Verkrachtte 7-jarig Zweeds meisje na aanbod slaapplaats thuis deugfamilie – geen deportatie

Na het studentenfeest mocht Silver bij een van de deelnemers aan het feest thuis slapen. Tijdens de nacht maakte hij van de gelegenheid gebruik om een 7-jarig meisje te verkrachten. Twee aanklagers kozen ervoor om geen beroep te doen op uitwijzing. De uitspraak werd gevangenisstraf en schadevergoeding.

Op 6 juni 2019 werd in Jordbro, in de gemeente Haninge in het zuiden van Stockholm, een 7-jarig meisje verkracht door Silver Bireke, geboren in 1972, uit Congo.

Op woensdag 5 juni 2019 was Silver op een studentenfeestje. Hij dronk grote hoeveelheden alcohol en at ’s avonds geen eten, waardoor hij meer dan een promille alcohol in zijn bloed had.

Toen het feest voorbij was, zou Silver naar huis gaan. Het openbaar vervoer was voor die dag gestopt en het plan was om in plaats daarvan een taxi te nemen. Omdat Silver echter zo dronken was, kon hij zich zijn thuisadres nauwelijks herinneren.

Een man van hetzelfde feest, die Silver daar voor het eerst ontmoette, bood Silver aan om in zijn huis te slapen. Toen ze bij het huis aankwamen, gingen ze naar binnen en werd er een matras gemaakt voor Silver om op te slapen.

In plaats van te slapen koos Silver ervoor om een van de familieleden van de man ’s nachts te verkrachten. Hij vergreep zich aan de dochter van de familie, die pas zeven jaar oud was.

Het meisje vertelde de politie tijdens een politieverhoor dat Silver haar pyjamabroek naar beneden trok, haar gezicht likte, haar schaamlippen opendeed en een vinger in haar anus stak, wat pijn veroorzaakte. Hij stak ook een of meer van zijn vingers in haar mond.

De rechtbank vindt dat het meisje geloofwaardig is

De rechtbank is van mening dat het video-interview met het meisje samenhangend en gedetailleerd is. De ondervrager heeft het haar laten weten te vertellen door leidende vragen te vermijden. Het meisje herinnert zich bijvoorbeeld dat Silver tijdens de verkrachting een ring om zijn vinger had, wat juist bleek te zijn.

Om 4:30 in de ochtend, belde de grote broer van het meisje 112. Toen de politie arriveerde, hield de vader, die Silver de slaapplaats had aangeboden, Silver vast en overhandigde hem aan de politiepatrouille. De politie plaatste papieren zakken rond Silver’s handen om eventuele DNA-sporen vast te kunnen leggen.

Het DNA van de handen van de verdachte komt overeen

Silver heeft tijdens het politieverhoor verklaard dat hij niet bij bewustzijn was toen hij het meisje verkrachtte. Hij beweert een slaapwandelaar te zijn en heeft het misbruik niet opzettelijk begaan. Het Nationaal Forensisch Centrum heeft geconcludeerd dat het DNA dat van Silver’s handen is gehaald overeenkomt met het meisje.

Voor de derde keer veroordeeld voor verkrachting – “onmogelijk” om 29-jarige Afrikaan uit te wijzen

Het meisje droomt van nachtmerries

Na de verkrachting weigerde het meisje de eerste nachten in haar kamer te slapen. Ze voelde zich onzeker en sliep met haar moeder. Ze heeft nachtmerries gehad en valt ’s avonds moeilijk in slaap.

Zweeds gezin nam Mohamed in hun huis – verkrachtte hun minderjarige dochters

Geen van de officieren van justitie heeft een uitzettingsverzoek ingediend

Het Zweedse nieuwsblog Samhällsnytt heeft gesproken met officier van justitie Sara Sundström, die de vervolging heeft ingesteld:

– Waarom heeft u geen deportatie geëist?

“De reden hiervoor was dat de verdachte een asielzoeker is en naar mijn beoordeling sterke sterke redenen heeft om asiel aan te vragen en dat ik daarom niet succesvol zou zijn met een verzoek tot deportatie.”

– U dacht dat hij niet zou terugvallen na het uitzitten van een straf?

“Dat kan ik niet zeggen. Ik kan er in dit geval geen voorspelling over doen of speculeren.”

Op 19 juli 2019 kondigde de rechtbank van Södertörn het vonnis aan. Silver Masimango Bireke (1972-06-06), een staatsburger van de Democratische Republiek Congo, werd veroordeeld voor kinderverkrachting. Het vonnis was twee jaar en zes maanden gevangenisstraf. Hij werd ook veroordeeld tot het betalen van 11.500 euro aan schadevergoeding aan het meisje.

Samhällsnytt heeft ook over de uitspraak van de districtsrechtbank gesproken met de officier van justitie Tobias Kudrén, die actief was in de zaak:

– U heeft niet om uitwijzing gevraagd tijdens de zitting van de districtsrechtbank?

“Toen ik deze zaak kreeg, was er nog maar een paar dagen te onderhandelen en hij had zeer sterke redenen om asiel aan te vragen.”

Silver pleitte in hoger beroep voor volledige vrijspraak van de aanklacht en dat het Hooggerechtshof de aanklacht zou afwijzen, of in ieder geval een kortere gevangenisstraf zou opleggen. Tegelijkertijd vroeg de aanklager het Hooggerechtshof om de gevangenisstraf aan te scherpen.

Op 29 januari 2020 kondigde het Hooggerechtshof van Svea zijn vonnis aan. Het Hooggerechtshof koos ervoor om het vonnis van de rechtbank te handhaven. Silver mag in Zweden blijven en wordt na het uitzitten van tweederde van de straf vrijgelaten.

Duwde een houten zwaard in haar vagina en zei: “Je hebt een net zo’n grote penis als deze nodig” – ontloopt deportatie

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 28 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner