Verbied de radicale islam en hoofddoek in Nederland het is genoeg

De afgelopen weken hield de Tweede Kamer een onderzoek naar de financiering van moskeeën door Arabische ‘weldoeners’. Dat onderzoek leverde een onthutsend beeld op. Althans voor wie toen pas de oogkleppen afdeed. Er dreigt een islamistische parallelsamenleving.

Wie de laatste jaren het nieuws uit de islamistische krochten heeft gevolgd, kon het natuurlijk weten. Sommige, niet alle, moskeeën zijn broedplaatsen van uiterst onaangenaam gedachtegoed. Imams verkondigen er denkbeelden over vrouwen, homo’s, de westerse samenleving in het algemeen die, understatement, in strijd zijn met onze rechtsorde.

Het zou misschien nog tot daar aan toe zijn als het achter de moskeedeur zou blijven. We hebben in de polder zo onze ervaringen met religieus fanatisme. De mannenbroeders van de SGP staan ook niet bekend om hun verlichte denkbeelden. Maar zij accepteren uiteindelijk wel onze rechtsstaat, zij het soms met tegenzin zoals bij het passief kiesrecht voor vrouwen.

De opstelling van de meest fundamentalistische, salafistische moslims getuigt zelden van dat soms schoorvoetende respect. Het optreden van een aantal imams tijdens de hoorzittingen kan worden samengevat met de opgestoken middelvinger: denk en zeg maar wat je wil, je kan ons niks maken. Soms zelfs in precies dit soort bewoordingen.

We hebben in dit land lang parallelle samenlevingen gehad. De verzuiling was in wezen weinig anders. Katholieken, protestanten, sociaaldemocraten en liberalen leefden langs elkaar, ieder in het eigen levensbeschouwelijke getto. Maar de leiders van de zuilen beseften dat er een groter belang was. Het land moest bestuurd worden. Ze waren bereid compromissen te sluiten, te pacteren. Het was polderen avant la lettre. En die cultuur overleefde het einde van de verzuiling.

Lees ook:  Omvolking leidt tot teloorgang cultuur

Met de radicale moslims is het een ander verhaal. Dat is een zuil die geen boodschap heeft aan de samenleving waarvan ze toch deel uitmaakt. Voor wie er nog niet achter is: daar kun je niet mee pacteren. Compromissen zitten er niet in. Dat is onmogelijk met figuren die tot in de punten van hun baard overtuigd zijn van de superioriteit van hun geloof.

We weten niet goed hoe we met dit verschijnsel om moeten gaan. In gesprek blijven, de boel bij elkaar houden, de redelijke elementen aanspreken? Je kan thee drinken tot het je oren uitkomt, het zal behalve wat vrome frases niks opleveren. De radicale islam staat vijandig tegenover de polder. Onze tolerantie, het idee dat er altijd wel ergens een mouw aan te passen valt, ziet ze als een teken van zwakte.

De andere zuilen waren ook de aanjagers van de verheffing van en binnen hun gemeenschap. Dat droeg uiteindelijk ook bij aan hun ondergang. Ze hadden zich overbodig geëmancipeerd. En dat ging in de laatste fase verbluffend snel. Binnen een kleine 20 jaar was het wel klaar.

De kans dat het met de radicale islam net zo gaat, is verwaarloosbaar. Er waren en misschien zijn ze er nog steeds, islamkenners die geloofden dat een Europese islam mogelijk was. De islam zou zich als elke andere religie aanpassen aan het gastland en de daar heersende opvattingen. Die ‘Europese’ moslims zouden die opvattingen op hun eigen manier ‘inkleuren’ maar zeker accepteren. Dat kan natuurlijk nog altijd, nooit de hoop opgeven, maar dan moeten we hier wel aan de slag.

Lees ook:  Groot-Brittannië, land van thee en foltering

Dat gaat niet zonder de inzet van gematigde moslims. Zij staan in de vuurlinie bij deze interne jihad. Als zij hun radicale geloofsgenoten niet tot de orde willen of kunnen roepen wordt het een moeizame onderneming. Zij verdienen daarbij alle steun maar die dient zorgvuldig gedoseerd te worden. Kritiek op en afwijzen van wat de radicale imams uitbroeden en verkondigen zal  in gematigde kring en de welwillende weifelaars niet altijd goed vallen. Wanneer die groep het als collaboratie, heulen met de vijand, ziet, gaat het niet lukken.

Dat betekent uiteraard niet dat wij met de handen in de schoot de afloop van de broedertwist moeten afwachten. We, de staat en samenleving, zijn geen passieve toeschouwers die langs de lijn alleen maar kunnen hopen op een goede uitslag. We zullen zelf het heft in handen moeten nemen. Tolerantie jegens de intoleranten kunnen we ons niet veroorloven.

Om te beginnen moeten we de buitenlandse financiering van moskeeën en hun mantelorganisaties verbieden. Dat gaat ongetwijfeld herrie geven, niet in de laatste plaats bij de theedrinkers en de boel-bij-elkaar-houders die blijven geloven in de dialoog ook als de ander al lang zijn vingers in de oren heeft. Oostenrijk is ons daarin voorgegaan. En, hoera, hier wil het kabinet dit nu ook.

De Franse president Emmanuel Macron heeft onlangs voorgesteld de opleiding tot imam onder staatsgezag te brengen. Met een curriculum in het Frans en waarin geen plaats is voor het werk van extremisten. Zouden we hier ook over na kunnen denken.

En in het voetspoor daarvan maatregel nummer drie: stel het islamitisch onderwijs onder curatele. Dat gaat zo mogelijk nog meer gekrakeel geven. De vrijheid van onderwijs, artikel 23 van de grondwet, zou dan in het geding zijn. Je kunt je afvragen of artikel 23 ook geldt voor lieden die andere artikelen van de grondwet niet erkennen, maar dat is een kluif voor de staatsrechtgeleerden. In elk geval, een school moet geen vrijplaats worden voor indoctrinatie en ondermijning. Daar zal de onderwijsinspectie verscherpt op moeten toezien.

Lees ook:  Draghi tribute - een afgrond van verraad

Je kan dit desgewenst nog aanvullen met een verbod op hoofddoekjes e.d. maar dat wordt gauw symboolpolitiek die afleidt van wat toch de hoofdzaak is. Geef de radicale islam geen kans.

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties 1

Mama op zaterdag 09 mei 2020 01:41

Nou, de huidige situatie zet je wel aan het denken.. Social Distance-engineeren ze ons in hiermee soms ook wellicht met het toekomstbeeld, dat men zich alvast wel(vrij)willig, doch forcefull, dient TE WENNEN aan Islamitische gebruiken??! Er worden GEEN HANDEN meer GESCHUD en men went zéker aan het gesluierd rondlopen en te accepteren, dat de toenadering tot een andere persoon zó onaantrekkelijk en klein wordt gemaakt als letterlijk de doorgluurspleet van brievenbusformaat ter maximale zelfwaardigheidsafschaffing. Ik dwaal nu ff af 😅.. Ze hebben overal een agenda in te volgen die meerdere doelen raakt. Zo zijn ZIJ bezig met hun DNA collectie, gene mixing, Sustainable Development Goals, in monopoly position of all Earth's resources, minerals, oil, water, air, soil, food, energy, MONEY... Having EVERYTHING they try to get the ONLY THING there is left they don't have, and that is the thing that makes the (1,2,3,4)5g so 'damn important'.. They want to have TOTAL POPULATION CONTROL, but tv-programming our minds isn't enough, met de vaccinatie zal ons de RFID CHIP worden opgedrongen, zowaar dàt hen in staat stelt, om op de stoel van onze ZIEL te zitten, ons eigenlijk remote controllable human-action-toys maakt..

https://www.courtlistener.com/recap/gov.uscourts.casd.660353/gov.uscourts.casd.660353.3.0.pdf

Nou, de huidige situatie zet je wel aan het denken.. Social Distance-engineeren ze ons in hiermee soms ook wellicht met het toekomstbeeld, dat men zich alvast wel(vrij)willig, doch forcefull, dient TE WENNEN aan Islamitische gebruiken??! Er worden GEEN HANDEN meer GESCHUD en men went zéker aan het gesluierd rondlopen en te accepteren, dat de toenadering tot een andere persoon zó onaantrekkelijk en klein wordt gemaakt als letterlijk de doorgluurspleet van brievenbusformaat ter maximale zelfwaardigheidsafschaffing. Ik dwaal nu ff af 😅.. Ze hebben overal een agenda in te volgen die meerdere doelen raakt. Zo zijn ZIJ bezig met hun DNA collectie, gene mixing, Sustainable Development Goals, in monopoly position of all Earth's resources, minerals, oil, water, air, soil, food, energy, MONEY... Having EVERYTHING they try to get the ONLY THING there is left they don't have, and that is the thing that makes the (1,2,3,4)5g so 'damn important'.. They want to have TOTAL POPULATION CONTROL, but tv-programming our minds isn't enough, met de vaccinatie zal ons de RFID CHIP worden opgedrongen, zowaar dàt hen in staat stelt, om op de stoel van onze ZIEL te zitten, ons eigenlijk remote controllable human-action-toys maakt.. https://www.courtlistener.com/recap/gov.uscourts.casd.660353/gov.uscourts.casd.660353.3.0.pdf
Gast
zaterdag 31 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Laatste reacties....

De aap in Ankara op de voorpagina van Charlie Hebdo na de aanval op Macron
29 oktober 2020
Erdogan heeft gelijk.en aanslagen.ja daar krijgen de Islam de schuld v...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
27 oktober 2020
Echt er gebeuren enge dingen op de wereld en wij moeten onze bek maar ...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
26 oktober 2020
Als de avondklok in gaat ! Je verwacht elk moment dat de eerste bommen...
Willekeurige partner