Vereniging betaalt geld voor deelname aan klimaatdemonstratie

Screenshot YouTube

Een vereniging uit Leipzig, Duitsland, heeft verschillende mensen betaald om deel te nemen aan een klimaatstaking van ‘Fridays for Future’.

Volgens de Leipziger Volkszeitung ontvingen de figuranten afgelopen vrijdag 50 euro voor hun optreden.

Voor dat geld stonden zij vanaf 13:00 uur met witte maskers, zwarte kleren en protestborden voor de rechtbank van Leipzig. Rond 17.30 uur was hun werk klaar.

Dit was georganiseerd door de vereniging ‘NuKla’. De afkorting staat voor “Naturschutz und Kunst Leipziger Auwald”. Een woordvoerder van de vereniging bevestigde aan der Welt dat mensen voor hun verschijning betaald waren, maar dat ze geen demonstranten waren. “We hebben geen demonstratie gehouden, we hebben kunst gemaakt.”

Organisator spreekt van een kunstactie

De vereniging had de bijeenkomst met ongeveer 10.000 deelnemers als groot podium gebruikt. ‘NuKla’ organiseert al lange tijd ‘kunstprojecten’, zoals concerten en fototentoonstellingen.

Op de borden stond “Bosbescherming is klimaatbescherming”, “Stop boomkap” of “Oerbos voor de toekomst”, zoals te zien is op de video.

De vereniging zet zich in voor het Leipzigse Uiterwaardenbos en tegen de verjonging van de bossen. Hiervoor had ze de stad Leipzig aangeklaagd en de zaak aan het Saksische staatsbosbeheer gemeld. De leden van de vereniging wilden niet deelnemen aan de zogenaamde kunstactie, omdat ze al ouder waren en liever als gesprekspartners in de buurt stonden.

De organisatoren van de demonstratie “Fridays for Future” toonden zich bezorgd tegenover de Leipziger Volkszeitung. Ze zouden er niets van geweten hebben.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 06 december 2019

Jouw account

Laatste reacties....

Niburulezer uit trein gezet
06 december 2019
Vaag verhaal
NAVO verklaart naast Rusland nu ook China officieel tot vijand
05 december 2019
Ja joh,want er is nog geen ellende genoeg. 😩

Updates

Pinned Items
Recent Activities
  • Deborah Dogan is nu vrienden met Theo
    Bericht wordt gecontroleerd
    Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
Er zijn hier nog geen activiteiten

Zoeken