Vijf protestacties op 5 mei voor vrijheid en tegen #lockdown

Over minder dan drie dagen zijn er in ieder geval vijf mogelijkheden om gemeenschappelijk je ongenoegen over de inperking van de vrijheid door de lock down te uiten. Voor iedereen die het zat is om nog langer onderdrukt te worden kan je meedoen aan een autodemo, een vrijheidsactie, vlag halfstok, handdoek uit het raam of Nee!

Op 5 mei zullen demonstrerende mensen zich verzamelen op een geheime locatie in Utrecht om hiervandaan bevrijdingsdag te vieren. De organisatoren (zie plan) roepen mensen op met de auto te komen met maximaal 2 personen per auto van hetzelfde huishouden.

protHet doel is bevrijdingsdag te vieren zonder deze in lock down door te brengen: in vrijheid vanuit de auto met muziek om ‘mensen bewust te maken van de vrijheid en dat deze niet afgenomen mag worden.’ De organisatie wil met boodschappen op flyers ‘het volk inspireren op te staan en voor hun mensenrechten te strijden’. Tegelijkertijd vragen ze iedereen zich aan de corona regels te houden.

Meer info FB pagina Demo voor het volk

en Demo 5 mei Utrecht

Op initiatief van Frank Ruesink kan je ook meedoen aan een vrijheidsactie op de volgende manier.

 coro

Maak een foto van jezelf bij jouw plaatsnaambord. Toon hierbij iets creatiefs wat voor jou symbool staat voor vrijheid. Bijvoorbeeld een vrijheidsbord met een eigen tekst of laat de poster van de Vrijheidskrant zien en voeg hashtag #voorvrijheid.nu of #ikbenfrank&vrij (maar dan met je eigen naam) toe. Mocht het voor jou niet mogelijk zijn om een foto van een plaatsnaambord te maken, bewerk deze foto dan gewoon op je computer. Deel deze foto op facebook of instagram en tag Frank Ruesink in dit bericht. Of stuur de foto via email naar info@frankruesink.nl. Met alle binnengekomen foto’s maken zij een video clip.

Een actie die niet alleen voor 5 mei bedoeld is, maar voor alle lock onvrije dagen.

Print het NEE! plaatje. Plak het op je raam, of de achterruit van je auto! Of waar je maar wilt!

Zonder verdere tekst. Gewoon als HERKENNINGSTEKEN, zodat we van elkaar weten wanneer we gelijkgestemden tegenkomen, en hoeveel. Niet direct als protestactie, niet als oproep tot het overtreden van maatregelen, maar als TEKEN dat wij elkaar begrijpen, en dat we VERRE VAN alleen staan!

DEEL, PRINT EN PLAK!

Maak foto’s als je de print in het straatbeeld ziet, en deel de foto’s op Facebook! (oproep van Pieter Stuurman, door ons van harte ondersteund)

Lees hier verder

En tot slot kan je meedoen aan deze internationale actie die niet alleen al aan de gang is, maar doorgaat totdat de lock down stopt.

Mensen hangen als stil protest tegen de lock down handdoeken uit het raam en verspreiden hiervan foto’s. Het idee is dat alle mensen die de vrijheidsberovingen en tendentieuze berichtgeving rond Covid19-bekritiseren, een teken ophangen: iedereen hangt aan of voor zijn raam een handdoek en laat deze net zolang hangen totdat de maatregelen ingetrokken zijn.

Daarnaast zal iedereen vreedzaam blijven. Het moet namelijk een vredige revolutie zijn.Duizenden mensen nemen ondertussen deel aan de actie. Kijk ook op Telegram-Kanaal »Friedliches Handtuch«.

Dit is de link naar het Telegram kanaal

Rob Vellekoop, 3 mei 2020

Post Views: 475

robvellekoop

© De lang mars

 

Reacties 1

Sandra op zondag 03 mei 2020 23:54

Nou ben benieuwd

Nou ben benieuwd
Gast
woensdag 23 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner