Turkije schiet raketten af op Russische basis

Russische gevechtsbommenwerpers stijgen op vanaf de basis bij Latakia, die vandaag door de Turken onder vuur zou zijn genomen. (Afbeelding (archief): (4)).

Griekenland en Bulgarije sturen troepen naar grens met Turkije – ‘90% kans op oorlog Turkije – Syrië’

Volgens nog onbevestigde berichten zijn Turkse F-16’s het Syrische luchtruim binnengedrongen, en hebben raketten afgeschoten op de Russische basis bij Latakia. De Russische raketafweersystemen wisten deze projectielen onschadelijk te maken. Ook zou een Turkse F-16 boven Idlib zijn neergeschoten. De Turkse dictator Erdogan zou inmiddels de staat-van-beleg hebben uitgeroepen, en morgen het Turkse parlement bijeenroepen om Syrië officieel de oorlog te verklaren. Enige honderden Turken protesteerden vandaag tegen Erdogans beleid.

De Turken zouden gelijktijdig zijn begonnen met het opnieuw bestoken van de Koerdische YPG milities in Meng en al-Malikiyah. In de buurt van Aleppo, rond Nablus en Zahra, zouden ook doelwitten van de regering Assad zijn gebombardeerd. Naar verluid zal het Witte Huis later op de avond met een verklaring komen (1).

Vlak na telefonisch overleg tussen de Turkse en Amerikaanse ministers van Defensie, en nog tijdens een veiligheidszitting met president Erdogan in Ankara, zouden de Russen hebben teruggeslagen met een luchtaanval in de buurt van Saraqeb. Daarbij zouden 32 of 33 Turkse soldaten om het leven zijn gekomen. Amerikaanse inlichtingenbronnen zouden de kans op een volledige oorlog tussen Turkije en Syrië nu inschatten op 90%.

Griekenland en Bulgarije sturen troepen naar grens met Turkije

De Turken lijken de steun van de Europese NAVO landen af te willen dwingen voor hun illegale oorlogsoperaties, door de komende drie dagen de grenzen open te zetten voor de bijna 3,5 vluchtelingen en migranten in Turkije, die naar Europa willen. Griekenland en Turkije sturen extra troepen naar hun grenzen met Turkije, met de bedoeling een migranten vloedgolf tegen te houden. Ook de Hongaarse premier Viktor Orban zei er alles aan te zullen doen om een eventuele migranten ‘aanval op onze grenzen’ af te weren (2).

We benadrukken dat de onbevestigde berichten over een op handen zijn oorlog vooral afkomstig zijn van Hal Turner, die als ex-FBI’er weliswaar bewezen heeft inderdaad over contacten in de Amerikaanse inlichtingendiensten te beschikken, maar regelmatig ook echt nieuws met nepnieuws vermengt. Voorzichtigheid is dus geboden.

We hebben desondanks besloten hier toch over te berichten, omdat de gevolgen van zo’n ‘hete’ oorlog tussen Turkije en Syrië, en daarmee ook Rusland –dat als enige buitenlandse mogenheid legaal (op verzoek van de wettige regering) aanwezig is in Syrië-, verstrekkend zouden kunnen zijn. Zo zou ook Israël, dat afgelopen nacht met helikopters opnieuw doelen op de Syrische Golan zou hebben aangevallen, bij deze oorlog betrokken kunnen raken. (3)

 

Xander

(1) Hal Turner
(2) Infowars
(3) DEBKA
(4) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Russian Ministry of Defence, bron ,
http://syria.mil.ru/photo/gallery.htm?id=25401@cmsPhotoGallery
, Creative Commons Attribution 4.0 Licence.

 


Zie ook o.a.:

28-02: Turkije en Rusland op randje van oorlog om situatie in Syrië
20-02: Turkije wil ineens toch Amerikaanse afweerraketten om Rusland en Syrië af te schrikken
20-01: Door Turkije ingeschakelde Syrische jihadisten gefilmd in vliegtuig naar oorlog in Libië

2019:
27-12: Top militaire analist in VS: NAVO heeft geen enkele defensie tegen nieuwe Russische wapens
21-12: Egypte stuurt tanks naar Libië om Turkse militaire interventie af te weren
15-12: 20 OPCW inspecteurs zeggen dat het Westen liegt over inzet chemische wapens Syrië
05-12: NAVO verklaart naast Rusland nu ook China officieel tot vijand
13-11: Amerikaanse drones filmen pro-Turkse strijdgroepen die Koerdische burgers uitmoorden
16-10: Turkse minister Defensie twittert kaartje met geplande verovering Syrië, Irak, Armenië, Griekenland, Cyprus en Bulgarije
16-10: Amerikaanse officials: Turkije laat opzettelijke ISIS terroristen vrij en executeert Koerdische gevangenen (/ Russische gevechtsvliegtuigen voorkomen aanval op SDF door Turkse F-16)
15-10: Erdogan gijzelt 50 Amerikaanse kernbommen op luchtmachtbasis Incirlik

Xander

© Xandernieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 25 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Willekeurige partner