Tophoogleraar: het Chinese coronavirus kan wereldwijd 50 miljoen mensen doden

Foto ter illustratie.

Het dodelijke coronavirus van China zou hetzelfde dodental kunnen opeisen als de Spaanse griep en 50 miljoen mensen over de hele wereld kunnen doden, volgens een professor van de Universiteit van Oxford.

Het aantal sterfgevallen door het nieuwe virus steeg tot 17 op woensdag met honderden gevallen die nu zijn bevestigd, waardoor de angst voor een wijdverspreide besmetting en een wereldwijde pandemie toeneemt.

De eerder onbekende griepachtige corona-virusstam zou na het verschijnen op een dierenmarkt in het centrum van Wuhan zijn ontstaan bij dieren voor het ‘oversprong’ naar de mens, met gevallen die inmiddels zo ver weg als de VS zijn ontdekt.

“De Spaanse grieppandemie van 1918 wordt algemeen beschouwd als “de dodelijkste in de geschiedenis”, en er wordt aangenomen dat er wereldwijd zo’n 500 miljoen mensen waren geïnfecteerd, waarbij tussen de 20 en 50 miljoen mensen zijn gedood”, schrijft Yahoo.

Chinese functionarissen hebben 440 gevallen van de nieuwe corona-virusstam (2019-nCoV) tot nu toe bevestigd, met 17 doden.

Op basis van bestaande gegevens zou de ziekte een sterftecijfer van 2% hebben. Dit betekent dat voor elke 50 mensen die de infectie oplopen, er statistisch gezien één zal sterven. Om dit in de juiste context te plaatsen, sterft ongeveer een op de 1.000 mensen die griep krijgen, waardoor het sterftecijfer 0,1% bedraagt.

“Dit corona-virusstam sterftecijfer zou 2% kunnen zijn, vergelijkbaar met de Spaanse griep”, zegt Professor Neil Ferguson van het Imperial College in Londen.

Professor Peter Horby van de Universiteit van Oxford wees erop dat de schattingen van het sterftecijfer gebaseerd zijn op “klinische gegevens over ziekenhuisgevallen”. Van degenen die in het ziekenhuis liggen, zijn “15% tot 20% ernstige gevallen”, gedefinieerd als gevallen waarin beademing nodig is.

Corona-virussen als klasse komen veel voor, waardoor alles van een verkoudheid tot epidemieën zoals het ernstige acute ademhalingssyndroom (Sars) wordt veroorzaakt.

2019-nCoV zou zijn ontstaan bij dieren voor het ‘oversprong’ naar de mens.

“Nieuwe virussen verspreiden zich veel sneller omdat we geen immuniteit hebben”, zegt Professor Ferguson.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 02 december 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Jouw account

Nieuwsbox

Nieuwste leden

.

Laatste reacties....

COVID-19 The System - Documentary Trailer
02 december 2020
ik zou zeggen, zend maar uit op NPO . 👍. 👍
Dit optreden van Rutte bij Harry Mens in 2010 maakt pijnlijk duidelijk dat de VVD een leugenpartij is
01 december 2020
Ondertussen loopt de helft van de Kamerleden van fc Pinoc...
Willekeurige partner

Online (laatste 5)

Laatste website updates
29 november 2020
25 november 2020