By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

 

“Trump gebruikt hydroxychloroquine”, dat is een gevaarlijk uitspraak

“Trump gebruikt hydroxychloroquine”, las een vette kop van de CNN-bestemmingspagina maandag. (Het is sindsdien verdwenen; een latere kop luidt: ” Trump zegt dat hij hydroxychloroquine gebruikt … “. Nadruk op de mijne.) Het idee dat een groot nieuwscentrum zo’n bewering van pathologische leugenaar Donald Trump zonder kwalificatie zou bevestigen, is technisch gezien gevaarlijk.

vs

De grafiek is vrijgegeven door het Georgia Department of Public Health.

De waarnemend president vertelde de verbaasde verslaggevers maandag dat hij de drug een paar weken dagelijks heeft gebruikt op de dag nadat ’60 minuten ‘een interview had afgenomen met klokkenluider Dr. Rick Bright, de voormalige directeur van de Biomedical Advanced Research and Development Authority. Bright had kritiek geuit op de coronavirusreactie van de regering en was tegen Trump’s voorstander van hydroxychloroquine als een onbewezen behandeling voor COVID-19.

.

Activisten en experts hebben sinds het begin van de regering van Trump gewaarschuwd dat wij als volk niet konden toestaan ​​dat zijn up-is-downisme werd genormaliseerd. Maar sinds hij beweert dat zijn inauguratie-menigte groter was dan die van Barack Obama, heeft Trump de uitvoerende macht, de Republikeinse Partij (buiten de Never-Trump-rand) en een groot deel van het land langzaam naar de Cloud Cuckoo Land gebracht.

Dana Milbank volgt de MSNBC-rapportage op een bedrieglijk vervaardigde kaart (boven) uitgegeven door de gezondheidsautoriteiten van Georgië. Op het eerste gezicht lijkt het een afnemende mate van infectie aan te duiden. De republikeinse gouverneur van Georgië, Brian Kemp, heropende eind april restaurants, theaters, nagelstudio’s, enz. De kaart leek zijn beslissing te ondersteunen :

Maar bij nader inzien vertoonden de data op de kaart een  merkwaardige volgorde : 30 april werd gevolgd door 4 mei; 5 mei werd gevolgd door 2 mei, gevolgd door 7 mei – die op zijn beurt werd gevolgd door 26 april. De datums waren opnieuw gesorteerd om de illusie van achteruitgang te wekken. De vijf provincies werden ook elke dag opnieuw gesorteerd om de illusie te versterken.

Alleen in Brian Kemp’s Georgia is de eerste donderdag in mei onmiddellijk gevolgd door de laatste zondag in april. En alleen in het Amerika van president Trump zouden we de producenten van zo’n flimflam hebben die de heropening van onze nationale economie leiden.

Blogger Joey deVilla (“Als een openbare dienst”) heeft de tabel opnieuw gerangschikt om de datums in chronologische volgorde te plaatsen:

De grafiek, door mij herschikt zodat de x-as niet langer misleidend is.

Maar deVilla merkte nog iets vreemds op aan de grafiek die Milbank ook noemde:

Voor elke datum is de provincievolgorde anders (kijk naar de kleuren van de balken). In feite is de volgorde altijd van het hoogste tot het laagste aantal gevallen, een ontwerptruc die bedoeld is om het oog voor de gek te houden door een consistente neerwaartse helling te zien …

Georgië is niet de enige rode staat die nu snel en los speelt met zijn COVID-19-gegevens. De Republikeinse gouverneur van Florida, Rick Scott, veegt mogelijk de infectiegegevens weg die slecht zijn weerslag hebben op zijn beslissing om Florida te heropenen zoals los desaparecidos in Argentinië is verdwenen :

Afgelopen vrijdag kondigde de architect en manager van het COVID-19-dashboard van  Florida  – geprezen door ambtenaren van het Witte Huis vanwege de toegankelijkheid ervan – aan dat ze uit haar functie was verwijderd, wat verontwaardiging veroorzaakte van onafhankelijke onderzoekers die zich nu zorgen maakten over censuur door de overheid.

Het dashboard was een one-stop-shop voor onderzoekers, de media en het publiek om tabellen met COVID-19-gevallen, test- en overlijdensgegevens te openen en te downloaden om vrij te analyseren. Het werd alom geprezen als een lichtend voorbeeld van transparantie en toegankelijkheid.

Maar de afgelopen weken was het “gecrasht” en offline gegaan; gegevens zijn zonder uitleg verdwenen en toegang tot de onderliggende datasheets is steeds moeilijker geworden.

Rebekah Jones kondigde aan dat haar kantoor om “redenen buiten de controle van mijn divisie” geen controle meer heeft over de gegevens. Het houdt zich ook niet bezig met het oplossen van fouten of het beantwoorden van vragen. Ze waarschuwt ook dat ze niet weet “welke gegevens ze nu beperken.”

“Als een woord van waarschuwing verwacht ik niet dat het nieuwe team hetzelfde niveau van toegankelijkheid en transparantie zal behouden dat ik de eerste twee maanden centraal heb gesteld in het proces. Mijn toewijding aan beide is immers grotendeels (aantoonbaar volledig) de reden dat ik het niet langer beheer. ”

Trump hecht steeds meer naamloze misdaden aan critici en heeft opgeroepen tot onderzoek naar en vervolging van vermeende vijanden. Hij beweert nu dat ongunstige berichtgeving illegaal is:

Steve Benen schrijft :

Let op, de president had nieuwsorganisaties er simpelweg van kunnen beschuldigen hem te “smeren”, of een argument hebben aangevoerd dat hij oneerlijk vindt, maar voor Trump is dat niet goed genoeg. In plaats daarvan voelde hij de noodzaak om te beweren dat Amerikaanse nieuwsorganisaties zich schuldig maken aan ‘illegale’ berichtgeving.

Een dag eerder schreef Trump   dat “radicaal links” een verscheidenheid aan technologiebedrijven controleert, eraan toevoegend dat zijn regering “eraan werkt deze illegale situatie te verhelpen”.

De president veroordeelde natuurlijk ook onlangs het onderzoek naar het  Russische schandaal  en  zijn afzetting  als “illegaal”.

Reporters willen misschien toekomstige aanbiedingen van ritten in het vliegtuig van de waarnemend president afwijzen . Een komedie van Aristophanes is dit niet.

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 16 mei 2021

Vaccin updates

Jouw account

Conflicten livemap

Defcon Level world conflict map
Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Video: UltraFanatics (rellen)
15 mei 2021
Telegraaf zit er telkens tussen.. Zullen die verantwoorde...
Video: UltraFanatics (rellen)
15 mei 2021
Ik snap het niet helemaal? Dit is volgens mij ook gewoon ...
Willekeurige partner