Verpleeghuizen gaan op slot vanwege coronavirus

Verpleeghuizen gaan vanwege het coronavirus op slot. Dat melden bronnen aan De Telegraaf. Deze lockdown wordt niet alleen ingesteld om de kwetsbare bewoners te beschermen, maar ook het schaarse personeel. Het ziet ernaar uit dat de plannen snel ingaan, mogelijk donderdag al.

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde het kabinet dinsdag al om aparte plannen uit te werken voor de ouderenzorg. Volgens ingewijden is daar in de tussentijd keihard aan gewerkt. Overleg erover is nog gaande, maar verwacht wordt dat minister De Jonge (Volksgezondheid) de lockdown vandaag bekend zal maken.

Bewoners van verpleeghuizen behoren tot de zogeheten hoogrisico groepen. Het coronavirus is levensbedreigend voor hen. Bezoek is dus niet langer welkom. Tot dusverre was dat nog wel het geval. officieel werden allen bezoekers met een kuchje of andere ziekteverschijnselen gevraagd om weg te blijven. Maar sommige zorginstellingen hadden zelf al actie ondernomen door bezoekers de deur te wijzen.

De lockdown wordt ook ingesteld om het personeel in verpleeghuizen beter te kunnen beschermen. Ze zijn hard nodig in de strijd tegen het coronavirus.

Door: ANP | Foto: ANP

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 19 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner