Vaccinproducent dringt aan op jaarlijkse Covid-19 vaccinaties voor iedereen… de propaganda (en winst) houdt nooit op

© Marco Verch Professional / Flickr (CC BY 2.0)

Als u zich hebt afgevraagd hoe de Covid-19-vaccins die de mensen tegenwoordig krijgen, zullen standhouden tegen een virus dat voortdurend muteert, bent u niet de enige. Het blijkt dat zelfs de bedrijven die de vaccins produceren nog niet helemaal zeker weten hoe goed ze het op termijn zullen doen, wat ons allemaal nog een goede reden geeft om heel goed na te denken voordat we in de rij gaan staan voor een prik.

In een gesprek met Meg Tirrell van CNBC gaf Alex Gorsky, CEO van Johnson & Johnson, toe dat het Covid-19 vaccin wel eens zou kunnen gaan lijken op het seizoensgriepvaccin en dat mensen het misschien elk jaar moeten krijgen omdat het virus kan muteren naarmate het zich verspreidt.

“Elke mutatie is als het ware een nieuwe klik op de knop, die ons een andere variant laat zien, een andere mutatie die een impact kan hebben op zijn vermogen om antilichamen af te weren of om een ander soort reactie te hebben, niet alleen op een therapeutisch middel maar ook op een vaccin”, zegt hij.

Deskundigen voorspellen dat Covid-19 een endemische ziekte zal worden die altijd in de wereld aanwezig zal zijn, hoewel gehoopt wordt dat we het op veel lagere niveaus zullen zien dan we op dit moment zien. Dit betekent dat net als de griep en andere endemische ziekten, gezondheidsambtenaren voortdurend zullen moeten uitkijken naar nieuwe varianten van het Coronavirus zodat vaccins kunnen worden ontwikkeld om ze te bestrijden.

We weten niet hoe lang de bescherming van het Covid-19 vaccin zal duren

Met andere woorden, al die mensen die tegenwoordig een vaccin hebben gekregen en denken dat zij het probleem voorgoed hebben opgelost, staan een onaangename verrassing te wachten wanneer de volgende winter voor de deur staat – of zelfs nog eerder, omdat we gewoon niet weten hoe lang de bescherming van de vaccins die momenteel worden aangeboden, zal aanhouden.

Sommige mensen die Covid-19 hebben gehad en zijn hersteld, zijn al een tweede keer besmet geraakt, en wetenschappers weten nog steeds niet zeker wat dit betekent over hoe lang iemand immuniteit tegen het virus kan verwachten – hoewel het niet echt veelbelovend is. Vaccinmakers hebben gezocht naar manieren om de injecties doeltreffender te maken en hen in staat te stellen een langere immuunbescherming te bieden dan natuurlijke infecties, hoewel het niet duidelijk is welke extra risico’s dit voor de vaccinatie zou meebrengen.

Veel mensen die de eerste van de twee vaccindoses hebben gekregen die momenteel in de VS door Pfizer en Moderna wordt toegediend, hebben bijwerkingen gemeld zoals hoofdpijn, koorts, spierpijn, pijn op de injectieplaats en vermoeidheid. Degenen die de tweede dosis hebben gekregen, melden vaak dat de bijwerkingen sterker zijn.

Uit gegevens van V-safe, een app waarmee mensen bijwerkingen van Covid-19 vaccins kunnen melden aan de CDC, blijkt dat de bijwerkingen die mensen binnen een week na hun tweede vaccinatie ervaren sterker zijn dan de eerste, waarbij 17 procent spierpijn rapporteert na de eerste ronde en 42 procent na de tweede injectie; de cijfers voor vermoeidheid klimmen van 17 procent na de eerste prik tot 50 procent na de tweede injectie. Andere reacties, zoals misselijkheid, gewrichtspijn, koorts, rillingen, pijn en hoofdpijn stegen ook na de tweede prik.

Als mensen zich jaarlijks of zelfs meerdere keren per jaar moeten laten vaccineren, kunnen zij deze bijwerkingen steeds opnieuw ervaren – om nog maar te zwijgen van de mogelijke effecten van een cumulatieve blootstelling aan de substanties van de vaccins.

Gezien de vele onbekende factoren over het soort bescherming dat deze vaccins bieden, hoe lang die bescherming duurt en de mogelijke bijwerkingen die ze op de lange termijn kunnen veroorzaken, moeten mensen de risico’s en voordelen van het vaccin zorgvuldig tegen elkaar afwegen voordat ze een afspraak maken.

Het farmaceutische bedrijf Pfizer en zijn lange criminele geschiedenis

Frontnieuws

© Frontnieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 12 augustus 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers