Tsjechische Republiek ontzegt Nederlanders de toegang – sluit de grenzen voor 15 nationaliteiten af

Donderdag kondigden zowel Tsjechië als Slowakije aan dat ze de grenzen voor buitenlanders sluiten om de potentiële verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) tegen te gaan.

Volgens Worldometer’s samenstelling van het aantal bevestigde gevallen van het Coronavirus over de hele wereld, heeft Tsjechië tot nu toe 113 geïnfecteerden, terwijl buurland Slowakije er 21 heeft.

In de Tsjechische Republiek heeft de regering deze ontwikkeling serieus genomen en een noodtoestand voor een maand ingevoerd om controle te krijgen. Dit betekent onder andere dat het land de mogelijkheid tot binnenkomst afsluit voor reizigers uit 15 landen, waaronder Nederland, België en Italië, meldt The Strait Times.

De Tsjechische premier Andrej Babiš kondigt ook aan dat de regering de Tsjechen heeft verboden om naar risicogebieden te reizen. Verder blijkt dat openbare bijeenkomsten met meer dan 30 personen verboden zijn.

Slowakije staat alleen Polen toe

Maar buurland Slowakije gaat nog een stap verder en kondigt aan dat ze geen enkele buitenlander in het land zullen toelaten, behalve Polen. De regering sluit ook de internationale luchthavens en scholen in het land.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 25 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner