By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

 

COVID-19 The System - Documentary Trailer

Een van de grootste bedrijven in de wereld is zonder twijfel, Coca-Cola. Men is altijd geheimzinnig geweest over het recept van cola. Maar als je weet dat een van de makers een apotheker was, had je een deel van de ingrediënten wel kunnen voorzien. Van bacteriedodend van citroen, oppeppend en stimulerend van kaneelschors tot hulp bij spierpijn en artritis van nootmuskaat. Deze kruidige ingrediënten werden vermengt in een cola drank voor extra energie.

Dit zou het originele recept zijn. Ik kan moeilijk geloven dat het tegenwoordig nog hetzelfde zou zijn. Maar, een mens is nooit zeker.


Recept cola
Ingrediënten ‘Merchandise 7X’: mengeling van essentiële oliën (bittere sinaas, kaneelschors, citroen, koriander, nootmuskaat, vanille, koffie en oranjebloesem) 220 ml alcohol, 2,9 kg suiker, 190 ml citroensap, 17 g citroenzuur, water en bruiswater en karamel voor de kleur.
Eerst maak je het geheime mengsel Merchandise 7X: 4 druppels bittere sinaas, 8 druppels kaneelschors, 6 druppels citroen, 1 druppel koriander, 2 druppels nootmuskaat, 6 druppels absolue van vanille, 7 druppels absolue van koffie en 2 druppels oranjebloesem. Deze samenstelling meng je met 220 milliliter alcohol.

Maak de caramelsaus: doe 100 g suiker in een pannetje met een scheutje water. Zet de pan op een hoog vuur. Zet alvast een glas met een scheutje koud water klaar. Opgepast: de gesmolten suikermassa is verschrikkelijk heet! Blijf erbij staan. Je mengsel gaat op het vuur stilaan indikken. Eens het water uit het kokende suikermengsel is verdwenen, begint het te kleuren. Wanneer je een goudbruine karamel krijgt, schenk je voorzichtig een beetje extra water in de pan, zodat het karamelliseren stopt. Let op voor spatten! Laat indien nodig een beetje van het water verdampen tot je saus dik genoeg is.

Neem 1900 ml kokend water en los hier 2,8 kg suiker in op. Voeg 190 ml citroensap en 17 g citroenzuur toe. Laat even zachtjes een beetje inkoken zodat je een stroperige structuur krijgt. Neem van het vuur. Als het een beetje afgekoeld is, voeg je Merchandise 7X toe en karamel voor de kleur.
Om de juiste kleur te krijgen heb ik een beetje natuurlijke kleurstoffen moeten toevoegen (rood en zwart, te verkrijgen in winkels met bakproducten). Voeg bruiswater toe.

Bron: By Creosa
Jeroen
 

Reacties 3

Elizabeth op zondag 29 november 2020 22:39

Kijk morgen verder,maar wat een film. 👍

Kijk morgen verder,maar wat een film. 👍
Gast - t op woensdag 02 december 2020 12:41

ik zou zeggen,
zend maar uit op NPO . 👍. 👍

ik zou zeggen, zend maar uit op NPO . 👍. 👍
lexie026 op woensdag 02 december 2020 20:39

Haha ja of niet

Haha ja of niet
Gast
woensdag 27 januari 2021

Vaccin verhalen

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Regime Rutte bouwt met rellen verder aan gevangeniscomplex Nederland
27 januari 2021
Goed artikel! Ik denk elke keer weer, dat een schaap, na...
Regime Rutte bouwt met rellen verder aan gevangeniscomplex Nederland
27 januari 2021
En nog zoveel mensen die het niet zien.
Open brief aan de politie van Amsterdam en aan alle politie-agenten in ons land
27 januari 2021
De politie heeft een opdracht van de overheid, daar hebbe...

Agenda

Demonstratie Groningen
  1.   27th jan, 2021 20:30
Willekeurige partner