Alerte leden voorkomen coup bij Vrij en Sociaal NL

De leden van Vrij en Sociaal Nederland (VSN) hebben een coup voorkomen. Op donderdag dient er een beroep bij de Kiesraad en volgt nog een zaak tegen de Kamer van Koophandel. VSN is de partij die in drie maanden een ongekende groei doormaakte en nu door een politieke zelfmoordpoging van de secretaris de verkiezingen op voorhand dreigt te verliezen. Er is echter nog hoop voor de tegenstanders van de 1,5 meter maatschappij.

Aan de op zaterdag 6 februari gehouden eerste Algemene Ledenvergadering van Vrij en Sociaal Nederland is een roerige en onstuimige tijd vooraf gegaan.

Toen de oprichters van de partij op 10 september 2020 de vereniging VSN registreerden bij de Kamer van Koophandel was alles in orde. Bas Filippini en Anna Zeven kunnen het uitstekend met elkaar vinden. In drie maanden groeit er een partij met 4.000 leden en een uiterst actieve groep vrijwilligers.

Eind december starten ze de verkiezingscampagne voor deelname in maart. Vanwege de te grote onbekendheid besluiten ze om Willem Engel van Viruswaarheid erbij te betrekken. Op deze manier zouden zowel Bas als Anna meer zichtbaar kunnen worden. Engel krijgt plaats drie op de kieslijst. Ze komen ook met zijn drieën naar buiten op 4 januari 2021.

Wat volgt was te verwachten, de overheidstrouwe mainstreammedia kraken VSN tot op het bot af. Voor aanhangers van Viruswaarheid en VSN een belangrijke aanwijzing dat de politieke elite hem knijpt en terecht want Engel kan door zijn populariteit bij het deel van Nederland dat tegen de coronamaatregelen is op heel veel steun en stemmen rekenen. Er circuleren aantallen van 250.000 tot 500.000 stemmen. En dat zijn flink wat zetels.

De samenwerking krijgt echter een abrupt einde. Filippini laat zich waarschijnlijk door het MSM offensief afschrikken. In de wandelgangen wordt zelfs beweerd dat de AIVD hem tot deze keuze heeft gedwongen. Op vrijdag 8 januari eist hij het opstappen van Willem Engel, omdat zijn deelname een negatief effect zou hebben.

Daar blijft het echter niet bij. Anna Zeven wordt bij de Kamer van Koophandel door iemand uitgeschreven als bestuurslid. Een nieuw bestuur laten ze inschrijven met als leden:
Bas Filippini, Henk Diepbrink en Carina Braams. Overbodig te melden dat de leden bij deze bestuurswisseling volledig buiten spel staan.

Op 17 januari verstuurt het bestuur een persbericht met daarin de mededeling dat Willem Engel van de kieslijst gehaald is.

De coupplegers laten het hier echter niet bij. Als plaatsvervangend gemachtigde voor de kieslijst wordt Anna Zeven geschrapt en in plaats van haar komt Carina Braams. De Kiesraad informeert Anna hierover niet. Ook worden er honderden ondersteuningsverklaringen ongeldig verklaard omdat Bas dezelfde ondersteuningsverklaringen (in de vorm van een kopie) dubbel heeft ingeleverd.

Het gevolg van deze zet is dat er uiteindelijk twee lijsten bij de Kiesraad worden ingeschreven.
Lijst 30 van Anna Zeven, dit is een blanco lijst die geldig is in 12 van de 20 kieskringen en lijst 33 van het Vrij en Sociaal Nederland van de coupplegers. Deze lijst doet mee in slechts 6 kieskringen.
De Kiesraad heeft namelijk bepaald dat er twee lijsten vanuit VSN mogen meedoen!

Als deze situatie voortduurt zullen er dus twee verkiezingscampagnes en twee lijsten vanuit VSN meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen.

Anna Zeven gaat deze week in beroep gaan bij de Raad van State met het verzoek de lijsten van Filippini en Zeven alsnog als één geheel te behandelen. Donderdag 12 februari wordt duidelijk hoe ze uiteindelijk de verkiezingen ingaan.

Om een einde te maken aan de crisis in de partij hebben de leden een Algemene Vergadering bijeengeroepen op zaterdag 6 februari. De leden wordt gevraagd over allerlei kwesties online te stemmen. Die dag doen er 543 leden mee. Bas Filippini maakt geen gebruik van de mogelijkheid om een toelichting te geven of op vragen van de leden in te gaan. Anna Zeven is aanwezig en doet dit wel.

Van de kandidaat-bestuursleden krijgen Chantal Drieënhuizen, Pasqual Verhagen, Roel van Bommel, Maartje Nierop en Arno Eigenraam de meeste ja-stemmen.

Een ruime meerderheid van de aanwezige leden (73%) besluit dat Bas Filippini dient te worden geroyeerd als lid en hetzelfde geldt voor Henk Diepbrink (71%) en Carina Braams (66%). Daarmee sturen ze het (interim)bestuur naar huis en kiezen een compleet nieuwe.

VSN spreekt niet over een partijprogramma maar over een themawijzer. Hierin staan onder andere drie opvallende prioriteiten die in ieder geval een einde maken aan de 1,5 meter maatschappij.
Vrijheid betekent voor de partij stoppen met het Coronabeleid, de vaccinatiedwang en het in ere herstellen van de rechtstaat met het afschaffen van de noodspoedwet.

Zij willen een echte democratie dat wil zeggen directe democratie met transparante media zonder censuur en de onafhankelijkheid van instituties wordt gecheckt met het follow-the-money principe. Ondernemrschap is hun derde prioriteit. De economie moet direct weer open en de twee miljoen slachtoffers van het Coronabeleid willen ze helpen.

 

Rob Vellekoop, 8 februari 2021

 

robvellekoop

© De lang mars

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 29 maart 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers