is voor het zo succesvolle softe corona beleid, heeft tegen de Financial Times verklaard dat ‘het heel gevaarlijk is te denken dat mondkapjes de situatie rond Covid-19 zullen veranderen.’ Bovendien presenteerde hij bewijs dat erop wijst dat enkele buurlanden zijn gezwicht voor politieke druk, vermoedelijk ook uit Brussel, om alsnog mondkapjes in te voeren. Hard wetenschappelijk bewijs dat ze ook echt werken ontbreekt echter, stelt hij.

Mondkapjes zouden volgens Tengell her en der alleen tijdelijk bij bepaalde gelegenheden als aanvulling op andere maatregelen kunnen worden gebruikt. ‘Maar denken dat je met het dragen van mondkapjes je bussen en winkelcentra weer vol kan laten lopen, is absoluut een fout.’

Zweden heeft zoals bekend de druk van buitenaf weerstaan om ook een lockdown af te kondigen. Het gevolg is dat de samenleving gewoon bleef doordraaien, en de economie – door de lockdowns in andere landen, waardoor de export werd geraakt – een veel minder grote klap kreeg. Bovendien kent Zweden een beduidend lager sterftepercentage dan landen die in strenge lockdowns gingen, zoals Spanje, Groot Brittannië en Italië.

‘100.000 mensen week lang mondkapje op om één besmetting te voorkomen’

Volgens Soren Riis Paludan, een virale infectieziekten expert aan de universiteit van de Deense stad Arhus, heeft onderzoek aangetoond dat bij het huidige besmettingstempo 100.000 mensen een week lang een mondkapje zouden moeten dragen om misschien één besmetting te voorkomen.

‘Als er heel weinig virus in de gemeenschap is, is het effect beperkt,’ verklaarde hij. Alleen op bepaalde ‘hot spots’ zou het wel zinvol zijn. ‘In Denemarken hebben wij daarom een compromis gesloten, en gezegd dat mondkapjes een van vele middelen is.’ In Nederland wordt gelukkig (nog) dezelfde strategie gevolgd.

Mondkapjes: geen bescherming voor anderen, gevaar voor jezelf

De kans dat je voorkomt dat je met een mondkapje anderen besmet, is namelijk verwaarloosbaar klein. De kans dat je jezelf ergens mee besmet, en/of andere gezondheidsschade oploopt, is echter levensgroot. Desondanks gaan er op social media allerlei nepplaatjes en valse statistieken rond die de werkzaamheid van mondkapjes zouden ‘bewijzen’. Als u dit soort plaatjes op Facebook of elders tegenkomt:

NEGEREN, want de percentages zijn verzinsels, absolute onzin, enkel bedoeld om de angst er bij de bevolking in te houden. België en Spanje voerden strenge mondkapjesplicht in, met nul komma nul gevolg voor de (veronderstelde) verspreiding van het coronavirus. Sterker nog: landen met de strengste maatregelen werden en worden juist het zwaarste getroffen.

Xander


(1) Summit News
(2) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

17-08: Oud-directeur Microbiologie: ‘Al 8 weken geen nieuwe Covid-19 gevallen meer’ (/ ‘Mondkapjes plicht is kindermishandeling’ / ‘Het is ABSURD: men probeert met mondkapjes de verspreiding van een virus te voorkomen dat er helemaal niet meer is’)
15-08: ‘De leugen regeert al maanden – Wordt het kabinet bewust misleid door het RIVM?’
05-07: Hoogleraar immunologie Capel: DNA schade aan complete generaties door 1,5 meter samenleving (/ ALS social distancing zou werken (wat niet zo is), moet je geen 1,5 meter, maar 10 meter afstand houden)
21-06: Hoogleraar Immunologie Pierre Capel: Cijfers bewijzen dat coronamaatregelen volkomen flauwekul zijn

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

Xander

© Xandernieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 28 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner