Verspreiding coronavirus in Nederland vertraagt: minder nieuwe patiënten en minder doden

De verspreiding van het coronavirus lijkt in Nederland minder hard te verlopen. Alhoewel er nog steeds honderden nieuwe doden per dag bij komen door het virus en er opnieuw tientallen mensen aan zijn overleden, is het goed mogelijk dat het kantelpunt bereikt is. Gisteren werden er minder mensen positief getest. Vandaag wederom.

Afgelopen zaterdag was nog de allerergste coronadag in Nederland sinds de uitbraak van de crisis. Toen werden 637 mensen positief getest op het virus en overleden er ruim dertig.

RIVM on Twitter

Sinds gisteren zijn er in Nederland 43 mensen overleden aan COVID-19 en zijn er 573 mensen positief getest. Hiermee komt het totaal op 4204 positieve gevallen, waarvan 988 patiënten in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). #COVID19 #coronavirus

Gisteren was er een opmerkelijke daling te zien in nieuwe gevallen: toen overleden er weliswaar 43 mensen, maar werden slechts 573 positief getest op het virus. Die daling zette vandaag door: maar 545 nieuwe gevallen tegenover 34 doden. Daarbij moet wel gezegd worden dat het werkelijke aantal nieuwe besmettingen hoger ligt omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Waarom in Nederland het aantal coronagevallen aan het afnemen is, is nog niet helemaal duidelijk. Eén theorie is dat IC-patiënten met het coronavirus zijn herverdeeld over ziekenhuis in heel Nederland, waar ze beter in de gaten konden worden gehouden omdat de nieuwe afdelingen nog niet overvol zijn. Een andere is dat de preventiemaatregelen die vorige week zondag van kracht werden (horeca en scholen dicht), eindelijk hun vruchten beginnen af te werpen. En dan is dit ook nog een mogelijkheid:

Prof dr. ir. Wouter J. Keller on Twitter

Antw @TvanGroningen Dan zijn er dus +34 doden tussen zo 14u en vandaag 14u? Nog steeds dus wel een deel weekend rapportage Uit mijn eerdere analyse van de trend in NL en IT viel op dat aantal doden op di/wo hoger was dan rond weekend. Maar laten we hopen dat ik ongelijk heb.

Of de daling van het aantal nieuwe gevallen aanhoudt, moeten we afwachten. Voorlopig is het in ieder geval positief geval dat Nederland niet meer op een exponentieel stijgend traject lijkt te zitten. Of op 6 april de BV Nederland weer open kan, is wellicht nog wat te optimistisch gedacht. Maar als het echt waar is dat het ergste achter de rug is, dan is dat wel zeker een klein fistbumpje waard. Mits op 1,5 meter afstand van de dichtstbijzijnde medemens, uiteraard. En na afloop even de handen wassen!

Lees ook:  Rutte blijft PVV-kiezers kietelen

Reacties

Reacties

Een bevolking die de vrijheid van meningsuiting, het debat en de waarheid niet respecteert en verdedigt, zal niet lang de vrijheid hebben die voortvloeit uit de vrijheid van meningsuiting, het debat en de waarheid. Deze website respecteert de waarheid en het vereist uw steun denk aan onze sponsors of doe een donatie hier wij zijn blij met elke euro. Zoals u wellicht weet doen de Social Media sites zoals Facebook en Twitter er alles aan om ons bereik tot een minimum te beperken! We zijn daarom meer dan ooit afhankelijk van uw support om het woord bij de mensen te krijgen. Wanneer u bovenstaand artikel nuttig, interessant of leerzaam vond, like het dan en deel het overal waar u maar kunt! Alvast heel hartelijk bedankt voor de support!

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 24 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner