Turkije schendt het staakt-het-vuren, beschiet het Syrische leger bij Aleppo

Turkse artillerie schendt in toenemende mate het staakt-het-vuren in de provincies Idlib en Aleppo, dat op 1 maart is ingegaan volgens de overeenkomsten van Rusland en Turkije. Sinds begin april heeft het Turkse leger meerdere malen geschoten op posities van regeringstroepen op het grondgebied van de basis van het 46e regiment van de Syrische strijdkrachten ten westen van Aleppo. Deze strategische faciliteit grenst aan het bolwerk van de militanten – de stad Atareb. Ankara en de militanten van het “National Liberation Front” NFO), die het ondersteunt, voeren daarom bijna dagelijks beschietingen in deze richting, meldt het portaal van de militaire waarnemer vandaag, 6 april.

In de vooravond probeerde een groep militanten het grondgebied van de basis binnen te dringen en werd door het Syrische leger beschoten met zware machinegeweren en automatische wapens. Als reactie daarop opende het Turkse meervoudige raketsysteem (MLRS) het vuur op hen. Verschillende raketten explodeerden bij de basis. Volgens het Syrische commando waren er geen verliezen. De islamisten zelf melden dat de beschietingen afkomstig waren van de schietpositie van het Turkse leger.

Turkse houwitsers en MLRS openden het vuur op de basis van het 46e regiment, ook al op 2 en 3 april.

Veel wijst erop dat Ankara zich zorgvuldig voorbereidt op een mogelijke hervatting van de vijandelijkheden in het noordwesten van de Arabische Republiek, waar momenteel een staakt-het-vuren wordt gerespecteerd. In de afgelopen maand sinds de oprichting van het “stilteregime” heeft het Turkse leger zowel zijn strijdkrachten als de door hen gesteunde NFO-militanten gehergroepeerd, en honderden extra gepantserde voertuigen, houwitsers, MLRS en andere aanvalswapens ingezet in de provincies Idlib en Aleppo .

Tegelijkertijd was de missie van Ankara om alle “onverzoenlijke” islamitische militanten uit de zuidelijke regio’s van het Idlib-front, die haar waren toegewezen bij de Russisch-Turkse overeenkomsten van 5 maart, te frustreren. Ten zuiden van de snelweg M-4 (Aleppo-Latakia), waarlangs een veiligheidscorridor moet worden gecreëerd in de de-escalatiezone van Idlib, verblijven terroristen, met name de Islamitische Partij van Turkestan (verboden in Rusland).

Bedenk dat Rusland en Turkije, na de resultaten van de zes uur durende gesprekken op 5 maart in Moskou, zijn overeengekomen om een ​​nieuw staakt-het-vurenregime in te stellen in de de-escalatiezone van Idlib, dat op 1 maart lokale tijd in werking is getreden. Rusland en Turkije creëren een zes kilometer brede veiligheidscorridor ten noorden en ten zuiden van de snelweg M-4 in het noordwesten van de Arabische Republiek. Er werd ook overeengekomen op 15 maart om te beginnen met de gezamenlijke patrouille van het Russische en Turkse leger langs het deel van de aangegeven route van de nederzetting Trumba (twee kilometer ten westen van de stad Sarakib) naar het dorp Ain al-Khabr. De desbetreffende overeenkomst is opgesteld in de vorm van een aanvullend protocol bij het Sochi-memorandum van de ministers van Defensie van Rusland en Turkije van 17 september 2018.

Bronnen:

Fort Russ News

 

Erdogan en Poetin overleggen over escalerend conflict Syrië ...

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties 1

Nicole Vos op woensdag 08 april 2020 15:19

Gaat ook lekker

Gaat ook lekker
Gast
woensdag 23 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner