By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

 

Viruswaarheid wint rechtszaak tegen staat, maar avondklok blijft van kracht

De uitspraak van de Haagse rechtbank dat de avondklok onmiddellijk moet worden opgeheven, is zoals verwacht geschorst. Dat betekent dat de avondklok inderdaad nog steeds van kracht blijft. Het bevestigt andermaal dat de demissionaire regering Rutte gewoon kan blijven doen wat het wil.

Vanmiddag: De rechtbank in Den Haag heeft vandaag besloten dat de avondklok per direct moet worden opgeheven. Dit is een grote overwinning voor de Stichting Viruswaarheid, die de rechtszaak had aangespannen. Vanavond mag u dus weer gewoon de straat op, althans, in ieder geval tot de regering beroep heeft aangetekend.

De rechter oordeelde dat de regering ten onrechte gebruik heeft gemaakt van de Wet Buitengewone Bevoegdheden Burgerlijk Gezag, kortweg WbbbG, omdat er geen sprake was van een bijzondere spoedeisende situatie. Er werd namelijk al (ver) vóór de invoering van de avondklok over gesproken, wat volgens de rechter bewijs is dat er geen sprake (meer) was van spoed.

Ook vindt de rechter dat de staat niet duidelijk heeft gemaakt wat het effect van de avondklok is, en er een ‘vertekend beeld’ is ontstaan omdat tegelijkertijd ook het dringende advies werd gegeven om thuis niet meer dan één persoon bezoek te ontvangen. Dat ‘maakt de stelling van de staat dat een avondklok onvermijdelijk is op zijn minst discutabel, en ook niet erg overtuigend gemotiveerd.’

Tot nu werden er ongeveer 26.000 boetes van 95 euro voor het overtreden van de avondklok uitgeschreven. Het is nog niet duidelijk of die nu allemaal worden kwijtgescholden.

Viruswaarheid won in december ook al een rechtszaak tegen de staat. Toen oordeelde de rechter dat een verplichte negatieve PCR test voor het reizen naar Nederland niet goed onderbouwd was. Het kabinet kwam echter snel met een reparatie, waardoor die verplichting er alsnog kwam.

Dat lijkt met de avondklok zo goed als zeker eveneens te gaan gebeuren, en wel omdat deze maatregel in werkelijkheid helemaal niets met veiligheid of gezondheid te maken heeft, maar alles met bevolkingscontrole die noodzakelijk wordt geacht voor de aanstaande financiële megacrisis, waardoor grootschalige paniek dreigt uit te breken. Dan is het voor de overheid handig als je reeds allerlei dictatoriale wetgeving hebt ingevoerd die je snel kunt uitbreiden, zodat je de bevolking verplicht thuis kunt houden en zo een bankrun kunt voorkomen.

Xander

(1) AD
(2) Viruswaarheid

Xander

© Xandernieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 02 maart 2021

Zoeken

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Rutte ontwijkt moeilijke vragen toeslagenouder: ‘Er zijn ook heel veel dingen wel goed gegaan’
02 maart 2021
hij mag niet weg van de elite, hij zit daar om het plan u...
YouTuber bespotte voorheen Covid-19 vaccinatie-critici – Nu geeft hij toe: “Ik heb vaccinschade”
01 maart 2021
Al die mensen die continue wappie roepen zullen erop teru...
Willekeurige partner