Twaalf arrestaties extreemrechtse terreurcel in Duitsland: ‘wilden burgeroorlog ontketenen’

In Duitsland werden vandaag een serie huiszoekingen uitgevoerd in maar liefst zes deelstaten. De politie laat weten dat er twaalf verdachten zijn aangehouden, in verband met plannen om aanslagen te plegen op politici, asielzoekers en moslims. Het beoogde doel zou het ontketenen van een burgeroorlog zijn.

shutterstock_124288531

In september van vorig jaar zouden de opgepakte verdachten een extreemrechtse terreurgroep hebben opgezet. Op internet hebben ze elkaar leren kennen en uiteindelijk spraken ze in het echt face-to-face met elkaar af. Al snel zouden ze plannen hebben gemaakt om aanslagen te gaan plegen op diverse groepen mensen. Wapens en geld om aan die wapens te komen, was ook een netwerk voor beschikbaar. Acht van de twaalf verdachten zouden geldschieters zijn geweest, die wisten dat het voor de aanschaf van wapens zou worden gebruikt.

Onderzoek moet nog uitwijzen of er daadwerkelijke plannen waren en in welk stadium die zich dan zouden bevinden. Maar volgens de politie werden bij de invallen hun vermoedens eigenlijk alleen maar bevestigd of overtroffen.

Wout Willemsen

© DDS

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 28 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner