Verspreiding van het Coronavirus naar verluidt losgeslagen

Fotocollage Twitter.

De Chinese autoriteiten isoleren verschillende steden in een poging om de verspreiding van het Coronavirus onder controle te krijgen. Volgens de gezondheidsdienst van het land zijn ten minste 830 mensen besmet en zijn 26 van hen gestorven.

Volgens Business Insider brak op 1 januari de griepachtige ziekte – veroorzaakt door het zogenaamde Coronavirus (2019-nCoV), waarvan de naam is afgeleid van de kroonachtige vorm – uit onder werknemers op een voedselmarkt in Wuhan-stad in het oosten van China. De markt is een van de vele waar naast levende dieren als honden en hazen ook slachtvlees en vis worden verkocht.

De Chinese autoriteiten geloven dat het virus zich heeft verspreid door wilde dieren of reptielen op de markt. Op woensdag hebben de autoriteiten de handel in levende dieren op dit soort voedselmarkten verboden.

Op dit moment is er nog niet veel bekend over het virus dat ademhalingssymptomen, koorts en hoest veroorzaakt. Naar verluidt zijn ten minste 830 mensen besmet, waarvan negen buiten China. Van de 830 besmette personen zijn er 177 ernstig ziek en tot nu toe zijn er 26 gestorven.

Viroloog: de verspreiding is uit de hand gelopen

Dokter Guan is een prominente viroloog die onderzoek doet naar de verspreiding van virussen aan de Universiteit van Hong Kong. Hij nam deel aan de werkgroep die de oorzaak van de SARS-longinfectie, die zich in 2002 vanuit China verspreidde, heeft geïdentificeerd en 774 mensenlevens heeft geëist in 17 landen. De wetenschapper spreekt zijn angst uit voor een epidemie die wordt veroorzaakt door het Coronavirus en die volgens hem tien keer erger kan zijn dan SARS en volledig uit de hand kan lopen.

“Ik heb zoveel meegemaakt en ik heb me nog nooit eerder bang gevoeld, maar deze keer ben ik bang”, zegt Guan.

De gezondheidszorg mist een oplossing

Er is geen vaccin of een andere speciale behandeling voor het virus, in plaats daarvan moet het ziekenhuispersoneel ervoor zorgen dat de functies van de organen in de geïnfecteerde worden geholpen.

De mogelijkheid om een vaccin tegen het Coronavirus te ontwikkelen is al eerder besproken, maar het is niet erg ver gekomen. Het zal nog een aantal jaren op zich laten wachten, onder andere omdat er uitgebreide tests op het gebied van veiligheid voor nodig zijn en omdat het tijd kost om een productiecapaciteit op te bouwen.

Steden zijn in quarantaine geplaatst

De Chinese autoriteiten hebben Wuhan eerder in quarantaine geplaatst door de mogelijkheid van binnenkomst en uitgaan te stoppen. Later werd het isolement uitgebreid met de steden Huanggang en Ezhou, die samen met Wuhan ongeveer 20 miljoen inwoners hebben.

Vrijdag was het duidelijk dat het land nog meer steden in quarantaine houdt, wat betekent dat ongeveer 32 miljoen mensen worden getroffen door reisbeperkingen,

Schokkende video’s verspreiden zich 

Op de sociale media gaan tientallen videoclips viraal die laten zien hoe vermoedelijk geïnfecteerde mensen op straat in China in elkaar storten. Deze video’s zijn in sommige gevallen in scène gezet.

 

Rommel

© Fenixx

 

Reacties 1

G Dogg op zaterdag 25 januari 2020 19:33

Stelletje klootzakken die dit de wereld in hebben geholpen

Stelletje klootzakken die dit de wereld in hebben geholpen
Gast
zaterdag 24 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Willekeurige partner