By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

 

Universitair onderzoek legt landen naast elkaar: lockdown blijkt volslagen nutteloos

‘Zelfs in Italië wijkt het coronavirus op geen enkele wijze af van een normale griep epidemie in dat land’ – Na VS gaat ook Israël (met ruim 30 x minder doden dan door een normale griep) economie weer stapsgewijs opstarten – Is corona een dekmantel voor een verhulde nieuwe bailout van de failliete banken?

De lockdown maatregelen, streng of ‘intelligent’, kunnen onmiddellijk worden opgeheven. Dat is althans de uitkomst van een onderzoek van een professor van de Universiteit van Tel Aviv. Hij legde de cijfers van de verspreiding van het coronavirus in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Italië, Israël, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Spanje naast elkaar. Wat blijkt: het virus gedraagt zich ongeacht de genomen maatregelen overal exact hetzelfde, zowel in landen met zeer strenge quarantaine zoals Spanje en Italië, als in Zweden, dat amper social distancing invoerde. Dat betekent dat het verwoesten van de economie, zoals nu ook in Nederland gebeurt, totaal onnodig is, en onmiddellijk kan worden teruggedraaid.

‘Virus gedraagt zich overal identiek, lockdown of geen lockdown’

In alle getroffen landen vertoont corona hetzelfde infectiepatroon. In de 6e week piekt het aantal besmettingen, waarna het virus in week 8 weer snel op zijn retour gaat. Professor Yitzhak Ben Israël, tevens lid van de adviesraad van Teva Parmaceutical Industries, zegt dat dit aantoont dat de verspreiding van het virus niet wordt beïnvloed door quarantaine maatregelen. ‘Zelfs in landen waar geen lockdowns zijn neemt het aantal besmettingen af, op dezelfde wijze als in landen waar wel lockdowns zijn.’

De verspreiding van het coronavirus blijkt bovendien niet exponentieel te zijn. Dat is alleen pal na de uitbraak het geval, maar na ongeveer 8 weken ebt dat in snel tempo weg. De reden waarom het coronavirus overal een vast patroon vertoont, en zich helemaal niets gelegen laat liggen aan lockdowns, social distancing, of juist het ontbreken daarvan, is vooralsnog onbekend.

‘Er zijn wel speculaties,’ reageerde de professor. ‘Misschien heeft dat met het klimaat te maken, of misschien heeft het virus zijn eigen levenscyclus.’

‘Corona sterfte Italië niet erger dan bij eerdere griep uitbraken’

Maar hoe zit het dan met het sterftepercentage van 12% in Italië? (Nederland: 11,3%) ‘Het gezondheidssysteem in Italië heeft problemen die niets te maken hebben met het coronavirus. In 2017 stortte het ook al eens in, toen door de griep.’ De huidige coronasterfte wijkt dan ook niets af van de gebruikelijke zeer hoogte sterfte door griep in het Zuid Europese land.

Dit patroon zien we bevestigd in Duitsland, waar zowel het aantal besmettingen als doden veel lager is. Ook daar komt dit precies overeen met de normale jaarlijkse griepcijfers. In Nederland eiste de seizoensgriep 2 à 3 jaar geleden zo’n 9500 levens. Op dit moment zijn 3315 landgenoten aan het coronavirus bezweken. Het sterftepercentage van 11,3% is hoogstwaarschijnlijk veel te hoog, omdat er ook volgens het RIVM al veel meer Nederlanders met corona zijn besmet dan de geregistreerde 29.214.

‘Aantallen rechtvaardigen geen lockdown; dit is massa hysterie’

Professor Ben Israël concludeert dan ook dat de lockdowns onmiddellijk kunnen worden vervangen door beperkte social distancing maatregelen, zo ongeveer als Nederland die nu hanteert, maar dan aangevuld met weer aan het werk en naar school gaan. ‘De aantallen rechtvaardigen geen quarantaine of economische sluiting… Ik denk dat dit massa hysterie is, anders kan ik het niet omschrijven. Hier in Israël sterven jaarlijks 4500 mensen aan de griep (nu 143 door corona), en doen we daar dan het land voor op slot? Nee. Ik zie dus geen enkele reden om dit te doen, want deze epidemie heeft een nog lager risico.’

Inmiddels heeft de Israëlische regering inderdaad besloten om de quarantaine vanaf aanstaande zondag stapsgewijs op te heffen, en de economie weer op te starten. Kwetsbare groepen, zoals 65-plussers, moeten nog wel in afzondering blijven. Bedrijven mogen weer open en mensen weer aan het werk. Wel moeten er temperatuurscanners en mondmaskers worden gebruikt, en moeten mensen 2 meter afstand houden. Mensen tussen de 50 en 65 moeten in een zo steriel mogelijke omgeving kunnen werken. (2)

Fauci & Ferguson zaaiden paniek met extreem overdreven prognoses

Zoals bekend heeft ook de Amerikaanse president Trump besloten om de economie in de komende 7 maanden weer op de starten. Aanvankelijk ging hij af op Dr. Fauci en zijn team, die hun –inmiddels totaal ontkrachte- angstprognose dat er 2,2 miljoen Amerikanen zouden sterven, baseerden op het model van de Britse professor Neil Ferguson.

