Zet je schrap voor sociale onrust en burgeroorlog als gevolg van coronavirus-gerelateerde werkloosheid en shutdowns

Op dit moment zijn afstand nemen van mensen en thuiswerken een groot ongemak voor veel mensen, maar het kan iets veel ernstigers worden als de effecten van een vastgelopen economie beginnen door te werken.

Het is een scenario dat door de geschiedenis heen op verschillende plaatsen in de wereld keer op keer is uitgespeeld, met hoge werkloosheid en een stagnerende economie die leidt tot sociale onrust en zelfs geweld. En aangezien het werkloosheidscijfer in de VS naar verwachting het in de Grote Depressie vastgestelde niveau zal overtreffen, is het niet duidelijk wat er zou kunnen gebeuren.

De president van de Federal Reserve Bank van St. Louis, James Bullard, zei dat ze in het tweede kwartaal van het jaar 30 procent werkloosheid verwachten. Dat klopt: 30 procent. En het BBP zou ondertussen met de helft kunnen dalen.

Hoewel dit specifieke scenario tot op zekere hoogte opzettelijk is, in de zin dat de maatregelen die eraan vooraf zijn genomen, zijn ingesteld om duizenden – zo niet miljoenen – levens te redden, kan het verlies van banen en inkomens in ons land tot ernstige burgerlijke wanorde leiden.

Het zijn tenslotte veel van dezelfde banen die onze samenleving helpen te voorzien in de behoeften aan basisbehoeften zoals voedsel, kleding en onderdak, om nog maar te zwijgen van de medische voorzieningen en diensten die op dit moment zo hard nodig zijn.

Lees ook:  Spanje meldt de hoogste sterfgevallen door eenmalig coronavirus - de laatste updates

Dus wat kan er aan deze situatie worden gedaan? Bullard zei dat het vervangen van verloren inkomsten door werkloosheidsverzekeringen en andere soorten betalingen om ontheemde werknemers en ondernemers te helpen, zou kunnen helpen de gevolgen van de sociale distantiërende shutdowns onschadelijk te maken.

De voormalige directeur van het Yale-Griffin Prevention Research Center, David L. Katz, schreef in de New York Times dat de langetermijngevolgen van het stopzetten van bijeenkomsten, scholen en bedrijven ‘mogelijk ernstiger zijn dan de directe tol van het virus zelf.”

Hij zei dat hoewel de aandelenmarkt uiteindelijk zou moeten terugveren, hij van mening is dat veel bedrijven het niet zo goed zullen doen. Hij voegde eraan toe: “De werkloosheid, de verarming en de wanhoop die daar het gevolg van zullen zijn, zullen de volksgezondheidsslachtoffers van de eerste orde zijn.”

In Italië heerst al sociale onrust. De regering wijst 400 miljoen euro aan voedselbonnen aan om te proberen het effect dat de blokkade van het coronavirus op de armste Italianen heeft, tegen te gaan.

De verhuizing kwam toen de berichten groeiden van mensen in het zuidelijke deel van het land die zonder voedsel en geld kwamen te zitten. Als het land dat tot nu toe het ergst door de ziekte is getroffen, is het belangrijk dat de VS aandacht schenkt aan wat daar gaande is, terwijl ze doorgaan met een bijna drie weken durende lock-out.

Lees ook:  Een nieuwe context voor Russiagate

In Sicilië patrouilleert de politie nu bijvoorbeeld in supermarkten terwijl de diefstal toeneemt, waarbij mensen schaamteloos de deuren van supermarkten uitlopen zonder te betalen of proberen de eigenaren van kleine winkels te dwingen hen voedsel te geven. Het is een groot probleem op een plek waar veel mensen aan de boeken werkten in rollen als zorgverleners en parkeerwachters. Een fastfoodbedrijf werd gedwongen te stoppen met leveren in een achterstandsgebied buiten de Siciliaanse hoofdstad Palermo nadat een van hun berijders was beroofd en aangevallen.

De burgemeester van Palermo, Leoluca Orlando, vertelde Sky News : “Het ongemak en de malaise nemen toe en we nemen verontrustende berichten op over protest en woede die worden uitgebuit door criminelen die het systeem willen destabiliseren.”

‘Hoe meer tijd verstrijkt, hoe meer middelen worden uitgeput’, voegde hij eraan toe. ‘De weinige spaargelden die mensen hebben, raken op. Dit vertelt ons dat sociaal-economische problemen zullen losbarsten . ”

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

Reason.com

TheGuardian.com

Fetch Global HQ | Battle of blenheim, Battle of waterloo, Military ...

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties 1

Wilders for Life op donderdag 02 april 2020 09:12

Klopt wel

Klopt wel
Gast
maandag 21 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner