By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Twee jongens vallen dood neer in China terwijl ze maskers droegen tijdens de gymles

Twee Chinese jongens vielen binnen een week na elkaar dood neer terwijl ze tijdens de gymles gezichtsmaskers droegen, volgens een rapport.

De studenten, die allebei 14 waren, liepen elk rondjes voor een lichamelijk onderzoekstest toen ze plotseling instortten op het circuit, meldde het Australische outlet 7News.

Een van de tieners was nog maar een paar minuten bezig met zijn gymles toen hij op 24 april achterover viel op de Dancheng Caiyuan Middle School in de provincie Henan, aldus de outlet.

‘Hij droeg een masker terwijl hij over de atletiekbaan klopte, viel toen plotseling achterover en sloeg met zijn hoofd op de grond’, vertelde zijn vader, die alleen als Li werd geïdentificeerd, tegen de uitlaat.

Zijn vader zei dat leraren en studenten hem tevergeefs probeerden te helpen.

De overlijdensakte vermeldde de oorzaak als een plotselinge hartstilstand, maar er werd geen autopsie uitgevoerd, aldus de outlet.

De vader van de jongen zei dat hij gelooft dat het masker dat zijn zoon op school moest dragen een rol speelde bij zijn dood.

‘Ik vermoed dat het kwam omdat hij een masker droeg’, zei hij, en hij voegde eraan toe dat ‘het niet comfortabel kon zijn om tijdens het hardlopen een masker te dragen.’

Maar Cao Lanxiu, professor aan de Shaanxi University of Chinese Medicine, zei dat het onwaarschijnlijk is dat het masker de jongen stikte.

‘Ik denk niet dat het dragen van een masker deze plotselinge dood heeft veroorzaakt’, zei Cao, hoewel ze eraan toevoegde dat het onmogelijk was om te zeggen zonder een autopsie.

Zes dagen na zijn dood stortte de tweede student in op Changsha’s Xiangjun Future Experimental School in de provincie Hunan, meldde de outlet.

Hij droeg een N95-masker en deed een 1000 meter test toen het dodelijke incident zich voordeed, aldus het rapport. Het is onduidelijk of er een autopsie is besteld.

Hoewel het niet bekend is of de maskers een rol speelden bij beide sterfgevallen, hebben verschillende scholen in Tianjin en Shanghai de examens voor lichamelijke opvoeding geannuleerd, aldus het rapport.

Bronnen:

New York Post

Over hoe ik aan drie mondmaskers kwam « Judith in China

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?
Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 20 januari 2021

Jouw account

New World Order
Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Niets is wat het lijkt
20 januari 2021
Goed verhaal
Luister naar Tommy Dieckmann
20 januari 2021
Wauw 😍
Trump heeft zojuist alle Washington-schandalen vrijgegeven
19 januari 2021
Hier linkhttps://file.wikileaks.org/file/
Willekeurige partner