Ferguson is echter berucht vanwege zijn extreem overdreven modellen. In 2001 voorspelde hij dat er in Groot Brittannië 105.000 mensen aan BSE (de ‘gekke koeienziekte’) zouden overlijden. Het werden er 177. Corona zouden volgens Ferguson een half miljoen Britten het graf in helpen; nu heeft hij zijn model al moeten bijstellen naar 20.000. Op dit moment zijn er 13.729 Britten door het virus gestorven.

Klimaat- en vaccinagenda

Gezien de bevindingen van de professor, die hierin bepaald niet alleen in staat, zullen de toch al aannemelijke vermoedens dat het coronavirus opzettelijk wordt misbruikt om de Marxistische agenda van de klimaat- en vaccinglobalisten in Europa en Amerika door te drukken, met iedere dag dat gewacht wordt met het opheffen van de lockdown maatregelen, worden versterkt.

Dan is er nog een andere waarschijnlijke reden. Onderzoeksjournalist Arno Wellens zei gisteren in een On! panel discussie over de ‘mega crisis’ die nu dreigt te ontstaan, dat ‘alle banken technisch failliet zijn’, een uitspraak die door een ander panellid, oud Rabo bankier Ralf Dekker, niet werd tegengesproken. Econoom Jean Wanningen knikte zelfs instemmend.

Een verhulde nieuwe bailout van de failliete banken?

In een eerdere, op deze site besproken Café Weltschmerz uitzending liet Wellens aan de hand van cijfers en statistieken zien dat 96% van de € 2600 miljard die de ECB de afgelopen jaren heeft bijgedrukt, nooit in de economie is terecht gekomen, maar bij de banken is blijven hangen. Kan het zijn dat het coronavirus enkel als dekmantel wordt gebruikt voor een nieuwe, gigantische bailout van de banken met belastinggeld, die sinds de crisis van 2008 weer driftig zijn gaan speculeren, terwijl de samenleving hard de broekriem moest aantrekken?

Kan het zijn dat de politici het niet aandurfden om het volk wéér met een mega redding van de banken te confronteren, en daarom op misleidende wijze een virusuitbraak aangrepen om de economie stil te leggen en deels te verwoesten, zodat iedereen akkoord zou gaan met enorme ‘reddingspakketten’, die echter opnieuw nauwelijks ten goede van de economie zullen komen, noch van de burgers, maar vooral wéér in de zakken van de bankiers verdwijnen?

 

Xander

(1) Townhall
(2) Ynet News
Afbeelding:Queven from Pixabay (rechtenvrij)

Zie ook o.a.:

16-04: Waarom is de WHO, met deze lange lijst van blunders, een ‘belangrijke partner’ van Nederland?
15-04: ‘Nederland stevent op meer dan 20% werkloosheid af’
15-04: Trump wil economie in 7 maanden heropstarten, verplichte app essentieel
14-04: Corona politiestaat een feit: Advocaat en arts met kritiek op beleid opgesloten in inrichtingen
13-04: Robert Kennedy Jr. fileert in verpletterend rapport vaccin agenda van Bill Gates
12-04: ‘Meer huisartsen schrijven hydroxychloroquine voor, ondanks verbod door inspectie’
11-04: Duitse deelstaat Sachsen sluit quarantaine weigeraars op in psychiatrische klinieken
10-04: Amerikaanse senator laat instructies zien waarmee bijna alle doden aan corona worden toegeschreven
09-04: ‘Westerse elite maakt verplichte vaccinatie voorwaarde voor terugkeer normaal leven’
08-04: Nog eens 699 mensen genezen met hydroxychloroquine, maar Nederlandse politiek wil er niet aan
08-04: Lockdown VS veroorzaakt nu al explosie van zelfmoorden en criminaliteit
07-04: ‘Bill Gates is de allergrootste bedreiging voor uw toekomst’
06-04: Duitse topadvocaat gezondheidsrecht klaagt staat aan vanwege ‘zeer schadelijke, maar onnodige’ corona maatregelen
02-04: Oud-directeur Instituut Microbiologie verkettert lockdown maatregelen als ‘economische zelfmoord’
22-03: ‘EU besluit op korte termijn tot bank holiday en permanent verbod op contant geld’ (/ ‘Corona crisis vooral in Europa grootste machtsgreep ooit naar virtuele dictatuur’)
21-03: ‘Oproep tot onmiddellijk koerswijziging aanpak coronavirus’
05-03: ‘Corona pandemie aangegrepen voor verbod op cash geld en vorming werelddictatuur’

Vanwege de zeer grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden.  

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

Xander

© Xandernieuws

 

Reacties 2

Gast - Henk op vrijdag 17 april 2020 21:59

Heb je de bronnen misschien voor mij? Thx alvast gr henk

Heb je de bronnen misschien voor mij? Thx alvast gr henk
Gast - frank op zaterdag 18 april 2020 00:27
https://www.timesofisrael.com/top-israeli-prof-claims-simple-stats-show-virus-plays-itself-out-after-70-days/ en http://shorturl.at/cnwY1
Gast
donderdag 04 maart 2021

Zoeken

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Dutch Digger News belt Pfizer in Amerika
04 maart 2021
Het is goedgekeurd door FDA , ze moeten stoppen met stoke...
Rutte ontwijkt moeilijke vragen toeslagenouder: ‘Er zijn ook heel veel dingen wel goed gegaan’
02 maart 2021
hij mag niet weg van de elite, hij zit daar om het plan u...
Willekeurige partner